KeresőKiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. jún. 22. (szo) – Paulina
Címke: E-vitamin

Nem mindig véd a szabad gyököktől

Tüdőrákot okozhat az E-vitamin?

Tüdőrákot okozhat az E-vitamin?Az E-vitamin – magas dózisban, táplálékkiegészítőként fogyasztva – növelheti a tüdőrák kialakulásának veszélyét. Egy kutatás során 77 000 embert vizsgáltak meg, akik napi 400 mg E-vitamint fogyasztottak. A vizsgált személyeknél 28%-kal nőtt a rák kialakulásának esélye.

tovább ...

Étrend-kiegészítők a gyógyításban:
még az orvosok sem látnak tisztán

Étrend-kiegészítők a gyógyításban: még az orvosok sem látnak tisztánLassan egy éve hazánkban is alkalmazzák az EU-ban érvényes szabályozást az étrend-kiegészítők összetételéről, használatáról. Ennek megfelelően szigorúan meghatározták, milyen állítások szerepelhetnek a termékek címkéjén, mit szabad és mit tilos feltüntetni rajtuk.

tovább ...

Aszalt szilva és mazsola:csodálatos hatású antioxidánsok

Aszalt szilva és mazsola: csodálatos hatású antioxidánsokTél derekán szembesülünk azzal, hogyan juttathatjuk be szervezetünkbe a legegészségesebb táplálékot, hiszen ilyenkor friss zöldség, gyümölcs alig kapható. Szerencsére segít az aszalt szilva és a mazsola. Kevesen tudják, hogy mindkét finomság erős antioxidáns hatású.

tovább ...

Németh Imréné Éva cikksorozata (6.)

Erősítsük meg az immunrendszerünket

Erősítsük meg az immunrendszerünketAz immunrendszer megerősítése komplex feladat. Fitoterapeuta természetgyógyász szerzőnk sorozatának ebben a cikkében ezúttal áttekinti a szervezet külső és a belső védelmének elemeit, ismerteti a gyógynövények szerepét és szól a gondolatok, az érzelmek hatásáról.

tovább ...

Az orvosok szerint növelni kell
a vitaminok ajánlott napi bevitelét

Az orvosok szerint növelni kell a vitaminok ajánlott napi bevitelétAz amerikai (és más országokban, így nálunk is érvényben lévő) RDA, vagyis napi ajánlott étrend-kiegészítés ajánlott értékei túl alacsonyak. Majdnem mindet azonnal növelni kéne, jelentette ki egy orvosokból, akadémikusokból és kutatókból álló független bizottság.

tovább ...

Interjú Csizmadia Imre akadémikussal

Ne hagyjuk magunkat elrozsdásodni!

Interjú Csizmadia Imre akadémikussalMi kell a szervezet tökéletes működéséhez? Miből tudhatjuk, jó-e egy multivitamin? Miért fontos a C-vitamin, az E-vitamin és a szelén triumvirátusa? Mitől védenek bennünket a telítetlen zsírsavak? Minderről Csizmadia Imre professzorral, az MTA tagjával beszélgettünk.

tovább ...

Egy tendenciózus elemzés margójára

„Gyilkos” vitaminok? Szó sincs róla!

Néhány héttel ezelőtt szétkürtölte a világsajtó, hogy egy tekintélyes orvosi folyóirat szerint többféle népszerű vitamin is árt az egészségnek. Bár független elemzők hamarosan ízeire szedték az eredeti tanulmányt, cáfolták állításait, a világlapok erről már hallgattak.

tovább ...

Daganatos betegségek kiegészítő gyógymódjai

Daganatos betegségek kiegészítő gyógymódjaiAz alternatív és természetes módszerekkel gyógyítók egyetértenek abban, hogy a daganatos betegségek (kevés kivételtől eltekintve) az évtizedeken át követett helytelen életmód következményeként alakulnak ki. Több szerző a rákot anyagcsere-betegségként nevezi meg.

tovább ...

Természetes gyógymódok (3.)

Ha baj van a pajzsmiriggyel

Ha baj van a pajzsmiriggyelSok ember betegszik meg a pajzsmirigyműködés zavara miatt. Míg régebben a Magyarországon általános jódhiányos táplálkozás miatt inkább az alulműködés volt általános, ma egyre többen a túlműködő vagy gyulladt pajzsmirigyük miatt keresnek segítséget. Miért e változás?

tovább ...

Természetes gyógymódok (1.)

Erősítsük meg immunrendszerünket

Erősítsük meg immunrendszerünketTélen különösen fontos szervezetünk védelmi berendezése, vagyis immunrendszerünk hibátlan működése. Ennek fontos elemei: a mandulák, a lép, a csecsemőmirigy, a féregnyúlvány (vakbél), a vékonybél és a vastagbél, a nyirokrendszer, valamint a vér egyes alkotórészei.

tovább ...

Orvosi kutatások – mit fogadhatunk el?

Orvosi kutatások – mit fogadhatunk el?Az emberben egyre több a bizonytalanság, ha újfajta orvosi terápiákról hall, mert nem tudhatja, vajon valóban eredményes-e az adott eljárás. Egyre többen gondolkodnak így, és most egyfajta muníciót kaptak, miután kutatók három tekintélyes orvosi szaklapban 1990-2003 között megjelent szakcikkek következtetéseit hasonlították össze. Kiderült, hogy sok esetben nem bizonyult jónak, sőt ártott, vagy legalábbis csak igen csekély mértékben segített valamilyen új eljárás a betegeknek – szemben a korábban megfogalmazottakkal.

tovább ...

Az EU szigorítja a táplálékkiegészítők forgalmazását

Az EU szigorítja a táplálékkiegészítők forgalmazásátAz Európai Bíróság szigorította a vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó étrend-kiegészítők forgalmazására vonatkozó uniós előírásokat. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az Európai Unió országaiban jelenleg kapható táplálékkiegészítők közül mintegy 200-at ki kell vonni a piacról, és érvényesíteni az alacsonyabb vitamindózisra vonatkozó szabályozást. Számos szakértő ugyanakkor szükségtelenül szigorúnak tartja a megengedett új, a korábbinál szerényebb vitaminadagokat – adta hírül a BBC.

tovább ...
old.natursziget.com