KeresőKiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. ápr. 18. (csü) – Andrea,Ilma
Archívum
HomeopátiaVége a Fluval P nozóda árusításának

Az oltás homeopátiás kivezetése

Az oltás homeopátiás kivezetéseCsak rövid ideig lehetett hozzájutni a H1N1 elleni Fluval P oltóanyagból készült nozódához. A homeopata orvosi egyesület elhatárolódott a nozóda hibás alkalmazásától, a Remedia pedig a megelőzésről szóló, félrevezető állítások miatt nem forgalmazza a homeopátiás készítményt.

tovább ...
HomeopátiaDr. Tóth János a homeopátiáról

Hogyan használjuk, tároljuk a szereket?

Hogyan használjuk, tároljuk a szereket?A szelíd gyógymód, a homeopátia mind több hívet mondhat magáénak. Szívesen használjuk a mellékhatás nélküli golyócskákat, de – mint sokszor kiderül – nem mindenki tudja, hogyan tárolja, használja ezeket. Érdemes megfogadni a szakember tanácsait, hogy a szerek valóban hassanak!

tovább ...
HomeopátiaInfluenzák és homeopátia (3.)

Hasi panaszok, lábadozás, szövődmények

Hasi panaszok, lábadozás, szövődményekAz influenza homeopátiával történő megelőzéséről és kezeléséről szóló sorozatunk befejező részében a hasi panaszok esetén, valamint a szövődmények kivédésére és a lábadozás elősegítésére alkalmazható homeopátiás szerekről szólunk. Cikkünk szerzője dr. Lengyel Boglárka.

tovább ...
HomeopátiaInfluenzák és homeopátia (2.)

Láz, légúti tünetek, köhögés

Láz, légúti tünetek, köhögésAz influenza homeopátiával történő megelőzéséről és kezeléséről szóló sorozatunk folytatásában további monokészítményeket ismertetünk. Nemcsak a láz, hanem a légúti tünetek, a köhögés csillapítására való homeopátiás szerekről is szól cikkében a szerző, dr. Lengyel Boglárka.

tovább ...
HomeopátiaInfluenzák és homeopátia (1.)

Klinikai kép, betegségmegelőzés

Klinikai kép, betegségmegelőzésHippokratész Kr. e. 412-ben számolt be először influenza megbetegedésről, és ugyanebben az időben említi leírásaiban a homeopátia alapelveként ismert hasonlósági elvet. A betegség tehát legalább annyi idős, mint a gyógymód, amelyet megelőzésre és kezelésre alkalmazhatunk.

tovább ...
Homeopátia

A H1N1 okozta influenza
kezelése homeopátiás szerekkel

A H1N1 okozta influenza kezelése homeopátiás szerekkelA több millió áldozattal járó 1918-1919-es influenzajárványban (spanyolnátha), mindössze 1,05%-a hunyt el azoknak, akik homeopátiás gyógyszereket alkalmaztak – szemben a hagyományos kezelésben részesülők 28,2%-ával. Ez alátámasztja a homeopátiás kezelés mai létjogosultságát.

tovább ...
HomeopátiaGyógyítás dr. Sankaran rendszerével

A homeopátia új útjain – az élet titkai

A homeopátia új útjain – az élet titkaiA homeopátia fejlődő tudomány. Az elmúlt évtizedekben sajátos módon nemcsak nyugati, hanem indiai orvosok adták hozzá ehhez az alternatív gyógyító módszerhez a legtöbb új, innovatív megoldást, megközelítést. Közülük is kiemelkedik dr. Rajan Sankaran rendszere.

tovább ...
HomeopátiaA szénanátha homeopátiás gyógyítása (4)

Keresztallergiák, komplex készítmények

Keresztallergiák, komplex készítményekHomeopátiás kezelés során eredménynek tekinthetjük, ha a genetikai hajlam és a külső provokáló tényezők ellenére az allergiás tünetek nem jelennek meg, ha az allergiás beteg laboratóriumi vizsgálatai eltérést nem mutatnak, és ha a beteg tünetszegénnyé vagy tünetmentessé válik.

tovább ...
HomeopátiaA szénanátha homeopátiás gyógyítása (3)

A deszenzibilizáló és az alkati kezelés

A szénanátha homeopátiás gyógyításaA pollenallergia kezelésének harmadik alappillére a deszenzibilizáló, vagyis a túlérzékenységet mérséklő kezelés. Ez a hagyományos orvoslásban is létező kezelési mód, de ott injekcióban adják be a bőr alá a standardizált pollenkivonat egyre növekvő koncentrációjú adagját.

tovább ...
HomeopátiaA szénanátha homeopátiás gyógyítása (2)

Monokészítmények heveny tünetekre

Monokészítmények heveny tünetekreA kezelés és a gyógyítás összetett feladat. A kezelés célja, hogy az esetlegesen öröklött allergiás hajlam és a külső kiváltó, provokáló tényezők ellenére meg tudjuk előzni az allergia kialakulását vagy a már kialakult betegségben enyhülést és gyógyulást érjünk el.

tovább ...
HomeopátiaA szénanátha homeopátiás gyógyítása (1)

Mi a pollenallergia?

A pollenallergiaMi a pollenallergia? Rendkívül egyszerű megfogalmazásban erről van szó: a fák, füvek, gyomok virágporai, 15-20 mikron nagyságú részecskéi a nyálkahártyákra (szem, felső- és alsó légutak) kerülve immunológiai folyamatokat indítanak be az érzékennyé vált szervezetben.

tovább ...
HomeopátiaDaganatterápia – mérgek nélkül!

Homeopátiával a rák ellen

Homeopátiával a rák ellenA daganatos betegségek kezelésére kidolgozott módszeréről tartott szemináriumot az érdeklődő orvosok, gyógyszerészek, természetgyógyászok és laikusok számára dr. Tinus Smits holland homeopata orvos, aki a Homeopátiás Gyógyművészeti Társaság meghívására érkezett hazánkba.

tovább ...
HomeopátiaDr. Lengyel Boglárka:

Allergia kezelése homeopátiával

Allergia kezelése homeopátiávalAz allergiás megbetegedések száma világszerte emelkedik. A felnőttek 20, a gyermekek 7-20 százaléka érintett. Cikkünk gyermekgyógyász szakorvos, homeopátiás orvos szerzője azokról a lehetőségekről ír, amelyeket a homeopátia kínál a betegség elkerülésére és kezelésére.

tovább ...
HomeopátiaFórum az egészségügyieknek

Barangolások homeopátiával

Barangolások homeopátiávalEgészségügyi dolgozóknak rendeznek fórumot április 2-án a homeopátiáról. Az előadások célja, hogy bemutassák, hogyan egészíthetik ki homeopátiával a hagyományos orvosi ellátást, milyen esetekben érdemes azt önállóan alkalmazni, hol vannak a határai. Még lehet jelentkezni!

tovább ...
HomeopátiaMeghűlés, megfázás, influenza

Segítenek a homeopátiás golyócskák

Segítenek a homeopátiás golyócskákNem újdonság: télen menetrendszerűen növekszik a megfázásos betegek száma. Az idei télre azonban minden eddiginél nagyobb járványt jósolnak a szakemberek, és újfajta influenzavírus is fenyeget. Testünk állapota határozza meg, hogy a kórokozók milyen eséllyel támadnak.

tovább ...
HomeopátiaDr. Sebő Zsuzsanna:

Utazási, tengeribetegség és homeopátia

Utazási, tengeribetegség és homeopátiaHa nyár, akkor nyaralunk. Ha nyaralunk, akkor utazunk – autóval, repülővel, hajón, vonattal. Lóháton, tevén ritkábban. Pedig a tengeribetegség elnevezés (ma: kinetózis) abból az időből származik, amikor a közlekedést főleg a hajózás és a lovaglás jelentette.

tovább ...
HomeopátiaHomeopátiás Nyári Egyetem, aug. 1-3.

Középpontban: a három alapmiazma

200807_egyetem_th.jpgA Homeopátiás Gyógyművészeti Társaság 2008. augusztus 1-3. között rendezi meg idei nyári egyetemét. A programban – orvos szakértők közreműködésével – előadások, eszmecserék szerepelnek a három hahnemanni alapmiazmáról: a három nap mindegyikére egy-egy miazma jut.

tovább ...
Homeopátia

Milyen betegségek kötődhetnek
a védőoltások mellékhatásaihoz?

Milyen betegségek kötődhetnek a védőoltások mellékhatásaihoz?Tegnap adtunk hírt az autizmus és az oltási károsodások gyógyításával foglalkozó budapesti szemináriumról, amelyet dr. Tinus Smits holland homeopata tartott szakembereknek és érdeklődőknek. Most egy Dunakesziről érkezett laikus érdeklődő számol be benyomásairól.

tovább ...
HomeopátiaDr. Sebő Zsuzsanna – Szabadi Sándor

Van remény: az autizmus gyógyítható

Van remény: az autizmus gyógyíthatóE kijelentéssel kezdte az autizmus és az oltási károsodások gyógyításával foglalkozó budapesti szemináriumát dr. Tinus Smits holland homeopata. Megtanította a résztvevőket az autizmus és más betegségek (epilepszia, hiperaktivitás, fejlődési rendellenesség) gyógyítására.

tovább ...
old.natursziget.com