KeresőKiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. júl. 24. (sze) – Kinga,Kincső
Egész-ség

Dr. Gergely Ákos cikksorozata (2.)

Az amalgám több tucatnyi káros hatása

Több száz közlemény és kísérleti eredmény alapján alább ismertetjük az amalgámnak az élő szervezetre gyakorolt hatásait. Tény, hogy a benne lévő higany minden porcikánkhoz eljut, számos betegséget okoz, és a sejtek, sőt a molekulák szintjén is károsít bennünket.

2/1. oldal

Kanadai vizsgálatok mutatták ki először radioaktívan jelzett higannyal, hogy a felvett higany az egész testben raktározódik, nemcsak a vesében, a májban, az agyvelőben, hanem fokozottan az endokrin mirigyekben, csontokban, az emésztőtraktus minden szakaszában jelen van. Tudjuk, hogy sejtes immunrendszerünk több mint 80%-a belekben található. Éppen itt, a táplálék feldolgozásának helyszínén, ahol az anyagcsere a legaktívabb, antitestek és immunsejtek képződési helyén raktározódik a toxikus nehézfém, minden lehetséges következményével együtt.

Konkrét vizsgálati eredmények

Ezek a következők:

 • a száj és a bélflóra károsodása
 • a bél nyálkahártyájának károsodása, felszívódási zavarok
 • a bélnyálkahártya alatt fekvő, az immunválaszért felelős szövetek károsodása
 • az emésztőenzimek gátolt működése
 • az inzulin mennyiségének csökkenése
 • a laza rostos kötőszövet proteoglikánjaihoz kapcsolódva a méregtelenítés elégtelensége
 • a nehézfémek együttesen károsítják a központi és a perifériás idegrendszert, emiatt a bélmozgás zavarait idézik elő
 • a szervezet túlérzékenysége megnő a saját nem patogén bélbaktériumok endotoxinjaira, így növekszikaz allergiás hajlam
 • a Candida gomba elszaporodását segíti; a Candida képes a higanyt megkötni, így paradox módon csökkenti a szervezet nehézfém-terheltségét
 • a genetikusan fogékony szövetek, szervek működését rontva elősegíti rosszindulatú folyamatok kialakulását
 • a bélsejtek alapanyagcseréjének akadályozásával jó és rosszindulatú elfajulásokhoz vezet

Vizsgálatok bizonyítják, hogy egészségünk záloga az egészséges bélflóra és a jól működő béltraktushoz kapcsolódó immunrendszer. Már nagy gyógyító elődünk, Hippokratész is utal rá, hogy „a halál a belekben lakozik”.

A sejtműködést rontó hatások, szelén- és cinkhiány

Ha a fenti lista valakinek még kevés volna, álljon itt az amalgám néhány további molekuláris hatása, amellyel közvetlenül a sejtjeink működését rontja.

Szelénhiány alakul ki, és a szabadgyök-képződés fokozódik. A szabad gyökök olyan molekulák, amelyeknek a külső elektrongyűrűben egy páratlan, tehát szabad elektronjuk van. Ezek oxidációs folyamataikkal „rozsdásítják” a szervezetet. Ellenük véd a C-vitamin, az E-vitamin, az A-vitamin és a szelén.

A szelén az immunrendszert is erősíti. Mivel Közép-Európa szelénben hiányos területnek számít, és a szelénellátás a táplálékkal nem vagy alig biztosítható, nagyon fontos lenne, hogy a fogorvos ne terhelje betegét további nehézfémekkel. Magyarország kifejezetten szelénhiányos terület, nagyon fontos ennek az elemnek a pótlása élelmiszerekkel (a tenger gyümölcsei, tejtermékek, tojás, gabonafélék) vagy étrend-kiegészítő tablettával (Selenor, Bioszelenium 50 stb.)

A fokhagyma szeléngyűjtő képessége jelentős. Az E-vitamin és a szelén egymás hatásait fokozzák (szinergizmus). Megfelelő szelénellátottság mellett a meglévő és bevitt higanyatomok kötődhetnek a szelénhez, így nem alakulhatnak ki higany-ezüst mérgező vegyületek.

A cikksorozat egyéb írásai:
Kapcsolódó cikkek:
A szerző egyéb cikkei:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com