Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. máj. 3. (pé) – Tímea,Irma
Egész-ség

Vén Péter:

A látástréning mindenkin segíthet

Állandó szerzőnk ezúttal azon elmélkedik, dr. Bates után vajon újabb 100 évet kell-e várni arra, hogy valaki együtt figyelje meg a modern kutatások eredményeit és a látástréning hatásait? A látás javításának „titka”, a megoldás pedig már 100 éve létezik: ez a látástréning.

3/3. oldal

A csecsemőknél, a piciknél bátor szülői elhatározás szükséges, ha a gyerek nem ingázik a kiságyában vagy furcsán melléfog, esetleg mellémegy a kiszemelt játéknak, tárgynak. Baj lehet, ha a vakus fényképeken szembe néz a gyerek, és a két szemén nem egyforma a vörös szemreflex. Vigyék a picit orvoshoz, és ha fel is írják a szemüveget, talán nem mindjárt az optikai segédeszközhöz kellene folyamodni. Vannak már olyan szemorvosok, több szakavatott szemtréner, akik az orvosi megfigyelések mellett a természet segítségével is teljesen rendbe tudják hozni a látásproblémát. Fontos, hogy a kapcsolat megmaradjon a szemorvossal, mert csak ő mondhatja ki a helyes diagnózist, a természetgyógyász ezt nem teheti. Különben is helyes, ha más szempontok szerint is felügyelik a gyógyulást. Ha mégis szemüveg viselésére kerül sor, annak használata bármikor felfüggeszthető, a látás nem romlik tovább, ha szakavatott kéz a tréning irányítója.

A legnagyobb veszélyben a kisiskolások, gimisek szeme van. Minden 4. gyerek szemüveges. Legjobb, ha az első szemüveg előtt kezdik el a tréninget, mindenki nagyon gyorsan és véglegesen rendbe jöhet. Kérjék a diákok, a tanárok, hogy az iskolai egészségnapokon látástréning bemutató is lehessen. Ingyenes iskolai megelőző program is van, a jelentkezéseket ide várjuk: info@szemtorna.hu.

Ha a gyerek később határozza el magát, csak akkor számíthat teljes gyógyulásra, ha a tréninget komolyan veszi, és képes megszabadulni a szemüvegtől, kontaktlencsétől, mert csak így állhat vissza a tudat a helyes látási szokásokra.

A felnőttekkel van a legtöbb baj. Nem veszik komolyan a tréninget, és családi, hivatali gondokra hivatkozva egy-két hét után feladják, mint a fogyókúrát, a nyelvtanulást stb. Az „olvasószemüveges” kor is ide tartozik, ami csaknem mindenkit szemüvegre kényszerít. Ez utóbbi csoportnál szintén az első szemüveg előtt van a legnagyobb esély a teljes gyógyulásra.

A felnőttek hajlamosak elbliccelni

Az anyukákat, apukákat az is segíti, ha levehetik a szemüveget a hivatalban, ha kifáradt a szem, vagy megmagyarázhatatlan eredetű fáradtságot éreznek, merev a nyakuk, hátuk. Végezzenek pár perces frissítő látástréninget, mindjárt megszűnik a baj (ingázás, szemlehunyás, szemeltakarás, napoztatás). Gondoljanak arra, hogy a szinten tartás is eredmény, esetleg kitolhatják a következő, erősebb szemüveg felírását, vagy ideális esetben nem is lesz szükség ilyenre.

A nyugdíjasoknak semmire sincs idejük, pedig a 15-25 évi szemüvegviselés meghozza a „gyümölcsét”. Annyira lelassul a keringés, felgyülemlik a salakanyag a helytelen életmód, a rossz táplálkozás, a szemüveg okozta állandó stressz hatására, hogy már népbetegség-számba megy a hályog, a makuladegeneráció. Ne bújjanak amögé, hogy kevés a nyugdíj a drága beavatkozásokra.

A javuló látás mellett egészségesebbek is leszünk

Az öngyógyítás elsősorban nem pénz kérdése. Önfegyelemmel, kis odafigyeléssel le tudjuk állítani magunkat a cukor-, a só-, a húsok (savas hatású anyagok) mértéktelen beviteléről, jó 10 nap alatt át tudunk állni a kevesebb táplálék, a barnább kenyér, a jóval több szénsavmentes ásványi vagy tisztított víz fogyasztására, a salátákra, gyümölcsökre, a napi egy-két koffeinmentes vagy gyógynövény alapú kávéra stb.

A kínzó éhségérzettel úgy toljunk ki, hogy fogyasszunk pár korty keserűvizet (Mira, Salvus), ami elveszi az éhségérzetet, míg az enzimtermelés át nem áll az új feltételekre. Négy-hat hét alatt megszabadulunk a savasság jó részétől, és „káros” mellékhatásként még jól le is fogyunk. Sokkal gyorsabbak, frissebbek leszünk, rugalmasak, nem fájnak a végtagjaink, a nyakunk, a meszesedések. Fújtak a köszvénynek, a szédüléseknek és a csoszogásnak. Bátrabbak leszünk, és a kedélyállapotunk is megváltozik. Szinte ingyen megszabadultunk a 30%-os súlyfeleslegtől, és az orvos sem ajánlja majd a gyógyszerek felét – akivel persze előre egyeztettük a testünk elleni „merényletet”.

Mindig legyen intő példa a szemük előtt. Most ezt ajánlom: biztos, hogy még senki sem látott túlsúlyos idős nénit, meg bácsit. Na és mi van a látással? – kérdezhetnénk. Nem is kellett volna megkérdezni. Sokkal jobban fognak látni, mert elkezdték a célzott látástréninget, ami a táplálkozási reformmal együtt duplán hat.

Vén Péter

Szemwellness szombatot tart Vén Péter szemtréner 2009 okt. 17-én 10-16 óráig Budapesten, 12 éves kortól. Érdeklődni lehet: info@szemtorna.hu

Kapcsolódó cikkek:
A szerző egyéb cikkei:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!

Hozzászólások
#4 Nattamatta 2009-09-29 23:41:17
 
Kedves Péter ha elküldené a szemtréningről szóló anyagát megköszönöm, valamint milyen gyogyteát javasol a Bükki füvesember.
Válaszát köszönöm
Nattamatta
#3 rizó 2009-09-09 15:19:49
 
nagyon remek oldal mindenkinek ajánlani tudom.gratulálok
#2 Csiri Mari 2009-09-09 10:20:24
 
Kedves Péter ha elküldené a szemtréningről szóló anyagát megköszönöm, valamint milyen gyogyteát javasol a Bükki füvesember.
Válaszát köszönöm.
#1 frézia21 2009-09-09 08:44:38
 
T.Cim!
Nem régen találtam rá a NATURSZIGET-re,egyszerüen fantasztikus jónak tartom, úgy ahogy van. A közlemények - cikkek- szinesek, érdekesek, teljesen lefoglal olvasásuk, csak gratulálni tudok az egész
csapatnak.
Köszönöm. J. Gizella

Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com