KeresőKiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. máj. 28. (ke) – Emil,Csanád
Egész-ség

A méregtelenítés fortélyai, helyes
sorrendje és támogatásának módja

Dr. David Williams (orvos kutató, a természetes gyógymódok egyik legnagyobb szaktekintélye) szilárd meggyőződése: túlhajszolt életmódunk és a bennünket érő káros környezeti hatások miatt elengedhetetlen szervezetünk méregtelenítése – ha egészségesek akarunk maradni.

2/1. oldal

Testünket állandó igénybevételnek tesszük ki, és új, ember alkotta méreganyagokkal bombázzuk. A hatalmas mennyiségű toxin komoly károkat okozhat az emésztőrendszerben, a keringésben vagy az agyműködésben. Ha végiggondoljuk a környezetszennyezéssel kapcsolatos statisztikákat és elolvassuk az alábbi riasztó adatokat, mi is megértjük a méregtelenítés fontosságát.

A II. világháború óta 80 ezer új, szintetikus vegyi anyag

 • Az ember több mint 10 millió vegyi anyagot talált fel, ebből körülbelül 3500 az ételeinkben, míg másik 3500 az otthonunkban és a háztartásunkban található.
 • A II. világháború óta 80 ezer új, szintetikus vegyi anyag került forgalomba.
 • Csak az USA-ban 4 milliárd font (majdnem 2 milliárd kg) rovarirtó szert használnak évente, ami azt jelenti, hogy közel 4 kg jut minden férfira, nőre és gyerekre.
 • Egy átlagos háztartásban 10-40 liter veszélyes anyag található.
 • Kb. 5000 kémiai összetevőt használnak a különböző kozmetikumok előállítására.
 • Egy friss kutatás szerint hatalmas mennyiségű gyógyszer, köztük antibiotikum, görcsoldó, hangulatjavító és nemi hormon található az ivóvízben, amit 41 millió amerikai lakos fogyaszt.
 • Észrevehetően nagy mennyiségű, hosszú idő alatt lebomló szintetikus vegyi anyag (DDT, lágyító szer, dioxin, benzoltartalmú oldószer) halmozódott fel minden élőlény szöveteiben.
 • Egy ma levett vérmintában nagyjából 300-féle veszélyes anyag található.

Mindezeken a külső fenyegetéseken kívül bizonyos természetes testi folyamatok során mérgező melléktermékek keletkeznek. Például oxigént lélegzünk be, de szén-dioxidot lélegzünk ki. Ráadásul minél idősebbek vagyunk, szervezetünkbe annál hosszabb időn át jutnak be a méreganyagok, vagyis még nagyobb szükségünk van méregtelenítésre.

Teljes körű méregtelenítésre van szükség

Fontos, hogy teljes körű (vagyis az epehólyagot, az emésztőrendszert, a májat, a vesét, a húgyutakat, a bőrt, a nyirokrendszert és a tüdőt érintő) méregtelenítést végezzünk, mondja dr. Williams, és az is fontos, hogy mindezt helyes sorrendben tegyük. Nézzük a doktor által javasolt eljárást!

 • Kezdjük az epehólyaggal, ezzel biztosítva az epe megfelelő áramlását és a zsírok hatásos emésztését. Ez egyfajta előméregtelenítés, hiszen közben már a máj is tisztul.
 • Ezután következnek az emésztőszervek. A többi szűrőberendezés „rakománya” általában a belekben landol, tehát ha ezen a területen probléma van (pl. székrekedés), akkor a már ott lévő salakanyag esetleg újra felszívódik – ezzel tönkretéve addigi erőfeszítéseinket.
 • Ha a bélrendszer már egészséges, hozzáfoghatunk a máj tisztításához (ez a szervünk elsőként szűr meg mindent, ami a véráramba kerül). Az itt keletkező melléktermékek azután az epehólyag közreműködésével a vékonybélbe jutnak.
 • A következő lépés a vesék és húgyutak méregtelenítése. A vesék jelentik a második szűrőt a véráramban keletkező méreganyagok szempontjából, és elsődleges szűrőként távolítják el a felesleges ásványi anyagokat és fehérjéket.
 • A vese méregtelenítését a bőr tisztítása követi. Bőrünk sokkal több, mint csupán a test „külső csomagolása”, hiszen véd a külvilágból bennünket érő toxinoktól, és rajta keresztül szabadulunk meg a szervezetben keletkezett mérgek egy részétől is, a faggyúmirigyek, valamint a verejtékezés segítségével.
 • A nyirokrendszer következik. A szövetekből kikerülő bármely anyag először a sejtek közti folyadékba kerül, majd a nyirokrendszerbe, onnan pedig a véráramba.
 • Végül a tüdőt kell megtisztítani, amelynek feladata többek között a méregtelenítés minden lélegzetvétel alkalmával.
Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com