Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. ápr. 20. (szo) – Tivadar,Odett
Egész-ség

Válaszol: Weixl-Várhegyi László

Sok férfi képtelen az utódnemzésre

Rendszeresen közreadjuk – természetesen írójuk megváltoztatott nevével – a tanácsadóinkhoz érkezett e-maileket és a rájuk adott válaszokat, ha másokat is érintő információkról van szó. Ezúttal Weixl-Várhegyi László természetgyógyász tanácsadónk levelezéséből válogattunk.

2/1. oldal

Fogamzásgátlás

Kedves László!
Mi a véleménye a fogamzásgátlásról, illetve milyen módszereket ajánl? Üdvözlettel:
Dorina

Kedves Dorina!
Ha Ön állandó kapcsolatban van, akkor nem kell folyamatos fogamzásgátlás. A hormonális hatású tablettákat semmiképpen nem ajánlom. Ha legalább kétnaponta élnek a párjával (házas) nemi életet, akkor a férfi ondója éretlen marad a sok ürítéstől, és nem tudja megtermékenyíteni még a megtermékenyítésre fogékonyabb nőket sem. Ilyenkor csak a peteérés előtti, közbeni és utáni időben kell kb. egy hétig védekezni a nem kívánt fogamzás elkerülésére.

Erre jó a gumi óvszer (már nagyon vékonyak vannak forgalomban, szinte észre sem lehet venni), a megszakított közösülés, vagy az anális és orális közösülés, vagy a petting. Egyébként nem is árt egy állandó kapcsolatban az időnkénti változtatás.

Sajnos ma a spermabanknak spermát adó férfiakból 10 fő közül csak 3 fő felel meg donornak, de ebből kettőnek genetikailag sérült a spermiuma, és mindössze egy alkalmas arra, hogy levegyék tőle a spermát, hogy ha valaki mesterséges megtermékenyítést kér, akkor az biztosan sikerüljön. Az ilyen célra alkalmas férfiak nagy többsége kóser étrenden, kóser életmód szerint él.

A környezetszennyezés meg az élelmiszeriparban használt, magas káliumtartalmú étkezési sók miatt sok férfi utódnemzésre képtelen. Én csak patikában kapható nátriumkloridot használok már hetedik éve. Sok gyermektelen pár fordul hozzám segítségért, és tisztítókúrákkal, helyes étkezéssel, gyógyszertárban vásárolt sóval fél éven belül megfogan az egészséges utód! Egy átlag férfinak 5-7 napos önmegtartóztatás után van annyi életképes spermája, amennyiből utód, de nem biztos, hogy egészséges utód fog születni.

Vannak a hüvelybe helyezhető, spermicid géllel átitatott szivacsok, amelyek megbízható arányban zárják ki a fogamzást, még a peteérés időszakában is. Az aktus előtt felteheti úgy, hogy a partner még aktus közben sem veszi észre. Ugyanilyen jó a méhszájra felhelyezhető, spermicides sapka, amely viszont aktus közben elmozdulhat és nem olyan biztonságos. A spirált nem ajánlom, mert az állandó idegentest allergiás reakciókat okoz, és sajnos történt már fogamzás spirállal is, s ilyenkor csak a küret a megoldás. A küretet, azaz a művi fogamzásgátlást nem ajánlom, legfeljebb akkor, ha erőszakos közösülés előzte meg a fogamzást.

Valóban komolyan kell venni az utódnemzést, mert csak tiszta és egészséges apától, anyától születnek egészséges gyermekek. Bár még így is lehet minimális genetikai kockázat, ezért javasolom, hogy a rákészülés előtt mindketten vegyenek részt genetikai vizsgálaton.

Ha viszont nincs állandó párja vagy nem rendszeres a nemi élete, akkor mindenképpen az ultra vékony óvszert ajánlanám, mivel ez védheti meg a nemkívánatos fertőzésektől is. Még állandó partner estében is nagyon fontos az aktus előtt a nemi szervek és a kezek higiéniája (még a körömé is).

Nem ajánlom sem a petevezetékek, sem az ondóvezeték átvágása útján való meddővé tételt sem. Remélem tudtam segíteni. Szeretettel üdvözli:
W-V. László

Kapcsolódó cikkek:
A szerző egyéb cikkei:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!

Hozzászólások
#1 csengeho 2007-11-27 14:53:57
 
Kedves László!

29 éves vagyok, van egy 2,5 éves kislányunk. Terveznénk a következő babát , lassan egy éve nem védekezünk, de eddig még nem sikerült.
Aggódnom kellene?
Válaszát előre is köszönöm.
Mariann

Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com