Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. márc. 19. (ke) – József,Bánk,Józsa
Egész-ség

Weixl-Várhegyi László:

Veszélyes vízivás?

Felröppent a hír, amit a magyar média is átvett, hogy a vízivás veszélyekkel jár számunkra, mert – úgymond – megterheli a vese működését. Természetgyógyász szerzőnk úgy véli, nem szabad hinni az amerikai nefrológus orvosoknak, hallgassunk inkább a józan eszünkre.

2/1. oldal

A napokban a Petőfi Rádióban is hallottam és újságokban is olvastam, hogy mostanában újabb áltudományos információkat akarnak velünk elhitetni, most a vízivással kapcsolatban. Először a sóval kezdték, hogy ne sózzuk az ételeinket, pedig a vérünk, a magzatvíz és az óceánok sótartalma ugyanaz évmilliók óta. Aztán jött, hogy ne gyógynövényekkel kúráljuk egészségügyi panaszainkat, hanem gyógyszerekkel és más életidegen kemikáliákkal, amelyek a fájdalomcsillapítókkal egyetemben tönkreteszik a májunkat.

A toxikus májgyulladást mérgekkel teli gyógyszerekkel gyógyítják a tiszta víz helyett! Igyunk inkább cukorral, foszforsavval, mesterséges színezékekkel, ízfokozókkal és még ki tudja mi mindennel telített „üdítő” italokat, alkoholt? Most a nyár kezdete előtt sulykolják belénk, hogy ne napozzunk, hanem kenjük magunkat „napvédőkkel”, pedig így nem jut hozzá a bőrünk és a szervezetünk a létfontosságú D-vitaminhoz!

A nefrológusok és a kiszáradás

A vízivás veszélyeivel kapcsolatban a HVG az USA-i Nefrológusok Társaságát nevezi meg forrásként. A nefrológusok a vese belgyógyászatával foglalkoznak, az urológusok pedig a sebészetével. Ha már egy szervet is így szétszednek, akkor nemigen fognak rájönni a betegségeket előidéző, kiváltó okokra, hanem helyettük áltudományos hipotézisekkel, neves szakemberek (jól megfizetik vagy jól megfélemlítik őket) részigazságokat tartalmazó megállapításaival (fent kell tartani a hitelesség látszatát) vezetik félre még a tanultabb rétegeket is.

Mi, emberek is a természet részei vagyunk, s ha megbetegszünk, nem a tüneteket kellene kezelni, hanem a tüneteket kiváltó okot. Szervezetünk átlagos víztartalma 70%. Még a csontoké is kb. 30%. A vérsavónak viszont, amely szervezetünk víztartalmának 7%-át teszi ki, 90%-os a víztartalma. Ha ez csökkenne, akkor mérséklődne a vér viszkozitása is, s a vér besűrűsödne, trombózisveszély alakulna ki.

Szervezetünk nagyon érzékenyen reagál a dehidrációra, azaz a kiszáradásra. Ilyenkor vízvisszatartás lép fel a szervezetben: a szemek, az ajkak, a szájnyálkahártya kiszáradnak, kicserepesednek. Immunrendszerünk így próbálja biztosítani a vér megfelelő viszkozitását, azaz a megfelelő keringést. Ezért veszélyes a krónikus hasmenés, mert azzal annyi vizet veszít a szervezet, hogy bele is lehet halni.

Mi történik, ha valakit bevisz a mentő a kórházba? Szinte az első dolog, amit tesznek vele, az, hogy intravénásan bekötnek egy infúziót, melynek a 99%-a tiszta víz, azaz desztillált víz! Így próbálják elérni, hogy mindenütt meglegyen a szervezetben az adott szerv víztartalma (pl. a veséé 83%) Ha nincs megfelelő vízutánpótlás, akkor kérlelhetetlenül beáll a halál! Vajon ezt akarják elérni az USA nefrológusai azzal, hogy lebeszélnek bennünket a vízivásról?

Azt ugyanis elfelejtik megemlíteni ezek a „tudósok”, hogy ha több vizet viszünk be a szervezetbe, akkor az immunrendszer ismét teszi a dolgát. Úgy szabadul meg a felesleges víztől, hogy izzadni kezdünk, többet járunk pisilni, esetleg hasmenést is produkál a szervezetünk, hogy megszabaduljon a felesleges víztartalomtól.

A vesének egyébként alapvető élettani funkciója a méregtelenítés és a testünk vízháztartásához szükséges víz biztosítása. Ha a kelleténél több vizet viszünk be a szervezetbe, akkor abból le tud adni a vízháztartás-szabályozó rendszerünk, de ha kevesebb folyadékot, azaz vizet fogyasztunk, akkor nincs mit felvennie, s kiszáradás, azaz halál a vége. Nem kell még 8 általánost sem végezni ahhoz, hogy eldönthessük, az a jó, ha van mit szabályozni, azaz van víz a testünkben, vagy az, ha nincs mit szabályozni, mert nincs vízutánpótlás.

Kapcsolódó cikkek:
A szerző egyéb cikkei:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!

Hozzászólások
#1 babjakgyongyi 2008-05-07 10:49:29
 
"Sajnos ma már sem a csapvizeink, sem az ásványvizeink nem megfelelő tisztaságúak, az ásott kutak vizének tisztaságáról pedig jobb ha nem is beszélünk, mert a talajvizek annyira szennyezettek."

"A tiszta vízből tehát igyunk bátran, akár a szükségletünket meghaladó mennyiségen felül is, viszont a nem tiszta vizekből még keveset se fogyasszunk, ha egészségesek szeretnénk lenni."

Ezzel azt mondja László, hogy ne igyunk ásványvizet és "Csapvizet". Az emberek többsége még nem rendelkezik reverz ozmózisos víztisztítóval. Nincs elterjedve az ivási célra alkalmas desztiláltvíz árusítása sem. Továbbá fogyasztói társadalmunkban nagyon nehéz kiválasztani a megfelelő készüléket hiszen a legtöbb újságban ott van, hogy a hirdetés valóságtartalmáért nem vállalnak felelősséget.
Jó lenne valami biztatóbbat hallani. Például a forralt és lehűtött vízről. Jó lenne összehasonlító adatokat hallani, hogy a készételek fogyasztása által okozott terhelés, egyes gyógyszerek által okozott terhelés és pl 2 l ásványvíz elfogyasztása által okozott szennyezőanyag bevitel milyen arányban terheli a szervezetet.

Említette László az esővizet. Gyerekkoromban gyűjtöttük és ittuk. Kérdés: az esővíz elég tiszta-e még napjainkban is?

Itt is tájékoztatni és tanítani kellene az embereket. pl A szennyezett tetők és csatornák nem alkalmasak a gyűjtésre. Több kárt okozhatunk mint hasznot

Üdvözlettel
Mikáné Babiják Györgyi
kineziológus és reflexológus

Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com