Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. márc. 28. (csü) – Gedeon,Johanna,Hanna
Test-lélek-szellem

Bagóné Obrusánszki Monika:

A gyógynövények és az asztrológia (2.)

Sorozatom első részében a herbálasztrológia nagy vonalakban való, általános megismertetése volt a célom, most pedig szeretném kicsit pontosabban is bemutatni, hogyan használható ez a rendszer a mindennapokban. Ezúttal a Kos és a Mars hatásáról szólok részletesebben.

4/1. oldal

Az asztrológiai gyakorlatban már bevált fej-láb séma szerint végighaladva az emberi testen, valamint a testtájakat uraló bolygók és jegyek kapcsán első helyen a horoszkóp egyes házát, a Kos jegyet, illetve a Mars bolygót kell megemlítenem, mint a fejet uraló erőket szimbolizáló jeleket a horoszkópban.

A horoszkóp egyes háza az aszcendenssel (horizonton, a születés pillanatában felkelő jegy) kezdődik, és a szülött külvilágnak mutatott külső, belső tulajdonságaira enged következtetni, ezért röviden az Én házának szoktuk hívni. Az én – más néven ego – köthető közvetlenül a fejhez, mivel az a tulajdonsághalmaz, amit az Én címszón értünk, zömében tudatos tevékenységek végeredménye, tanulás, alkalmazkodás stb.

Ebben a házban találunk információt arra nézve, hogy a szülött az életvitelével mennyire biztosít magának egészséges vagy egészségtelen életet.

Az elemzésnél figyelmet kell fordítanunk arra, hogy a ház Kos-Mars jellege harmóniában van-e azzal a jeggyel, amiben áll. Mivel a ház jellege tüzes, a vele elemi hármasságban álló Oroszlán és Nyilas jegyekkel áll egyértelműen harmóniában, ami elősegíti a külvilág felé való megnyilvánulást. Ha a ház minősége harmonizál a jegy minőségével, és a benne álló bolygók is harmóniában állnak vele, akkor az egyént semmi nem gátolja önmaga kifejezésében. Ez azonban nem jelenti automatikusan, hogy harmonikus, kellemes emberről beszélhetünk, csupán azt, hogy az önkifejezés akadálymentes, tehát azokat a betegségeket kizárhatjuk, amelyek a megnyilvánulás nehézségeinek problematikájából adódnának.

Az asztrológiai harmónia a bolygók, jegyek, házak harmóniája, jelentheti például a Kos jegy és Mars bolygó esetében, hogy korlátlanul kiéli az agresszivitását az, akire ez az állás a jellemző.

Mitológiai háttér

Kell egy kis mitológiai előtanulmány ahhoz, hogy ezt megértsük.

A Mars a fizikai szinthez tartozó, hatalmas, kifelé törekvő erőt képviseli a horoszkópban. Elsőként nézzük a névadó római hadistent. Mars hatóköre a harcon kívül kiterjed a vetésre (talán innen ered, hogy jó aspektusban utal a férfi kreativitásra, termékenységre), Árész vele szemben csupán durva és kegyetlen, akit még saját népe, a görög is csak félt és nem tisztelt (ahogy egy rosszul aspektált Mars is csak erre mutat). Nem úgy, mint a hajdani kínai hadvezérből lett Kuan-ti hadistent, aki erejét az ellentétek elsimítására használta (ahogy például egy jól álló Mars is ezt mutatja az Oroszlánban). Mindannyiuktól különbözött Odin, aki erőszakos tudásvágyában magát is többször elpusztította (Mars a kilencedik házban, például a Kosban, fékek – jól álló Szaturnusz – nélkül).

A Marsnak megfelelő istenek legendáit figyelve természetesnek tűnik, hogy az erőltetett kiválasztás, a vér oxidációja, a férfi fizikai ereje a Marsnak van alárendelve. A Mars rossz kozmikus helyzete jelezte problémák közé tartozik az összes gyulladás, beleértve a női működést fizikai szinten akadályozó gyulladásokat és a bőrt elcsúfító pattanásokat is.

A jól aspektált Mars aktivizálja belső erőinket, fizikai síkon elért eredményeink fő hajtómotorja, a limfatikus – vénuszi – természetet tűzzel, erővel egyensúlyozza ki.

A cikksorozat egyéb írásai:
Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com