Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. ápr. 26. (pé) – Ervin
Test-lélek-szellem

Weixl-Várhegyi László:

Miért nem kopaszok a tiroli férfiak?

Tele a padlás olyan csodaszerekkel, amelyek garantáltan megelőzik a hajhullást, a kopaszodást, sőt akár dús hajunk is nőhet az elvesztett helyett. A reklámokban szép hölgyek lobogtatják fényes hajzuhatagukat, amit csakis X samponnak köszönhetnek. Íme az egyszerűbb megoldás.

Tirolban jártamkor meglepődve tapasztaltam, hogy az ottani férfiak többsége még idősebb korban is dús hajkoronával büszkélkedik. Az akkori – 1994 – rendőrkapitány magyar származású felesége elmondta, hogy számára is meglepő volt, amikor a házassága révén Tirolba került, hogy az ottani őslakos férfiak szinte kivétel nélkül dús hajkoronát hordanak. Őszülni ők is őszülnek, viszont nem ritkul, nem hullik úgy a hajuk, mint a másutt élő férfiaknak.

Őszülni ők is őszülnek, viszont nem ritkul, nem hullik úgy a hajuk, mint a másutt élő férfiaknak, akár Magyarországon, akár más országokban. Utána akart járni a dolgoknak, de nem kellett messzire mennie, mert már az új családjában választ kapott erre. Elmondták neki – és később nekem is –, hogy Földünk kísérő társa, a Hold nemcsak a tengerek ár-apály jelenségét, meg a nők havi ciklusát szabályozza, hanem a szervezetünkben lévő valamennyi élettani folyamatot is. (Ezt a rendőri statisztikák is világszerte alátámasztják. Teliholdkor például hirtelen megnő az öngyilkossági kísérletek száma, ilyenkor jóval több a bűncselekmény, különösen a tulajdon elleni bűnelkövetések száma nő. Ezekben a napokban sok helyen meg szokták erősíteni a rendőrök közterületi szolgálatát.)

Hajvágás akár éjjel is

Elmondták azt is, hogy a Hold hatással van a hajhagymákra és a hajvágásra is. Több évszázados, talán ezernél is több éves megfigyelés, vagy talán egy elfelejtett asztrológiai tudomány alapján rájöttek arra, hogy a Hold, ahogyan áthalad a 12 zodiákus jegyen, mindig más-más hatással van például a hajvágásra is. Megfigyelték, hogy ha a Hold az Oroszlán és a Szűz jegyben tartózkodik, akkor az ebben az időszakban levágott haj megerősödik, míg ha közvetlenül az Oroszlán jegy előtt, a Rák jegyben nyiratkozunk, akkor nehezen kezelhető, kócos lesz a haj. Fésülködéskor így sok hajszál gyökerestől, hajhagymástól kitépődik a fejbőrből, és azon a helyen bizony már nem nő többet haj. Az Oroszlán és a Szűz jegyek esetében pedig annál jobban erősödnek a hajhagymák és a hajszálak, minél többször vágatunk hajat ezeken a ciklikus napokon.

E régi megfigyelések és bizonyosságok létjogosultságát igazolja, hogy Tirolban, ha a Hold a Rák jegyben tartózkodik, ki sem nyitnak a fodrászok. Vagy ha mégis – a külföldiek kiszolgálása miatt –, csökkentett nyitva tartással dolgoznak. Oroszlán és Szűz napokon azonban mindaddig nyitva áll a fodrászok ajtaja, amíg vendégeik vannak. Ha ez este 10 vagy akár éjjeli 12 óra, akkor is lehet hajat vágatni! A férfiak többnyire havi gyakorisággal vágatják a hajukat, a hölgyek ennél ritkábban.

A Hold általában 4-5 napig tartózkodik e két „hajerősítő” jegyben, így tehát bárkinek bőven van lehetősége levágatni a hajkoronáját.

Nem hullik, nem őszül

Olyan családból származom, amelyben genetikailag – mind anyai, mind apai ágon – a férfiak sajnos hamar kopaszodtak. De még a nők is, mert például az édesanyámnak már 50 éves korában is nagyon ritka volt a haja. Én nem akartam erre a sorsra jutni, ezért már 1994-ben, 47 éves koromban elhatároztam, hogy következetesen csak a Hold Oroszlán és Szűz jegyben tartózkodásakor vágatom a hajamat, és lehetőleg rövid frizurát fogok hordani. Ma 62 éves vagyok, és a hajam sűrűbb, mint 47 évesen. Az őszülésem is megállt a 47 éves „szintemen”. Az asztrológiai naptár alapján évek óta elkészítem a hajvágásra jó napok naptárát. Ismerőseim, amikor még el sem kezdődött az új év, már azzal nyúznak, hogy mikor kapják meg a jó hajvágási időpontokat. Most ezt szeretném megosztani a Natúrsziget portál oldalait látogatókkal is:

Hajvágásra jó napok 2009-ben:
(Hold az Oroszlán és a Szűz jegyekben)

  • április 3-án 23 órától április 8-án 01 óráig
  • május 1-jén 04 órától május 5-én 11 óráig
  • május 28-án 09 órától június 1-jén 17 óráig
  • június 24-én 18 órától június 28-án 21 óráig
  • július 22-én 01 órától július 26-án 04 óráig
  • augusztus 18-án 15 órától augusztus 22-én 17 óráig
  • szeptember 15-én 01 órától szeptember 19-én 07 óráig
  • október 12-én 5 órától október 16-án 12 óráig
  • november 8-án 11 órától november 12-én 12 óráig
  • december 5-én 18 órától december 9-én 22 óráig
  • 2010. január 2-án 07 órától 2010. január 6-án 14 óráig

Weixl-Várhegyi László
mérnök, radiesztéta, bioenergetikus, fitoterapeuta, életmód- és táplálkozási tanácsadó- és terapeuta, haj- és természetgyógyász, a Magyar Természetgyógyászok és Életreformerek Tudományos Egyesületének tagja
Tanácsadás

Portálunk Holdnaptárja sok más hasznos információt is kínál, például a következő témákban:

Erre a linkre kattintva további hasznos tudnivalókat olvashatnak arról, hogy a Hold mely fázisaiban mire érdemes odafigyelni.

Kapcsolódó cikkek:
A szerző egyéb cikkei:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!

Hozzászólások
#1 babesz18 2010-01-06 16:45:29
 
Kedves Natúrsziget dolgozok!
Tavaly találkoztam először ezzel a cikkel, és nagyon felfigyeltem rá! Ezek dátumok alapján kezdtem el vágatni a hajam, és mondhatni nagyon szép eredménye lett! Én jelenleg egy Szépségszalonban dolgozom, többen használjuk ezt a módszert, pozitív sikereket elérve! :-) .....
A 2010-es hajvágási napokat viszont még nem találtam! :-(
Valaki tudna nekem ebben segíteni hol kell ezt megnézni???
Köszönöm

Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com