Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. márc. 29. (pé) – Auguszta
Életmód

Weixl-Várhegyi László:

Az étel mint energiaforrás (2.)

Nézzük, hogyan tehetjük bioenergiákkal telítetté az ételeinket. Cikkírónk markáns álláspontjából kiderül, melyik ételt miképp érdemes el(ő)készíteni ahhoz, hogy a legelőnyösebb módon, bioenergiában bővelkedő, teljes értékű táplálékként hasznosíthassa a szervezetünk.

A hüvelyeseket nem szabad nyersen enni az embereknek. Még főtten is sok embernek gondot okoz, mondjuk, egy szárazbab főzelék megemésztése. A gabonaféléket sem ajánlatos nyersen enni – kivéve a kölest és a cirkot. Viszont ha több napig desztillált vízben áztatjuk, akkor nyersen is meg lehet enni a gabonákat. A barnarizs csak több napos áztatás után puhul meg annyira, hogy nyersen is meg lehet enni. Minden más étel nyersen ehető. Dr. Norman Walker orvosként hirdette a nyerstáplálkozás előnyeit, s meg is élt 116 évet!! És mi a helyzet ma Magyarországon? Az orvosok fele meg sem éri a nyugdíjkorhatárt.

Ma mindent főznek, párolnak, sütnek, még sok esetben a zöldségeket és gyümölcsöket is. Ugyanazon ételféleségek eltérő energiát jelentenek a szervezetünk számára. Például egy étolaj, ha melegen sajtolt, akkor az már élettelen, bioenergia-tartalma nincs. Igaz, hogy a szervezet számára energiát szolgáltatnak a benne lévő telítetlen és telített zsírok, csak az a baj, hogy ezek a hő hatására transz-zsírsavakká alakultak át, viszont a szervezet számára csak a cisz-kötésben lévő zsírsavak hasznosak. Ezzel szemben a hidegen sajtolt étolajak többszörösen hasznosak, mert van bioenergia-tartalmuk és az energiatartalmuk is jó, mert a bennük lévő zsírsavak cisz-kötésben vannak jelen, ezért jól hasznosulnak a szervezetben. Emellett ezektől nem lehet elhízni, míg a melegen sajtolt olajak túlzott fogyasztása jelentős testsúlytöbbletet okoz, ha nem mozgunk eleget.

Frissen szedett gyümölcs, zöldség

A gyümölcsök éretten, frissen szedve a fáról, teljes értékű táplálékok mind a bioenergia, mind a benne lévő zsírok, szénhidrátok energiatartalmának szempontjából. Az energetikai egyensúly is tökéletes. Ha a gyümölcs éretlen, aszalt, vagy kompótnak, lekvárnak főzött, akkor már csökkent vagy nulla energiatartalmú. Ilyenkor lehet energetizálni, a kereskedelemben még csak elvétve kapható úgynevezett energiakártyákkal, energiakapszulákkal. Ezek mindenféle és -fajta élelmiszer energetizálására felhasználhatók, mégsem lesz velük olyan teljes értékű, mint a frissen szedett, érett gyümölcs. Az ember emésztő- és bélrendszere alapján gyümölcsevő kellene hogy legyen.

A zöldségekre is ugyanaz a szabály vonatkozik, mint a gyümölcsökre. Mindkét táplálékfajtára igaz az is, hogy a vágás, darabolás, őrlés, préselés stb. csökkenti az élő-, azaz a bioenergia értékét, ami a tárolás idejével arányosan ugyancsak csökken. Csökkentik még a táplálékok energiaértékét a fém edények, fém evőeszközök, mert ezek elvezetik az energiát, ami ugyanolyan rezgés, mint például a rádióhullámok rezgése. Egy rádióadó sem működik, ha nincs antennája. A természet és a fizika törvényei a táplálékok szintjén is ugyanúgy működnek, mint bárhol a kozmoszban, függetlenül attól, hogy az időszámítás előtti időkről, a máról vagy a holnapról beszélünk, mert ezek a törvények örök törvények.

Ha valaki nem vegetáriánus

Aki nem vegetáriánus, az a húsokat a vércsoportjának megfelelően, bio-húsfajtákból válassza ki. Nagyon fontos, hogy a húst frissen, a leölés után és nyersen egye meg, mert csak ekkor van elegendő bioenergia a húsban. Ha ezt valaki nem tudja vállalni, akkor ne egyen húst. Ezt én sem tudom megtenni, ezért lettem vegetáriánus 18 évvel ezelőtt. Nagyapáink még sok nyers húst ettek, a hunok a nyereg alatt puhították.

A füstölt húsok is mind nyers húsok (kolbász, sonka, szalonna), viszont a tárolás miatt az energiatartalmuk csökken, bár az enzimgazdagságuk megmarad. A szárított, pácolt húsok is tartalmaznak még bioenergiát, de ha ezeket megsütik, megfőzik, akkor már minden szempontból holt táplálékok, és hulla-bomlástermékek milliárdjait tartalmazzák, ami sejtszintű méreg az élő szervezetek számára. A hiénáknak és a dögkeselyűknek van csak az ilyen táplálékok feldolgozására alkalmas anyagcsererendszerük, az embernek nem!!

Tej, tojás, vonalkód

A tejre és tejtermékekre, valamint tojásokra és a tojásételekre a húsokra vonatkozó szabályok vonatkoznak. Az ember az egyedüli lény a kozmoszban, aki felnőtt korában is „szopik”, és ráadásul egy, az emberi tejtől teljesen különböző összetételű tejet fogyaszt, melyet nem képes feldolgozni az anyagcsererendszere. A lakosság 80%-a tej- és tejtermék-allergiás, csak sokan ezt nem tudják, vagy nem annak vélik, vagy másra hárítják (nyírfa, nyárfa, libatop, parlagfű, ürömfélék, poratka stb.). A tojás élettanilag nem más, mint a tyúk (kacsa, liba stb.) menstruációja (héjba ágyazott petesejtleválás).

Mindenféle táplálék energiaértékét nagymértékben csökkenti a csomagoláson lévő vonalkód gerjesztett rezgés, Tulajdonképpen ezt a rezgést érzékeli a vonalkód-leolvasó, így tudja beazonosítani az árut. Ezt bioenergetikai mérésekkel, kineziológiával, valamint a Voll-féle elektroakupunktúrás és biorezonanciás vizsgálatokkal is igazolni, bizonyítani lehet.

A fogyás titka

Ha valaki energia-egyensúlyos ételeket fogyaszt, akkor nem kell félnie az elhízástól. A természetben élő, természetes életmódot folytató és energia-egyensúlyos táplálkozást folytató állatok nincsenek elhízva. Ha az ember életenergiákban dús táplálékokat fogyaszt, akkor csak annyit eszik, amennyi a szervezete számára szükséges. Ha viszont nem így étkezik, mindig hiányérzete van, és ezt újabb táplálék bevitelével próbálja kiküszöbölni. Ha azonban csak táplálékenergiát tartalmazó ételeket eszik, élő energiát tartalmazókat pedig nem, akkor felborul a szervezet egyensúlya (homeosztázisa).

Lehet úgy is fogyni, hogy negatív energiájú ételeket fogyaszt a túlsúlyos ember. Azt a táplálékot nevezzük negatív kalóriájúnak, melynek az elfogyasztásával kevesebb kalóriát viszünk be, mint amennyi a bevitt táplálék megemésztéséhez kell. Lássuk az ilyen, negatív kalóriát tartalmazó ételeket.

Negatív energiájú gyümölcsök:
Alma, citrom, papaya, körte, narancs, cseresznye, eper, mandarin, meggy, málna, ribizli, egres, szeder, mangó, grapefruit, birs, ananász, naspolya, áfonya, csipkebogyó, kivi, sárgadinnye, görögdinnye.

Negatív energiájú zöldségek:
Kínai kel, kelbimbó, spenót, káposzta, retekfélék, cukkíni, zöldpaprika, torma, zellergumó, articsóka, karalábé, fejessaláta, uborkafélék, sárgarépa, hagymafélék, csicsóka, zöldbab, brokkoli, mángold, zsenge tök, paszternák, spárga, zöldborsó, karórépa, cékla, endívia, petrezselyem, kelkáposzta, pitypanglevél, karfiol, paradicsom, avokádó, sóska, padlizsán.

Nagy a víztartalmuk, de kevésbé karcsúsítanak (egy kicsit többet kell mozogni a fogyasztásuk után):
Szilvafélék, szőlőfélék, sárgabarack, őszibarackfélék, főzőtök, sütőtök, cukorrépa, zsenge kukorica, lucernalevél stb.

Hasznos fűszerek

A zsírlebontásban és a vízháztartásban hatékony fűszerek is segítik az anyagcserét. Ezek a következők:
Fokhagyma, bazsalikom, tárkony, borsikafű, borsmenta, petrezselyemlevél, zellerlevél, sárgarépalevél, pasztináklevél, reteklevél, zöldhagyma-szár, snidling, kömény, édeskömény, szegfűszeg, zsálya, kakukkfű, fahéj, őrölt paprika (csípős is lehet), kurkuma, kapor, majoránna, lestyán, rozmaring, citromfű, szárított citrom-, narancs-, mandarinhéj, szerecsendió, boróka, turbolya, orbáncfű.
(Itt is csak a vércsoportnak megfelelőeket szabad fogyasztani!)

Természetesen a felsorolt táplálékok is akkor jók a szervezet számára, ha bio-, azaz élő energiákat tartalmaznak, és megfelelnek az adott vércsoport számára.

Ha egyszer kipróbálja...

Végezetül azt szeretném még elmondani, hogy aki egyszer kipróbálja, és energetikailag egyensúlyban lévő ételeket fogyaszt, olyan megtapasztalásokban lesz része, hogy a továbbiakban nem fog mást, csak tiszta, élő, energiadús táplálékokat fogyasztani. Összességében az árban jóval kevesebbe fog kerülni, mint a jelenlegi felbomlott energia-egyensúlyú táplálkozása. Ha csak ilyen ételeket keresnek a fogyasztók, akkor a gyártók és a kereskedők is ilyen ételeket fognak kínálni, mivel a másfajta tömegáru-élelmiszer a nyakukon marad, és nem tudják értékesíteni.

Tehát a lényeg az, hogy mi, vásárlók tudjuk megváltoztatni a kereskedőket, termelőket, nem pedig azok minket. A mai étkezési szokások közül egyébként a kóser étkezés felel meg legjobban az energiadús étkezésnek, de az sem az igazi, mert nem veszi figyelembe a vércsoportnak való táplálékmegfelelőséget.

Fogyasszunk minél több nyers ételt. Kövessük dr. Normann Walker módszerét, és akkor mi is megélhetjük a biológiai rendszerünknek megfelelő, akár 120 éves életkort is.

(Vége)

Weixl-Várhegyi László
mérnök-radiesztéta, bioenergetikus, fitoterapeuta
életmód- és táplálkozási tanácsadó és terapeuta
természetgyógyász
Életmód-tanácsadás

Kapcsolódó cikkek:
A szerző egyéb cikkei:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com