KeresőKiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. máj. 27. (hé) – Hella
Homeopátia

Homeopátiás klubhálózat

Egyre népesebb a homeopátiás kezelést igénylők és használók tábora. Ennek a 200 évnél is régebbi gyógymódnak a népszerűsége nem véletlen. Sokan ismerték fel a hagyományos gyógyászat korlátait és nem ritkán káros hatásait. Mind több orvos kolléga kezd homeopátiás tanulmányokba, de a betegek és hozzátartozóik is egyre szélesebb körben használnak homeopátiás szereket. Aki már tapasztalta a homeopátia jótékony hatását, egyre igényesebb használója lesz, gyarapítani szeretné a tudását. A laikusok a szükséges információkat néhány könyvből, rövidke kiadványokból, a sajtóból, esetleg az internetről gyűjtögetik. Ki mihez fér hozzá. Ezen a helyzeten változtathat az a kezdeményezés, amelynek célja, hogy létrejöjjön a homeopátia barátainak országos klubhálózata.

Hogyan képzeljük a hálózat létrejöttét?

A Magyar Homeopata Orvosi Egyesület támogatásával bárhol az országban szervezhetnének laikus tanfolyamot, ahol lehetőség nyílna arra, hogy a résztvevők elsajátítsák az alapokat és megtanulják a legfontosabb mindennapi heveny betegségek, mint például a sérülések, megfázások, utazási betegségek stb. homeopátiás kezelését. Ez nem új dolog, az egyesület évek óta indít ilyen képzést ott, ahol igény van rá.

A tanfolyamok résztvevői, a szelíd gyógymód barátai rendszeresen találkozhatnának, előadásokat, beszélgetéseket szervezhetnének egymás között. Jó példa erre az évek óta sikeresen működő szentendrei klub, valamint a tavaly év végén alakult nagykovácsi klub tevékenysége.

Valamennyi megalakuló klub célja lehetne a homeopátia mind szélesebb körben való megismerése és megismertetése, a tapasztalatok, sikerek, kudarcok megbeszélése, a kezeléssel kapcsolatos tévhitek eloszlatása, a szakemberek által irányított tanulások, továbbképzések.

Közös célunk, hogy a homeopátia legyen olyan, a maga helyén és idejében választható gyógymód, melyet kezelőorvosunk is ismer és elismer. A hagyományos gyógyászat nem a homeopátia ellenfele, hanem annak „társa” kell hogy legyen, hiszen egymásnak kiegészítői, gyakran alternatívái. Mindkettőnek, mint minden gyógyítással foglalkozó tudománynak, ugyanaz a célja: a gyógyítás.

„A gyógyítás legmagasabb eszménye az egészség gyors, kíméletes, tartós helyreállítása, illetve a betegség teljes mértékű elhárítása és megszüntetése a legrövidebb, legbiztosabb és legártalmatlanabb módon, könnyen érthető elvek alapján.” – írta Samuel Hahnemann, a homeopátia atyja. Ezt az állítását aligha vitathatja bárki.

Ennek a nagy és bátor feladatnak a médiatámogatását vállalta el portálunk. Dr. Sebő Zsuzsanna gyermekgyógyász, homeopata orvos kezdeményezésére, vele összefogva – a Magyar Homeopata Orvosi Egyesület támogatását élvezve – elhatároztuk, hogy segítjük az országos laikus klubhálózat kiépítését.

Érdeklődni lehet laikus homeopátiás tanfolyam indításáról dr. Sebő Zsuzsától a következő címen: sebo.zsuzsa@t-online.hu
Klubalakításról további információt nyújt Borsódy Eszter, a Szentendrei Homeopata Klub vezetője: eszter.clarion@axelero.hu

Homeopátiás tanfolyam egészségügyi képzettség nélküliek számára Zuglóban!

Hogyan kezeljük az influenzás betegeket homeopátiával?
Milyen homeopátiás szerek segíthetnek sérülések esetén?
Milyen szabályokat kell betartani a homeopáiás gyógymód alkalmazásakor?

A tanfolyamok 2009. október 24-én és november 7-én lesznek, szombaton délelőtt 9-től 13 óráig.

  • Október 24.
    1. előadás: A homeopátia története és alapelvei (Dr.Sal Péter)
    2. előadás: Lázas és hurutos betegségek homeopátiás kezelése (Dr.Sal Péter)
  • November 7.
    3. előadás: Sérülések és köhögéssel járó állapotok homeopátiás kezelése (Dr.Hídvégi Zsófia)
    4. előadás: Akut hányás és hasmenés, valamint az „utazási betegség” és a lámpaláz homeopátiás kezelése (Dr.Hídvégi Zsófia)

Előadók: A Magyar Homeopata Orvosi Egyesület orvosai

Helyszín: 1146 Budapest, Bosnyák u.1. (Homeopátia/Patika)

Tanfolyam díja: 12.000,- Ft / 2 nap

Jelentkezés: A Róna patikában (tel: 06 (1) 383-0391) a részvételi díj befizetésével.
Érdeklődés: Dr. Sal Péter (06 (30) 645-6599, reggel 8-9 között)


old.natursziget.com