Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. ápr. 25. (csü) – Márk,Márkó,Márkus
Életmód

Weixl-Várhegyi László:

Tavaszi tisztítókúrák (1.)

Sokan időszakosan tisztítókúrákat végeznek, hogy megszabaduljanak a felgyülemlett méreganyagoktól. Ezt én nem tartom jó módszernek, mivel ha csak időszakosan végzünk el egy tisztítást, ez olyan, mintha csak, mondjuk, havonta mosakodnánk, hogy egyszer tiszták legyünk.

3/2. oldal

Méregtelenítő, tisztító mozgás

Nagyon jól méregtelenít és tisztít a mozgás. Van is egy olyan mondás, hogy: „A mozgás minden gyógyszert pótol, de olyan gyógyszert még nem találtak fel, amely a mozgást pótolná!” . Ez nagyon igaz, csak sajnos sokan lusták vagy azt mondják, hogy nem érnek rá a mozgásra, a sportra, pedig mindenre lehet időt szakítani, ha nagyon akarjuk! Főleg a gyógyulásunkra. Sok betegségre vannak speciális mozgásgyakorlatok, de azt a betegnek kell elvégeznie, nem a terapeutának! A mozgás azért is jó, mert élénkíti a keringést, élénkíti a légzést, amely mindegyik önmagában is jó tisztító hatással van a szervezet egészére.

Persze a mozgást sem szabad túlzásba vinni. Mindig csak annyit mozogjunk, hogy naponta egy fél órát intenzíven megizzadjunk, jólesően elfáradjunk. Ha ezt mindennap megcsináljuk, akkor edzettebbek leszünk, és javul a fizikai, szellemi, lelki teherbírásunk is, azaz erősödik az immunrendszerünk. Ráadásul ez még csak pénzbe sem kerül, mert futni, kocogni, kerékpározni, tornázni, lépcsőzni szinte mindenütt lehet, s az úszás sem kerül sok pénzbe. Szerencsére egyre több a kondi- és fitneszterem, s azok is megfizethetők.

Tiszta levegő

Nagyon fontos a tiszta levegő, ezért sokat kell kirándulnunk, vagy felkeresni olyan helyeket, ahol tiszta levegő van. Ez lehet akár Pesten egy 10 emeletes ház teteje is, ahol már sokkal tisztább a levegő, mint az utca szintjén. Ahol sok fa van, ott a földszinten is tisztább a levegő, mint ahol nincs semmi növény. A légzőgyakorlatok sem kerülnek pénzbe, azokat sem fogja helyettünk más elvégezni, tehát rajtunk áll, hogy méregtelenítünk-e ily módon vagy sem. A tüdőn keresztül nagyon sok méreganyag távozik a szervezetből, de tüdőnk ugyanígy sok szennyezést is fel tud venni, ha dohányfüstös, rosszul szellőztetett, áporodott levegőjű helyiségben tartózkodunk. Kerüljük az ilyen helyeket! Ha lehet, otthon is gyakran szellőztessünk rövid időre. Szmogos időben ez sem ajánlott. Vannak már vizes és sós légtisztító berendezések, ezekre érdemes spórolni, ha belvárosban élünk. A szobában lévő növények ugyancsak jól tisztítják a levegőt.

A légzőgyakorlatokat tiszta levegőjű helyiségben végezzük, ha nincs lehetőségünk erdőbe vagy a tetőre menni. Éjszaka, hason fekve alváskor sokkal jobb a tüdő légcseréje és méregtelenítése, mint oldalt vagy hanyatt fekve történő alvásnál. Ha nem tudjuk éjszakára nyitva hagyni az ablakot, akkor szobaszökőkúttal, sópárologtatós légtisztítóval és a szobában lévő dús növényzettel javítani tudunk a levegő minőségén, s így a légzés útján történő méregtelenítés hatásfokán is.

Milyen vízre van szükségünk?

A levegő után a másik legfontosabb elemünk a víz. Szervezetünk víztartalma átlagosan 70%, de a vér, az agy víztartalma 90%, de még a csontok víztartalma is 30%. A vízzel kapcsolatban is meg kell tartanunk a természet törvényeit, mivel azok ugyanazok voltak évmilliókkal, évszázadokkal ezelőtt, mint ma, és ugyanazok lesznek tíz, ezer és egymillió év múlva is.

Tiszta vízzel tudunk tisztítani a lakásban, tudjuk tisztítani a ruhákat, de a szervezetünket is. Piszkos vízzel sajnos nem lehet semmit tisztítani. A mai felszíni és a felszín alatti vizeink, még nagy mélységben is erősen szennyezettek. Élelmiszer előállítására, ivásra, főzésre alkalmatlanok, tisztítókúrára pedig végképp tilos alkalmazni csapvizet vagy ásványvizet. Az ásványvizek közül is csak két-három olyan van forgalomban, amelyek ihatók lennének, de az ásványi anyag tartalmuk miatt tisztítókúrára alkalmatlanok.

A cikksorozat egyéb írásai:
Kapcsolódó cikkek:
A szerző egyéb cikkei:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com