Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. ápr. 25. (csü) – Márk,Márkó,Márkus
Egész-ség

Válaszol: Weixl-Várhegyi László

Grapefruit mag, ezüstkolloid

Rendszeresen közreadjuk – természe­tesen íróik megváltoztatott nevével – a tanácsadóinkhoz érkezett leveleket és a rájuk adott válaszokat, ha másokat is érintő információkról van szó. Ezúttal Weixl-Várhegyi László természetgyógyász tanács­adónk levelezéséből válogattunk.

Tisztelt Weixl-Várhegyi Úr!
Azt olvastam, hogy a grapefruit mag cseppje ugyanolyan hatásos, mint bármilyen gombaellenes gyógyszer. Sajnos elég gyakran van hüvelyi és/vagy hólyaggyulladásom. (Candidát vagy Colit mutattak ki).

Azt szeretném tudni, hogyan kell alkalmazni a cseppeket? Valóban lehet vele hüvelyöblítést is végezni? Megelőző szerként is alkalmazhatom?

Köszönettel:
Zsuzsa

Kedves Zsuzsa!
A grapefruit mag valóban csodaszer, többet ér minden gyógyszernél, mert mellékhatások nélkül fejti ki hatását. Csak ettől várni azonban a segítséget az Ön bajaira nem szabad.

Először is rendbe kellene tennie a bélflórát azzal, hogy a mindenütt kapható Protexinből 3x2-őt szed étkezés előtt (ne úgy szedje, ahogyan a dobozra van írva, hanem étkezés előtt). Ha van a beleiben elegendő hasznos, azaz barátságos bélbaktérium, akkor a gombák már kevésbé tudják károsítani a szervezetet.

Kellene még, hogy a vércsoportja szerint táplálkozzon, helyes ételtársítással. A helyes ételtársítás azért fontos, hogy ne legyen a gyomra „mozgó pálinkafőző”, azaz ne legyen alkoholos erjedés, mert az hizlalja a gombákat és gyengíti az immunrendszert. Először kellene enni a könnyen emészthető gyümölcsöket, szénhidrátokat, mert azoknak hamar el kell hagyniuk a gyomrot, és utána lehet csak nehezebben emészthető ételeket enni.

A cukrot ki kell iktatnia az étrendjéből. Édesítésre, csak steviát (sztíviát), azaz jázminpakócát használhat, Ez 30-szor édesebb a cukornál, és nem szeretik a gombák. Az alkoholt és az alkoholos italokat is ki kell iktatnia.

Ezüstkolloidot kell innia naponta egyszer kis üvegpohárból fél decit, két étkezés között, úgy, hogy a szájában jól megforgatja, zubogtatja 10 percig, és ha még marad, akkor azt nyelje le. Vegyen intim zuhanyt a patikában, és töltse meg desztillált vízzel, majd ebbe a vízbe tegyen négy kupaknyi ezüstkolloidot. Polcolja fel magát úgy, hogy a hüvely függőleges legyen, és töltse fel ezzel az ezüstkolloidos desztillált vízzel. Hagyja benn tíz percig, utána kiengedheti magából. Ezután már nem kell öblögetni, sem semmivel kimosni a hüvelyt.

Annyit tegyen még, hogy este fürdés vagy aktus után mindig kenje be a külső nemi szervek és a végbél teljes felületét egy gyűszűnyi hidegen sajtol lenmagolajjal, amibe tehet grapefruit mag cseppeket is, de még jobb, ha egy 4-5 csepp teafa olajat cseppent bele. A teafa olaj sokkal hatásosabb és olcsóbb is, mint a grapefruit-csepp. A Coli baktérium is elpusztul ettől a terápiától, nemcsak a gomba.

Zöld diólevél teát és édesgyökér teákat igyon felváltva, naponta többször is, főképpen étkezés előtt, és ezeket is desztillált vízzel készítse el.

Mielőbbi gyógyulást kívánok!
Weixl-Várhegyi László

* * *

Kedves Weixl-Várhegyi Úr!
A kisfiam 5 éves, és Streptococcus-fertőzése van (torokgyulladás). Három napig adtam neki ezüstkolloidot (3x3 ml). Mindenképpen javult az állapota, láza sincs. A gyerekorvos antibiotikumot irt neki, mivel szerinte az ezüst veszélyes lehet. Valóban rendbe hozhatja az ezüstkolloid? Nem szívesen adnék neki gyógyszert, az orvos hitetlenül nézte, hogy jókedvű és láztalan, pedig a torka nagyon ronda.

A kisfiamnak szénanáthája és tojásallergiája van. Úgy olvastam, hogy az allergián is segít az ezüstkolloid, de nem értem, hogyan?

Előre is köszönöm válaszát, és további jó egészséget kíván:
Enikő

Kedves Enikő!
Az ezüstkolloid, megfelelő mennyiségben adagolva, 10 percen belül a legtöbb vírust, baktériumot és gombát elpusztítja, mert nem tudnak rá rezisztenciát kialakítani a kórokozók. Az enzimatikus anyagcseréjüket gátolja, melynek következtében 6-10 perc alatt elpusztulnak.

A legjobb étkezés előtt bevenni és a szájban 10 percig kell forgatni, zubogtatni, mivel a száj nyálkahártyáján keresztül tud leghamarabb bekerülni a véráramba és eljutni a megfelelő helyre.

Az allergiát általában gombák okozzák, amelyek bárhol megtelepedhetnek, főleg a bélben szeretnek, ha ott nincs elég Acidophilus vagy más barátságos bélbaktérium. Az ezüstkolloid ezekből is pusztít el, ezért étkezés előtt a kúra alatt kell szednie a gyermeknek, a „gyermek”-Protexint.

Nyugodtan adhatja nagyobb dózisban is az ezüst kolloidot, mivel 10 ppm-es töménységben nem toxikus a májnak.

Üdvözlettel:
Weixl-Várhegyi László

Weixl-Várhegyi László tanácsadónk mérnök-radiesztéta, bioenergetikus, fitoterapeuta, életmód- és táplálkozási tanácsadó- és terapeuta, természetgyógyász, a Magyar Természetgyógyászok és Életreformerek Tudományos Egyesületének tagja.

Kapcsolódó cikkek:
A szerző egyéb cikkei:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!

Hozzászólások
#9 homonnaizsuzsi 2009-06-03 20:36:20
 
Tisztelt Várhegyi ur!
évek ota alulműködő pajzsmirigyproblémám van operácio miatt,állandoan fáradtnak és kimerültnek érzem magam,1 honapja kb 2 hetente herpesem van és nagyon fáj tőle még az arcom is!eddig hüvelygombával küzdöttem de a teafaolaj csodát tett!kérem segitsen nekem ebben mit kellene tennem!hálásan köszönöm!Homonnai Zsuzsi
#8 novakemese 2009-01-02 11:32:03
 
Kedves Weixl-Várhegyi Úr!

2 éves kisfiam 4 hónapja herpangina betegségesn esett át, elég csúnya lefolyással. Láz, fájdalom afták a száj belsejében és az áll bőrén. Ma reggelre hólyagos herpesz jelent meg a száján alul, és úgy látom hogy felül is készül. Kb 10 napja "vakarja" a fogaival a száját, de eddig semmit nem láttam. 2 napja beecseteltem neki Nano Silverrel. Az a kérdésem, hogy milyen immunerősítést javasol? A grapefruitmagolajat mandarinlébe téve nem igazán akarta meginni, pedig egy "nem keserű" fajtát vettem neki, Mivel érdemes összekeverni?A szájára lehet kenni, ha igen akkor hogyan? Ezüst ill arany kolloidot lehet ekkora gyereknek adni (Nano Silver), ha igen akkor mennyit? Külsőleg is lehet alkalmazni? Ill ha aftája vagy valamilyen gombás fertőzése van száj nyálkahártyáján segíthet a grapefruitmagolaj, ill az ezüstkolloid? Szeretnénk természetes úton kezelni, ezért kérem a segítségét.
A másik kérdésem, hogy én szoptatok, és szedhetem e ezeket a készítményeket immunerősítés céljából.
Ekőre is köszönöm:

Novák Emese
#7 fannimi 2007-10-31 16:51:10
 
Hol lehet beszerezni ezt az ezüstkolloidot?Engem nagyon érdekel! Köszönettel:Szabó Beáta
#6 totheni 2007-06-06 10:53:12
 
Tisztelt Weixl-Várhegyi Úr!
8 hónapos kislányomnak valószínűleg neurodermitisze (atópiás dermatitisz) van. Kb. 2 hónapja kezdődött egy piros folttal a nyakán, majd terjedt tovább az arcra, kézhajlatokra, és a lábra is. Semmi sem segített igazán kivéve egy gyógyszertári kortizonos krém amit a gyerekorvosa írt fel.
Édesanyám hívta fel a figyelmemet az ezüstkolloidra, mivel a sógorom bőrproblémáján is sokat segített. Végül én is beszereztem egy üveggel a kolloidból de itt (Ausztriában) csak egy olyan szert kaptam, ahol 100 ml desztillált vízben 5 mg tiszta ezüst van. Ezzel mar 2szer bekentem a foltokat és javulnak, de legalábbis nem romlanak. Kapott ketszer már egy cseppet is belőle a nyelve alá, de nem mertem többet adni belőle. Hamarosan egyébként érkezik a 10 ppm-es oldat Magyarországról- Abból mennyit adhatok neki? Csak külső vagy belső kezelést is ajánl? Kérem, segítsen nekem, mert eléggé el vagyok keseredve. Várom válaszát.
Tiszetelettel, T. Enikő
#5 Mné Krisztina 2007-05-19 21:26:32
 
Kedves Weixl-Várhegyi Úr!
3 éves kislányom sorozatos orrfolyása, még orrmandula műtét után sem javul. Torka rendben, viszont fülecskéjét néha gyulladt, fénytelennek modja a szakorvos. Napokban vásároltam YESS+ Ezüstkolloid oldatot. Ezt a terméket ilyen pici babának lehet-e használni (tájékozatóval ellentétben), és milyen formában?
Az ezüst kolloidra esetleg lehet-e allergiás reakció?
Fém allergia nem zárja ki az ezüstkolloid használatát?
Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelettel:
Mné Kriszti
#4 varhegyi.laszlo@natursziget.com 2007-05-06 00:19:31
 
Kedves Kérdezők!
A desztilláltvíz azért fontos, mert az egy tiszta és steril víz. Én pl. 5. éve csak ezt iszom és ezzel is főzünk. Ha látnák, hogy mi van egy pohár csapvízben a kicsapatás után, akkor azonnak vennének vagy egy vízdesztillálót, vagy egy reverz ozmozisos vízszűrőt(Tiszta Víz Üzletház Bp.XIII. Lehel u.12). Sajnos az ásványvizek nagy többsége is már csapvízzel higított. Ezt be is tudom mérésekkel és kicsapatásokkal bizonyítani bárkinek.
Az Alletheia cég (magyar) nagyon jó kolloidokat gyárt, bioboltokban kapható. Én is az ő technológiájukkal csinálom. Csak színezüsttel lehet és csak desztilláltvízbe csinálni, nem szabad sót beletenni, mert káros ezüst-vegyületek is keletkeznek.
A kolloidot lehet csecsemőnek is szembe, orrba cseppenteni, meg nyílt sebre is tenni.
Az ezüst kolloid a szájban szívódik fel legkönnyebben, ezért a csecsemőnek egy nem fém kiskanállal kell a szájába tenni. Mind a kettőt (grape, és ez.koll) lehet teába is tenni. A kolloid nem érintkezhet fém kanállal, vagy más fémmel. Nem szabad hűtőben és nam szabad napon tartani.Legjobb a szekrényben tárolni.Így 100 évig is eláll.
A cscsemőnek fel kell íratni lactobactot az orvossal és azt kell neki adni a bélflóra visszatelepítésére, mert az antibiotikumok azt elpusztítják. Az ezüst koll. a vékonybélben szívódik fel, így a vastagbél flóráját nem bántja.
Lehet kapni gyermek Protexint is, abból egyet lehet adni a pici csecsemőnek is, étkezés előtt, de olcsóbb, ha dokival íratják fel a Lactobact-ot.
#3 melike 2007-05-04 14:11:56
 
Tisztelt Várhegyi Úr!

Csecsemő korú kislányom megfázott, váladék ül meg a hátsó orrjárataiban, torka piros, köhög. A gyermekorvos orrcseppet, valamint antibiotikumot rendelt számára, amit nagyon nem szívesen adnék be neki, mivel még csak két hónapos! Adhatok-e neki grapefruit mag kivonatot vagy ezüst kolloidot teába keverve? Ha igen, milyen adagolásban? Köszönöm szépen válaszát, amit nagyon várok, mert szörnyű hallgatni egy ilyen pici gyermek köhögését.
Mészáros Melinda
#2 tildus 2007-04-11 18:36:30
 
Tisztelt Várhegyi Úr!
Mennyire megbízható az az ezüstkolloid amelyiket az egyik ismerősöm készít házilag?
Van egy kis készüléke, ő is desztilált vízet használ, és még pár csepp nyomelemeket
tartalmazó folyadékot.
Tisztelettel: Tóth Lászlóné
#1 babjakgyongyi 2007-04-05 10:40:53
 
Kedves Várhegyi László!

Kérdezném, hogy miért fontos a desztilált víz használata a hüvelyöblítéshez és a teák elkészítéséhez.
Továbbá kérdezem, hogy milyen ezüstkolloidot ajánl. Hol lehet beszerezni a megbízható készítményt?


Tisztelettel

Mikáné B. Györgyi

Természetgyógyász

Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com