KeresőKiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. máj. 23. (csü) – Dezső
Egész-ség

Weixl-Várhegyi László:

A mobilozás ártalmairól

Amit már régóta mondok egy svájci kutatási eredmény alapján, most az osztrákok is megerősítették, összefoglalva a mobiltelefon használatával kapcsolatos ártalmakat. Vajon a mobiltelefon-árusító helyeken hányan tudnának felvilágosítást adni a mobiltelefont vásárlóknak?

Nem kell eldobni a mobilt, harmonizálni kell, és csak a legszükségesebb esetben és a legrövidebb ideig használni.

Tartsuk mindig távol a testünktől. Legyen lehetőleg bőrtokban és táskában. A vezeték nélküli headset a lehető legártalmasabb, mert a mobil és a fülön lévő készülék között is van rádióhullámos összeköttetés. Ha ilyen ember áll mellettem a metrón vagy a villamoson, messze elmegyek tőle.

Hamarosan összefoglalom a mobiltelefonálás ártalmait, veszélyeit, és egy bővebb írásban fogom közreadni.

A Bécsi Orvosi Kamara aranyszabályai a mobilozáshoz

 1. 16 év alatti gyerekek ne használjanak mobiltelefont!
 2. Csak sürgős esetben, rövid ideig telefonáljunk mobillal!
 3. Ne hordjuk a telefont zsebben, és a gyerekek ne sms-ezzenek a pad alatt, mindkét esetben negatívan befolyásolódhat a termékenység!
 4. Sms-küldéskor tartsuk magunktól távol a készüléket!
 5. Éjszakára kapcsoljuk ki a készüléket, ha mégis bekapcsolva hagyjuk, ne maradjon a fejünk közelében!
 6. Járműveken (autó, busz, vonat) ne telefonáljunk, mivel ilyenkor a készülék nagyobb teljesítménnyel sugároz!
 7. Nem ajánlott a mikrofonos fejhallgató, mivel a kábel gyakran antennaként továbbítja a jeleket.
 8. Ne játsszunk a mobilon!
 9. A kapcsolásig ne tartsuk a készüléket a fejünkhöz!
 10. Telefonáláskor távolodjunk el pár méterre a többiektől, mert őket is sugárzás éri!
 11. Ha keveset telefonálunk, kisebb a mobiltelefon-átjátszóktól induló sugárzás mértéke is.
 12. Csak kábelen keresztül internetezzünk, tartózkodjunk az UMTS és WLAN mobilkommunikációs rendszerektől.

(Forrás: Igazságügyi Szakértő című szaklap, 2007. június, 17. old.)

Az USA-ban már pert vesztettek a gyártók, és ott az új készülékek dobozára kívülről rá van írva apró betűkkel, hogy a mobiltelefon okozta egészségügyi károsodásokért a gyártó semmiféle felelősséget nem vállal. Így nem lehet beperelni a gyártót, mert felhívta a veszélyre a figyelmet.

Sokszoros a veszély, ha beszéd közben mozgunk!

Más dolog, hogy az apró betűs feliratot csak kevesen olvassák el, a dobozt pedig a kicsomagolás után kidobják, s többé nem is találkoznak az ártalmakra figyelmeztető felirattal. A gyártókat pedig felelősség nem terheli, mert ők „megmondták”, hogy veszélyes a mobil, amely bekapcsolt állapotban 2 másodpercenként ad egy egészségre igen káros, kódolt digitális jelet a szolgáltató felé, hogy az adott készülék be van kapcsolva. Ha beszélünk és beszéd közben mozgunk vele, akár az ezerszeresére (!) is növelheti a teljesítményét a kezünkben tartott, általam csak bunkofonnak nevezett, agysejtirtó, agymelegítő, a vér- és a nyirokkeringésnek, a szervezet víztartalmának és vízstruktúrájának ártó, kézi készülék.

Egy ilyen ártó hatás után – a beszélgetés időtartamától függően – 20 perctől 4 óráig is tarthat az az idő, mire ismét helyreáll a szervezet megszokott, egészséges állapota, de csak akkor, ha közben nincs bekapcsolva a készülék, nincs beszélgetés vagy sms küldés. Bekapcsolt állapotban ugyanis folyamatos az ártó hatás, ha a közelünkben mobiltelefon van. Még a másé is árt, ha közel vagyunk hozzá. (Például ha vonaton utazunk, és közben az utastársaink körülöttünk mobiloznak, fokozott ártalomnak vagyunk kitéve – a szerk.)

Néhány új rákbetegség is megjelent

Ideje lenne már itthon is felhívni a veszélyekre és az egészségügyi károsodásokra a figyelmet. A mobilozás elsősorban leukémiát, nyirok-, bőr- és agyrákot okoz, de már megjelent néhány olyan tumorféleség is, ami korábban, a mobiltelefon megjelenéséig nem létezett az emberiség történelmében: a koponyacsontvelő-rák, a nyúltagyrák, a szemrák és a hallócsontrák!

Hát így dőljön be az ember a sok WAP és egyéb akciós reklámoknak. Persze jól jár az egészségbiztosító és a nyugdíjfolyósító, meg a temetkezési vállalkozók, de a legtöbbet a mobiltelefon-gyártók, -szolgáltatók és a gyógyszergyártók „kaszálnak”!

Weixl-Várhegyi László

Weixl-Várhegyi László tanácsadónk mérnök-radiesztéta, bioenergetikus, fitoterapeuta, életmód- és táplálkozási tanácsadó és terapeuta, természetgyógyász, a Magyar Természetgyógyászok és Életreformerek Tudományos Egyesületének tagja.

Kapcsolódó cikkek:
A szerző egyéb cikkei:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!

Hozzászólások
#6 cszita 2007-11-26 22:15:53
 
Sajnos most még megtehetjük de már nem sokáig, hogy a szabályokat betartjuk ami a zsinór nélküli dolgokat illeti. Én most próbálok például itthonra zsinóros telefont beszerezni a már meglévő mellé, de hiánycikk a mindenki által ismert telefonszolgáltatónknál. Már nem divat! És egyre több reklám szól a kábelrengetegek ellen: internetezni is már lassan szintén divattalan kébellel....Lassan elfognak fogyni a kábellel működő dolgok és akkor minden hiába. Nem tudom hová vezet mindez.
#5 varhegyi.laszlo@natursziget.com 2007-11-23 00:44:04
 
Egy nagyobb írást is meg fogok jelentetni. Addig is használják a vezetékes telefonokat!
Weixl-Várhegyi László
#4 Guido 2007-11-21 16:13:55
 
Mi (a fejlesztők) is megpróbáltuk kinyomtatni két gépen is, és egyiken sem volt probléma, olvashatóan sikerült a teljes cikket kinyomtatni.
Ha esetleg tudna pontosabb információt adni a körülményekről (operációs rendszer neve, verziószáma, a böngészőprogram neve, verziószáma), akkor el tudnánk indulni valamerre a hiba felderítésében, de így sajnos nem tudjuk mi a probléma. Ha gondolja, akkor emailben is megírhatja a webmaster@natursziget.com címre.
Kovács Guido
#3 varjuvar 2007-11-21 09:18:43
 
Nagyon fontosnak tartom, hogy bovebben is tudjunk a mobilozas artalmairol, mi tortenik mobilozas kozben pontosan. mi egyebkent igyekszunk kevest hasznalni, de a ferjem ezzel dolgozik nap mint nap rengeteg telefonhivast kap. A bortokon kivul, mi az ami megvedene?
En is kinyomtattam a cikket, es szepen sikerult. Mi lehetett a gond Judit eseteben? Ildiko
#2 Bánkuti Judit 2007-11-21 08:15:51
 
A cikk nagyon elgondolkodtató, szerettem volna kinyomtatni is, de a választott nyomtatható változat rendkívül rossz, nem felhasználóbarát. Üres féloldalak, levágott, ezáltal olvashatatlan sorvégek. Kérem, ha ez nem működik, ne is legyen itt ez a lehetőség, mert csak bosszúságot okoz, és az igazi témáról elveszi a figyelmet.
Bné
#1 siposannamari1 2007-11-21 08:01:18
 
7 eve hasznaloma mobilt napi 4 eurot beszelek le fental e nalam vajon valami problema.kicsit meg ijedtem a cik latan.tenyleg sms be fogom a dolgokat intezni

Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com