KeresőKiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. jún. 22. (szo) – Paulina
Egész-ség

Válaszol: Weixl-Várhegyi László

Nagy dózisú C-vitamin, kicsi mellek

Rendszeresen közreadjuk – természe­tesen írójuk megváltoztatott nevével – a tanácsadóinkhoz érkezett e-maileket és a rájuk adott válaszokat, ha másokat is érintő információkról van szó. Ezúttal Weixl-Várhegyi László természet­gyógyász tanács­adónk levelezéséből válogattunk.

2/1. oldal

C-vitamin megadózisban (ortomolekuláris terápia)

Helló,
az egyik írásában olvastam az ortomolekuláris terápiáról (nagy dózisú C-vitamin alkalmazása). Az interneten is utánanéztem, de nem vált világossá számomra, hogyan is alkalmazandó a nagy mennyiségű (15-20g) C-vitamin, egyszerre kell e bevenni a nagy dózist, vagy a nap folyamán elosztva is megfelelő a hatása?
Köszönöm a válaszát. Üdv:
Miklós

Kedves Miklós!
A C-vitamint nagy dózisban kétféleképpen kell bevinni. Kell egy nyújtott felszívódású dózis, ami C-1000-sek formájában vihető be. Ebből én például 4-5 db-ot szedek naponta, nagyjából elosztva a felkeléstől a lefekvésig. Emellett szedek, illetve javasolok szedni egy bioflavonoidos C-vitamint is, amelynek kisebb a dózisa (250-300 mg). Ez azért jó, mert a bioflavonoidoknak érfalerősítő hatásuk van, és poliaszkorbátokat is tartalmaznak. Értékesebbek ezek a flavonoidok, mint amelyeket más formákban árusítanak.

A többi C-vitamint aszkorbinsav formában viszem be, nagyjából reggeltől este 6-ig. Ezt úgy javasolom, hogy desztillált vízzel élvezeti vagy gyógyteát kell készíteni, s amikor az már kihűlt, akkor 1 liter teába egy púpozott teáskanál aszkorbinsavat kell tenni. Fruktózzal és mézzel, vagy steviával (jázminpakóca) is édesíthető, de nem kötelező.

Egy púpozott teáskanál aszkorbinsav kb. 12 000-14 000 mg C-vitaminnak felel meg. Napközben apró kortyok formájában kb. 1000-2000 mg C-vitamin-bevitelt jelent esetenként. 18 óra után már nem kell inni, csak ha délutános vagy éjszakás műszakban van, mert nagyon élénkít és zavarhat az elalvásban.

Önmagában csak az aszkorbinsav nem jól szívódik fel, ezért szükséges, hogy legyen nyújtott felszívódású C-vitamin mindig a szervezetben. Az aszkorbinsav akkor is jól felszívódik a teából vagy más italból, ha C-vitamin-tartalmú ételeket eszik (pl. gyümölcs, zöldség).

Vigyázat! Készítenek tartósított élelmiszereket nátrium-benzoátos tartósítással, ezekben van aszkorbinsav is. Ezek az ételek mérgezőek, mert az aszkorbinsav a nátrium-benzoátot elbontja és benzol keletkezik, ami súlyos méreg a szervezet számára.

Ha mellkasröntgen vizsgálatra megy, akkor aznap napi 30 000 mg C-vitaminra is szükség lehet. Az esetleges CT vizsgálatok esetén a szervezet C-vitamin-igénye a káros sugárzások kivédése céljából elérheti a napi 300 000 mg C-vitamint is. Ha ilyen vizsgálatok esetén valaki nem szed elegendő C-vitamint, súlyos károsodás érheti, ami veszélyesebb, mint az a baj, amivel a vizsgálatra utalták!

Dr. Szent-Györgyi Albert már 70 éve megmondta, hogy a C-vitamint nem a patikában kellene árulni grammokban, hanem az élelmiszerüzletekben kilós kiszerelésben! Én is a nagy dózisú szedést tanácsolom. Nálam bevált a módszer, és a Nobel-díjas dr. Linus Paulingnál is, aki élete végéig nagy dózist szedett, és 96 éves korában is szellemileg és testileg egyaránt friss volt!

C-vitamin = életerő életfogytig! Ezek után az Ön kezében van a döntés, hogy mit tesz a saját egészsége megóvásáért. Én nem tudok más helyett gyógyulni, vagy egészséget megtartani, csak magam helyett.
Üdvözlettel:
Weixl-Várhegyi László

Még egyszer a mellnövelésről

Kedves László!
Olvastam korábbi cikkét, amelyben a biorezonanciáról és a táplálkozásról is ír mint a mellnövelés lehetőségeiről. Több kérdésem is lenne ezzel kapcsolatosan.

Egy természetgyógyász ismerősöm szerint a mellnövelés csak plasztikai műtéttel lehetséges. Olvastam, hogy a szójatartalmú ételek, italok elősegíthetik a mellnövekedést. Ez valóban igaz? Az én vércsoportom egyébként A Rh negatív. Hízásra egyáltalán nem vagyok hajlamos, ami persze nem baj: két kisfiam van, és még így is csak 54 kg vagyok. Milyen ételeket célszerű fogyasztaniuk az A vércsoportba tartozó embereknek? Tényleg tovább élnek a B vércsoportú emberek? Járok jógázni is, és érdeklődöm minden „természetes” dolog után. Mi az, amivel magam is tehetek valamit a mellnövekedéssel kapcsolatosan? Írja, hogy a férfi kéz simogatása a legjobb módszer, de a férjemnek ehhez sajnos nincs sok türelme.
Tisztelettel és köszönettel:
Vanda

A szerző egyéb cikkei:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!

Hozzászólások
#1 reichdominika 2008-12-17 13:58:42
 
Kedves Várhegyi úr! Én 24 éves vagyok és 1,72 cm magas 57 kg.Hízni szeretnék,de sajnos nem sikerül.A vércsoportom 0 Rh pozitív.Mit tanácsolna nekem .Hogyan étkezzem hogy hízni tudjak legalább 5-6 kg-ot?

Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com