KeresőKiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. jún. 17. (hé) – Laura,Alida
Holdnaptár

Ismertető a holdnaptárhoz

..:: A kért dátum ::..

Kérjük az alábbi űrlapon válassza ki a kívánt dátumot:
2024


A Hold felszíne

A Föld és a Hold egymáshoz viszonyított pályájának helyzete jelentős befolyást gyakorol életünkre, egészségünkre. A két égitest egymáshoz képest fennálló helyzete folyamatosan változatja a gravitációs térerőt (ezzel magyarázható a dagály és az apály jelensége a tengereken).

A holdhónap 29,5 napból áll, és ezen belül 4 fázist különböztetünk meg, mindegyik időtartama csaknem 7,4 nap. Az első fázis az újholddal kezdődik, és az első negyedig tart. A második fázis időtartama: az első negyedtől teleholdig vagy holdtöltéig. Ekkor kezd fogyni a hold, és a harmadik fázis az utolsó holdnegyedig tart. Végül a negyedik fázisban, vagyis az utolsó negyedben elérkezünk az újholdig, és a teljes ciklus kezdődik elölről.

Az egyes holdfázisok élettani hatását a földi gravitációs erő növekedése, illetve csökkenése határozza meg. Az első és a harmadik fázisban, vagyis újholdtól az első negyedig, valamint teleholdtól az utolsó negyedig növekszik a gravitáció. Hatására a szervezet biológiai folyamatai kívülről befelé, illetve felülről lefelé irányulnak. Alkalmas időszakok ezek a feltöltődésre, a testi, lelki, szellemi raktározásra. Ilyenkor előnyös vitaminkúrát folytatni, energiában bővelkedő táplálékot fogyasztani. Ebben a két hétben az ember nagyobb terhelést vállalhat. A növények hatóanyagai ebben az időszakban a gyökerekben összpontosulnak.

A második és a negyedik fázisban viszont a gravitációs erő csökken, ezért ilyenkor a szervezetben a belülről kifelé, illetve alulról felfelé irányuló folyamatok jellemzőek. Kiváló időszak ez mindenféle böjthöz, méregtelenítéshez, testi-lelki megtisztuláshoz, meditációhoz. Nem célszerű nagyobb fizikai vagy szellemi terhelést vállalni ebben a két hétben. A növények hatóanyagai főleg a virágokban és a levelekben összpontosulnak.

Külön szót érdemel a telehold napja, illetve azt megelőző és követő két-két nap. Ezen az öt napon (de főleg teleholdkor) nemzetközi és hazai statisztikai adatok tanúsága szerint sokkal több a közlekedési baleset, az erőszakos és bűncselekmény. Az emberek érzékenyebbek, ingerlékenyebbek, nyugtalanabbak, többnyire rosszabbul is alszanak, mint máskor. A nők havi ciklusa általában igazodik a hold járásához: a legtöbb nőnek telehold idejére esik a menstruációja, és a szülések száma is megnő ilyenkor.

A műtétekre és az orvosi kezelésekre többféle befolyást is gyakorol a Hold. Általános szabály prof. dr. Török Szilveszter szerint, hogy sebészeti beavatkozásokat az első és a harmadik fázisban (annak is a második és a harmadik harmadában) érdemes elsősorban végezni.

Az asztrológia csillagjegyei szerint ugyancsak megkülönböztethetők kedvező vagy kedvezőtlen időszakok egy-egy műtét szempontjából. Mindegyik születési jegyhez más-más érzékeny testrész, szerv vagy szervrendszer társul. Érdemes tehát ellenőrizni, hogy a Hold éppen melyik jegyen kel át, ahhoz milyen testrészek tartoznak, és ha az érintett testrészek műtétjét tervezzük, érdemes az operációt elhalasztani, hacsak nem sürgős vagy életveszélyes esetről van szó.

Alapelv: minden, ami túlságosan megterheli azt a testtájat, amelyet az adott jegy ural, kétszer olyan kártékony a szervezet számára. Másfelől viszont igaz az is, hogy minden, amit annak a testrésznek vagy szervnek a jólétéért teszünk, amelyet az adott jegy ural, kétszeresen jótékony hatású.

További tudnivalók különböző témákban
old.natursziget.com