Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. márc. 28. (csü) – Gedeon,Johanna,Hanna
Egész-ség

A hasi görcsök szorításában
– van megoldás

Időnként szinte mindenkit gyötörnek gyomor- és hastáji panaszok: görcs, fájdalom, diszkomfort vagy más kellemetlen tünet. Ha e tünetek rendszeressé válnak, nagymértékben ronthatják a mindennapi életvitelt, munkavégzést. Az emberek kétharmada küzd ilyen panaszokkal.

Hogyan élik meg az emberek a hasi görcsöket, a hasüregi szervek fájdalmát? A hasi görcsök bármely életkorban jelentkezhetnek. „Amikor az egyetem miatt elköltöztem otthonról, a változás nagyon nehéz volt számomra. A vizsgák miatti stressz tovább rontotta a helyzetet. Minden vizsga előtt annyira fájt a hasam, hogy néha el se tudtam menni vizsgázni. Végül egy recept nélkül kapható, korszerű, gyors enyhülést nyújtó görcsoldó gyógyszert ajánlottak nekem, mely valóban megoldást hozott. Mostanában már nem jelentkezik olyan gyakran a fájdalom, ha mégis, már tudom, mivel kezeljem, és hogyan szüntessem meg a görcsöt” – mondta egy 25 éves egyetemista, aki részt vett abban az 1500 fős nemzetközi kutatásban, amely a vizsgált személyek kétharmadánál állapított meg érintettséget.

Sokféle ok a háttérben

A tünetek hátterében számos ok állhat: bizonyos betegségek vagy állapotok (például irritábilis bél szindróma, epe- vagy vesekő, epegörcs, menstruációs görcs), a rohanó életforma, a stressz, a rendszertelen táplálkozás és a mozgásszegény életmód. A hastáji problémákkal és annak hatásaival foglalkozó nemzetközi kutatás megdöbbentő eredményeket mutatott. Nem is gondolnánk, hogy milyen romboló hatást gyakorolnak az érintettek mindennapjaira ezek a kellemetlen tünetek. A megkérdezetteknek csaknem kétharmada számolt be gyakori hasi diszkomfort-érzésről, rendszeresen visszatérő hasi görcsökről és fájdalmakról.

Sokaknál a panaszok gyakran a legegyszerűbb napi tevékenységet, a mindennapi feladatok elvégzését is akadályozzák. A hasi görcs és a hasfájás kedvezőtlenül hat az életvitelükre, sőt nemegyszer az utolsó pillanatban kénytelenek megbeszéléseiket, találkozóikat a kínzó fájdalmak miatt lemondani. A gyakori panaszok leginkább a munkahelyi teljesítményre gyakorolt kedvezőtlen hatásuk miatt tekinthetők aggasztónak, hiszen emiatt sokan nem végzik olyan jól a munkájukat, mint szeretnék. A probléma kényes eredete miatt sokan nem tárják fel ingadozó hangulatuk és teljesítményük valódi okát, ami rossz fényt vethet munkájukra és megítélésükre.

Gyógynövény alapú, természetes készítmények

A görcsök gyakorisága egyénenként változó. Néhány embernél csak időnként jelentkeznek has- és gyomorgörcsök, emésztési zavarok vagy enyhe émelygés. A legtöbb válaszadónál azonban akár havi gyakorisággal jelentkezett hasgörcs, hasfájás vagy más hasüregi panasz, ráadásul a görcs nem ritkán egyik pillanatról a másikra, rohamszerűen támadt, így a megelőzésére sem volt mód.

A megoldás legjobb módszere természetesen az egészséges életmódra való törekvés, a görcsös fájdalmak megelőzése, de ha már bekövetkezett a baj, a közvetlen görcsoldás a gyors segítség. Célszerű a gyógyszertárakban recept nélkül is kapható görcsoldó készítmények használata. Napjainkban már rendelkezésre állnak olyan természetes, gyógynövény alapú, hatékony, görcsoldó gyógyszerek, amelyek célzottan a görcsösen összehúzódott izmokon fejtik ki hatásukat a hasban, ezáltal szüntetik meg a görcsöket és a kísérő fájdalmakat.

(Forrás: LigetPress, szerk.: Kulcsár László)

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com