Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. ápr. 26. (pé) – Ervin
Egész-ség

Weixl-Várhegyi László:

Egészségvédő esővíz, desztillált víz

Tanácsadónk oxigénes vízről írt cikkeivel kapcsolatban egy látogatónk kételyeinek adott hangot, miszerint a kémiailag tiszta víz az ásványi anyagokat is kivonja a szervezetből, tehát káros. „Vízszakértőnk” több forrásból utánanézett, vajon mi is a helyzet a desztillált vízzel.

2/1. oldal

A levélre, amelyben a látogató megkérdőjelezi a desztillált víz ivását, a magam véleménye, tudása mellett nemrég dr. Papp Lajos szívsebész professzortól, ny. egyetemi tanártól, akadémiai doktortól kértünk véleményt, vajon jó-e emberi fogyasztásra a 99,025%-os desztillált víz, vagy csak infúziónak használható. A híres professzor válasza a következő: „A Ringer-oldat a testnedvekhez hasonló ionösszetételű folyadék. A Ringer-oldat (0,925% NaCl, 0,03% KCl, 0,025% CaCl2, 0,02% NaHCO3, 99% desztillált víz) szerinti nátrium-, kálium-, klór- és vízpótlási arány megfelelő kóros veszteségek esetén, de ugyancsak optimális a napi étkezések, szomjoltások során is.”

Csapvíz, desztillált víz, tiszta esővíz

Sokan hiszik, hogy a desztillált víz nem alkalmas emberi fogyasztásra. Akkor vajon az orvostudomány miért alkalmazza rapid (gyors) tisztításra betegségek, balesetek esetén? Azért, mert minél tisztább egy víz, annál jobban méregtelenít, és annál jobban kitisztítja a szervezetet. Ha nem ártalmas a szervezetre a közvetlen véráramba juttatása, akkor miért lenne ártalmas az emésztőrendszerben?

Ha Ön otthon takarít, akkor vajon tiszta vízzel tud tisztábbra mosni kövezetet, csempét stb., vagy pedig kemény és koszos vízzel? Ha Ön otthon ruhát mos és tiszta, de kemény vizet tölt a mosógépébe, vajon akkor lesz tisztább a ruha, vagy ha lágy vízzel (esővíz) mos?

Már többször mértem az esővizet úgy, hogy nem a tetőről folyik le, hanem a szabadban fogtam fel. Nos, az esőzés kezdetén 0,20 ppm értékű volt a tisztasága. (A budapesti csapvíz ppm értéke 210-240 között váltakozik.) Az esőzés már 5 perce tartott, és akkor az esővíz ppm értéke 0,10 volt! 15 perc esőzés után, amikor már a levegőből kioldotta a szennyeződéseket, a ppm értéke 0,01 lett! A desztillált víz ppm értéke szintén 0,01. A természet is a tiszta vizet szereti. Próbálja szobanövényeit csapvízzel, desztillált vízzel vagy esővízzel locsolni. Meglátja, micsoda különbség! A csapvízzel locsolt nem fejlődik olyan szépen, mint a másik kettő.

A kemény víz lerakódásokat okoz a szervezetben

A SOTE-n tartottam előadást a tiszta vízről, és ott is volt olyan orvos, aki megkérdezte: akkor mivel pótoljuk az ásványi anyagokat? Azt feleltem, hogy táplálékkal! Egyben vissza is kérdeztem: mondja meg valaki a közel 300 orvos közül, mi írja elő, hogy nekünk vízzel, a vízben lévő szervetlen anyagokkal kell bevinni a szervezetbe a szükséges ásványi anyagokat, amikor azok nem emésztődnek meg, hanem lerakódásokat okoznak? Nem volt egy jelentkező sem, aki erre válaszolt volna.

Ekkor elmondtam, hogy az ivóvízzel és az ásványvizekkel bevitt szervetlen ásványi anyagokat a szervezetünk nem tudja feldolgozni, így azok – a testen belül lerakódva – felesleges terhelést jelentenek, és többek között epekövet, vesekövet, fogkövet, érelmeszesedést és az ízületek rugalmatlanságát okozzák. Székesfehérvár karsztvizet kap a vezetékes ivóvíz hálózatába. Budapest után ott létesítették a következő műveseállomást – a sok vesebeteg miatt. Amíg nem a kemény vizet itták, hanem lágyabb vizeket, addig nem volt olyan tömeges vese- és érrendszeri megbetegedés!

Magyarországon egy 75 éves ember, akik vezetékes vizet ivott egész életében, 30 kilogramm (!), aki pedig ásványvizet ivott, az 90 kg (!) kőzetet „ivott meg” addigi élete során. Ezek a kőzetek a szervezetében lerakódnak, mivel a méregtelenítő rendszerük nem tudja tökéletesen eltávolítani az így bevitt szervetlen ásványokat.

A szerző egyéb cikkei:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com