Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. ápr. 19. (pé) – Emma
Életmód

Tavaszi nagytakarítás kívül-belül

Számos jele lehet annak, hogy a szervezetben túl sok a salakanyag. Gyengének, fáradtnak, erőtlennek érezzük magunkat, fizikai- és szellemi teljesítményünk csökken. A szervezetben lerakódott salakanyag okozhat székrekedést, hasmenést, sőt, bélnyálkahártya-gyulladást, különböző anyagcsere-problémákat is. Tavasszal fokozottan előjöhetnek azok a tünetek, amelyeket a szervezetben a sók formájában lerakódott salakanyagok okoznak. A tisztításra, a megújulásra többféle módszer kínálkozik, ezek közül az egyik legeredményesebb a léböjtkúra.

– Elsősorban az egyoldalú étkezés következménye, hogy savas irányban tolódik el a szervezetünk belső miliője. Ha sok húst, sajtot, kávét, illetve fűszert fogyasztunk, akkor foszfát- és kloridtartalmú köztes anyagcseretermékek keletkeznek a szervezetben. Ezeket a savas anyagokat semlegesíti a szervezet, sókat képez, amelyek lerakódnak a vérben, a szövetekben, így például a bőr alatti kötőszövetben is – magyarázza dr. Mester Júlia. A Melissa Egészség- és Wellnessközpont szakembere – akit Novák A. Zsófi idéz a Népszava hasábjain – hozzáteszi: aki nem iszik kellő mennyiségű folyadékot, annak a szervezetéből a lerakódott salakanyag, méreganyag nem tud távozni. A méregtelenítő kúra – többek közt – ebben is segít, azaz a lerakódott salakanyagokat kimossa a szervezetünkből. Ha valaki egyoldalúan táplálkozik vagy sok állati fehérjét fogyaszt – és ez anyagcsere-problémákat, emésztési zavarokat, felpuffadást okoz –, akkor krumplidiétát ajánlunk, mondja az idézett szakember. A krumplival, barna rizzsel, főzeléknövényekkel és gyümölcsökkel ugyanis lúgosító anyagokat viszünk a szervezetbe – hangsúlyozza a szakorvos, aki azt is hozzáteszi: az emésztési jellegű problémák kezelésekor ajánlatos sok folyadékot fogyasztani.

A bőr is az egyik méregtelenítő szervünk. A bőrön keresztül a salakanyagok például szaunázással, váltott zuhanyozással (meleg vizes tisztálkodás után hirtelen hűvös vizes zuhany használatával) „hajthatók ki”, de a megfelelő légzéstechnika alkalmazásával is lúgosíthatjuk a szervezetet.

A székrekedés megszüntetése céljából kolon-hidroterápiát javasol a szakember. A kezelés lényege: először 40 fokos langyos vizet juttatnak a szervezetbe a végbélen keresztül, aminek hatására a bélfal erei kitágulnak. Ezt követően 20 fokos folyadékot juttatnak a vastagbélbe, ennek következtében pedig az erek összehúzódnak. Egy kezelés alatt 10-12 alkalommal végzik el a folyadék beáramoltatását, a beöntéseket, ezek nyomán a bélfalakról lekerül a rárakódott – akár több éves – salakanyag, amely a székrekedést, hasmenést, nyálkahártya-gyulladásokat okozta.

Dr. Mester Júlia beszélt a szervezet méregtelenítését szolgáló léböjtkúráról is, amelynek van egy-, két- és háromhetes változata is. Azoknál, akiknek a szervezetében kisebb a „baj”, elegendő az egy-, illetve a kéthetes kúra alkalmazása. A kúra célja a szervezet kitisztítása, lúgosítása, súlytöbblettől való megszabadítása. Ilyen „nagytakarítást” egyébként érdemes félévente végezni. A kúra ideje alatt a szervezet nem emészt, csupán kiválaszt. Körülbelül a harmadik nap után az emésztést végző szervek, a máj és a gyomor megnyugszanak – mondja a szakember. A kúra alatt napi 3-4 liter folyadékot kell inni: gyógyteát, szénsavmentes vizet, speciális, szűrt levest. Fontos, hogy napi egy-két órát sportoljon a kezelésen részt vevő páciens, nehogy az izmai lássák kárát a fogyókúrának.

A léböjtkúra alatt hetente két alkalommal találkozik az orvossal a beteg. A szakember azt is elmondta: a megfelelő, egyénre szabott kúra alkalmazását követően elmúlik az általános fáradtságérzet. A kezelés eredményességéről „saját szemével” is meggyőződhet a páciens például a vércseppanalízis segítségével. A vércseppanalízis olyan állapotfelmérő módszer, amellyel a kúra előtt feltárják a vér alakos elemei mellett látható különböző salakanyagokat, majd a kezelés végén – ugyancsak a vércseppanalízis alkalmazásával – megbizonyosodnak arról, hogy ezek a salakanyagok eltűntek.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com