Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. márc. 28. (csü) – Gedeon,Johanna,Hanna
Életmód

Weixl-Várhegyi László:

Tavaszi tisztítókúrák (2.)

Van még egy újabb kori víztisztító berendezés, amely majdnem desztillált víz minőségű tiszta vizet képes előállítani, ez pedig a reverz ozmózisos ( fordított ozmózisos) eljárással szűrt és tisztított víz. Ez ugyanis minden, a vízmolekulánál nagyobb szennyeződést kiszűr.

2/1. oldal

Képes erre minden vízből, akár a trágyaléből is, mint ahogy desztillálással is tudunk trágyaléből tiszta ivóvizet nyerni. Nem tudom, miért riogatják a tudósok a lakosságot, hogy ebben az évszázadban már nem lehet majd tiszta vízhez jutni.

Az Arab-öböl országai közül több is a tengervízből nyeri az ivóvizét. Az űrhajózásban a reverz ozmózisos vízszűrővel az űrhajósok vizeletét, mosóvizét már több mint 40 éve újra felhasználhatóvá teszik ivásra, főzésre. Úgy tudom, hogy az USA-ban, Chicagóban az egész város reverz ozmózisos tisztítású vizet használ a vezetékes rendszerben.

A reverz ozmózisos víztisztító készülékek

A pi-vizek sem érnek sokat, ha a vizekben átlagosan jelen lévő kb. 130 ezer (!) szennyező anyagból is csak kb. 40-et tudnak kiszűrni, és a megmaradt 129 960 szennyeződést tartalmazó vizet energetizálják, mert így sajnos a szennyező anyagok is felveszik az energiát. Azoknál a pi-víz előállítóknál, akiket már rá tudtam venni, hogy reverz ozmózisos eljárással (6 Ft/liter az ilyen tisztítás költsége) szűrt és tisztított vízből készítsenek pi-vizet, lényeges fogyasztásnövekedés keletkezett, mert az ilyen vizet fogyasztó emberek, ha nem is tudtak a vízminőség változásáról, észrevették, hogy sokkal jótékonyabban hat a szervezetükre a pi-víz, mint addig.

A reverz ozmózisos víztisztító készülékek ára igen változó, a teljesítménytől függ. Van már olyan pékség az országban, ahol ilyen vízzel készítik a kenyereket és pékárukat. Ilyen helyekre nagyobb teljesítményű berendezés kell, mint a pi-víz gyártóknak, vagy azoknak a vendéglőknek, ahol ilyen vízzel főznek. A legnagyobb ilyen víztisztítókat az autómosók használják. Amikor ugyanis samponos mosás után le kell öblíteni a kocsit, akkor reverz ozmózisos vízzel öblítenek, mert így a szárítás után nem lesz vízköves az autó fényezése. A családi használatra alkalmas reverz ozmózisos víztisztítók átlag napi 150-250 liter vizet képesek tisztítani. Áruk 65 ezer forinttól 350 ezer forintig terjedhet. Az MLM rendszerben forgalmazott berendezéseknél sajnos el kell tartani a hálózati tagokat, menedzsereket, ezért az ilyen készülékek drágák. Az olcsókkal meg az a baj, hogy árukban nem szerepel a beszerelés, beüzemelés költsége, mert ha ezeket is hozzászámítjuk, akkor sokkal inkább megérik a 100-120 ezer Ft-ért megvásárolható készülékek. Ezeket az értékesítő cég szakemberei szerelik és üzemelik be, s még garanciát is vállalnak érte, sőt ezek a cégek részletre vagy bérbe, lízingbe is adják a vízszűrőiket. Az MLM rendszerben ezt nem tudják biztosítani, ott nem a saját, hozzáértő embereik szerelik be, hanem megbízottak, akik nem annyira érdekeltek a munkájukban, mint a 120 ezer körüli értéken forgalmazottak készülékeknél.

Epekő elhajtása, oldása

Ha például epekőelhajtást vagy -oldást szeretnénk elérni, azt kétféleképpen tehetjük meg. Az egyik, ha három napig csak tiszta almalevet iszunk, és semmi mást nem fogyasztunk mellette. Lehet hígítani az almalevet desztillált vagy reverz ozmózisos vízzel, 50-50%-os arányban. A lékúra mellett mindennap beöntést is kell alkalmazni a reggeli órákban. A harmadik nap este 19 órakor üljünk le ,és tegyünk a májtájékra meleg sót vagy meleg homokot. Az asztalon legyen 3 dl frissen préselt citromlé és 3 dl extraszűz olívaolaj. Ezekből 10 percenként tegyünk egy kis pohárba 3-3 evőkanál olajat és citromlevet, s ezeket a szájban való megforgatás után nyeljük le. Ha a negyedik nap reggelén is elvégezzük a beöntést, akkor meg fogjuk látni a WC-kagylóban az esetleges epeköveket. Így lehet kés nélkül eltávolítani az epeköveket vagy kitisztítani a máj epecsatornáit.

Az epekő elhajtására van egy másik jól bevált, ősi módszer. Az a baj a modern kori orvostudománnyal, hogy az emberiség 6000 éves történelme során felhalmozott gyógyítói, orvosi tudást kidobta a kukába, és helyette a mellékhatásokat is előidéző gyógyszerekkel mérgezi a betegek szervezetét. Igaz, az ősi, természetes eljárásokon nem lehet annyit keresni, mint a gyógyszereken, mert egy kamillát nem lehet szabadalmaztatni, csak akkor, ha abból kivonatot készítenek, akkor meg már nem azt a természetes hatást adja, mint az eredeti gyógynövény.

Ez a másik epekőelhajtó módszer kíméletesebbnek tűnik, de sokkal drasztikusabb. Reggel frissen kell préselni 1,5 dl zellerlevet (lehet benne a gumónak és a szárnak, levélnek a leve is), 1,5 dl sárgarépalevet és 1,5 dl uborkalevet. Ezeket össze kell keverni, és a keverékből inni naponta háromszor, étkezés előtt 1,5 dl-t. Drasztikus a hatás, mert akár epegörcsöket is előidézhet, viszont ha desztillált vízzel hígítjuk, akkor ez a hatása csökkenthető. A hígítás mértéke itt is 50-50%, csak ilyenkor nem 1,5 dl-t, hanem 3 dl-t kell meginni apró kortyokban, étkezés előtt.

A cikksorozat egyéb írásai:
Kapcsolódó cikkek:
A szerző egyéb cikkei:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!

Hozzászólások
#2 home 2008-02-13 23:50:32
 
Kedves László!
Nagyon örülök, hogy a vízről nagyon megegyezik a véleményünk, és nagyon érdekesnek és megfontolandónak tartom a különböző kőelhajtási technikákat amiket leírt, melyekkel kevés helyen lehet találkozni. Ne haragudjon, de ezen a helyen szeretném az előző hozzászóló megjegyzéseit kiegészíteni illetve korrigálni.
Tisztelt Talabér Ilona! Az Ön készüléke csak hasonló lehet. Nem vagyok meggyőződve, hogy minden paraméterében megegyező, tehát Ön állít olyat ami valótlan. A kiszállási díjat talán szándékosan de rosszul számolta. Országos szervízhálózat jelentős része már működik. Ha valóban elolvasta a honlapot, hogynem vette észre, hogy tartalmazza a beszerelés és a szükséges beszerelési eszközök et, alkatrészeket. Amit nem tud kérdezze meg és ne vádaskodjon!!! Mindezekután meg kell kérdeznem, hogy ki az aki nem mond ítéletet olyanról amit nem ismer?
Szerintem Várhegyi úr helyett Ön vonja vissza hozzászólásában leírtakat.
Üdvözlettel Miskey Sándor
#1 888888 2008-02-13 12:30:40
 
Kedves Weixl-Várhegyi László !

Nagy örömmel olvastam a cikkét, és köszönöm az értékes információkat. Én is ilyen készüléket használok, ilyen vizet fogyasztunk és minden ezzel készül,a kenyértől a levesig.
Kicsit elszomorodtam azonban, amikor az árakról, és a különböző cégek minősítéséről olvastam. Azt gondolom, hogy nincs ehhez joga, és kérem, ha lehet, nyíltan vissza kellene vonnia, amit ezekről írt. Ön nyilvánvalóan nem ismeri a különböző értékesítési rendszerek felépítését, és pláne sosem volt pénze belőle. Én egy MLM rendszer tagja vagyok, és innen vettem a készülékemet, és pont ezért tudom azt mondani, hogy amit Ön leírt, az abban a formában nem igaz. A natursziget webáruházában levő "tiszta víz" lapjáról tájékozódtam, és az a készülék, ami az enyémnek felel meg, 126000Ft-ba kerül,plusz a kiszállás, ami az Én esetemben 380km, *40Ft= 15200+3000=18200 Ft.
126000+18200Ft= 144200Ft. Én a berendezésemet 115980Ft-ért vettem, házhozszállítással, szakemberi beszereléssel és garanciával és króm csapteleppel, ami szintén nincs benne a webáruházi árban, hogy a szűrőcserékről már ne is beszéljek. Itt nem tudtam meg, hogy mennyibe kerülnek az egyes szűrők, az általam használt rendszerben a szűrők ára nagyon kedvező, és szükség szerint kell őket cserélni. Az R/O membrán pedig 1 évnél jóval hosszabb életű. Én sosem mondanék ítéletet olyan valamiről, amiről semmit vagy nagyon keveset tudok, és arra kérem, Ön se tegye, és vonja vissza az erre vonatkozó mondatait.
Köszönettel, és tisztelettel: Talabér Ilona

Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com