Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. ápr. 19. (pé) – Emma
Egész-ség

Válaszol: Weixl-Várhegyi László

Veszélyes-e a végleges szőrtelenítés?

Rendszeresen közreadjuk – természetesen írójuk megváltoztatott nevével – a tanácsadóinkhoz érkezett e-maileket és a rájuk adott válaszokat, ha másokat is érintő információkról van szó. Ezúttal Weixl-Várhegyi László természetgyógyász tanácsadónk levelezéséből válogattunk.

Kedves László!
Érdeklődve olvastam különböző írásait az elektroszmoggal kapcsolatban. Álláspontja megalapozottnak tűnt. Ezek után kíváncsi lennék, hogy mi a véleménye a mostanában divatossá vált IPL (Intense Pulsed Light) technológiájú végleges szőrtelenítésről.

Gondolom, túl sok pozitívat nem tud róla mondani, mégis érdekelne, hogyha esetleg e mellett döntenék, Ön szerint van-e különbség a szerint, hogy mely testterületen alkalmazzák e technikát. Úgy értem, hogy pl. a lábszáron alkalmazva esetleg kevésbé veszélyes, mint a hónaljon vagy arcon...

Olvastam, hogy az étrendet illetően is széleskörű ismeretei vannak. Van-e esetleg olyan diéta, amit alkalmazva ki lehet kerülni az IPL kezelés esetleges negatív hatásait? Üdvözli:
Nóra

Fogadjuk el önmagunkat

Kedves Nóra!
Általában, akik nincsenek megelégedve a testükkel, azok szoktak másnak feltűnni, mint akik valójában. Ezért mennek sokan kozmetikushoz, hajfestésre, mellműtétre, ráncfelvarrásra, műkörmöshöz stb. A divatdiktátorok által a birkásított tömegekre ráömlesztett dolgok csak arra jók, hogy valakik megtömjék a zsebüket és az embereket kiszolgáltatottá tegyék.

Van sok olyan férfi, aki a szőrös lábú vagy a kismellű nőket kedveli. Általában minden zsák megtalálja a foltját. Gondolkodjon el rajta, hogy kinek akar megfelelni, a kedvesének, önmagának, a barátainak, barátnőinek vagy csak a divatnak. Az igazi barát, barátnő úgy fogad el bennünket, amilyenek vagyunk.

A leírtakból kitűnik, hogy nem javaslok semmiféle végleges beavatkozást, mert minden ilyennek van mellékhatása vagy hosszú távú, megbetegítő hatása.

Ha egy nőnek szőrös a lába, az lehet genetikailag ilyen, vagy hormonális okok állhatnak a háttérben. Ha hormonális a probléma, akkor túlteng a szervezetében a tesztoszteron nevű férfi nemi hormon. Ha ilyenkor szűnik meg egy bioenergetikai folyamat a szőrtüszők behegesedésével, akkor az átlagosnál több tesztoszteron (minden nőben van tesztoszteron, mint ahogy minden férfiban is van ösztrogén hormon, csak a helyes arány a fontos!) a test más részein fogja megjeleníteni magát – hajhullás, mélyebb hang,szakáll, bajusz, kisebb mellek, még szőrösebb, nem véglegesen szőrtelenített szőrös területek (hónalj, külső nemi szervek stb. formájában).

El kell döntenie tehát, hogy mit akar. Ha nem véglegesen szőrteleníti bármelyik testrészét, akkor bioenergetikailag nincs jelentős változás, csak a szőrszálak gyorsabban nőnek ki újból.

Javasolom, hogy fogadja el önmagát olyannak, amilyennek született, mert nem véletlenül született le oda, ahova leszületett. Nem véletlenül azok a szülei, akik a szülei vagy a testvérei, de még a szomszédjai sem, mert minden, ami velünk történik, az feladat. A továbblépésünk attól függ, hogy miként oldottuk meg az adott feladatot.

A tapasztalat a legjobb iskola, csak egy kicsit drága a tandíj! Ha nem a jó megoldást választja egy adott helyzetben (erre a belső hang szokott segítséget adni, de sokan észre sem veszik, vagy nem veszik figyelembe), akkor újabb és újabb nehezítéseket kap, hogy rájöjjön, nem ebbe az irányba kell mennie. Ha még ezek után sem hallgat a belső hangra, akkor előbb-utóbb visszahívják ebből az életéből, hogy ne csináljon magának egy még nehezebb karmát.
A megoldás: szabad minden helyzetben szépen viselkedni!

Üzemanyag: a táplálkozás

A táplálkozás adja számunkra az üzemanyagot. Az autók is csak a jó üzemanyaggal működnek hibamentesen. Nincs diéta, van viszont vércsoport szerinti táplálkozás, helyes ételtársítással, lehetőleg vegetáriánus alapon.

Kellene szednie néhány táplálékkiegészítőt: Spirulina alga, szelén, Acidophilus, ómega-3, króm, C-1000, melatonin stb., s ha elmúlt 30 éves, akkor a Q-10 is kell. Lehet, hogy ezek hatására női mivoltának megfelelően működnek majd a hormonjai, és az IPL kezelés nélkül is szőrtelenedni fognak a lábai.

Összességében: nem javasolom a végleges szőrtelenítést!
Üdvözlettel:
Weixl-Várhegyi László

* * *

Weixl-Várhegyi László tanácsadónk mérnök-radiesztéta, bioenergetikus, fitoterapeuta, életmód- és táplálkozási tanácsadó és terapeuta, természetgyógyász, a Magyar Természetgyógyászok és Életreformerek Tudományos Egyesületének tagja.

A szerző egyéb cikkei:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com