Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. ápr. 26. (pé) – Ervin
Egész-ség

Az egész test relaxációja
– a látásjavítás sikertörténetei (14.)

A látástréning komolyságát mi sem bizonyítja jobban, hogy szemorvos dolgozta ki immár 100 éve, és ma is legalább olyan hatékony, mint a múlt század elején. Ezúttal a szemeltakarással elérhető, az egész testet érintő ellazulás széleskörű egészségjavító hatásáról lesz szó.

Dr. Bates sokszor hivatkozik publikációiban arra, hogy egész testet érintő relaxációt érhetünk el, ha szemeltakarás közben helyesen tudjuk felidézni a fekete színt. Nemcsak a látás javul, hanem csökken a hát-, a fejfájás, jobb lesz a közérzet, a szénanátha, előbb épülünk fel az influenzából stb. Sőt, több kisebb szemműtétet végzett érzéstelenítés nélkül, mert a fekete szín vizualizálása kikapcsolta egyes betegek fájdalomközpontját. (l. Perfect Sight Without Glasses. Central Fixation ed. New Y. 1920. XIX. fej. 202-209. old). Ezt a képességet használom ki akkor, amikor az iskolákban az úgynevezett „diszes” problémákat kezelem, de ekként javítottam hallás- és ízlelési zavart is.

Új tanítványomat számos koponyaműtéttel, plasztikai beavatkozással hozták rendbe autóbalesete után. A szemcsontok törései miatt a szemgolyó helyzete nem tökéletes, a bal szeme kifelé nem mozog, és a kettős látása annak ellenére nagyfokú, hogy a látás traktust a baleset nem érintette. Az arcon szokatlan ráncok láthatók, a száj vonala nem egyenes, a bal szemhéj kissé csüng. – Sokat fog még változni – mondta –, hisz a baleset októberben volt, a szemészek nem is avatkoznak be tavaszig.

A zsinórfúziós ellenőrzéskor az is kiderült , hogy nem képes két szemét összetartásba hozni, ezért a madzag virtuális párját szétfutónak látja.

Döbbenetes volt az eredmény – csupán 10 perces szemeltakarás után. A törődött arcú férfi megfiatalodott (most 40 éves). Ráncainak fele eltűnt, szájállása majdnem egyenes lett, a szemhéj csüngése pregnánsan emelkedett. A zsinór fúziója két, egymáshoz közelítő spárgadarab lett. A döbbenet azért volt olyan erős, mert a beültetett fémlemezkék, az operációs hegek miatt az arcon számos olyan stresszpont volt, amely először volt képes lazulni a műtétek óta.

Ha agyunk – relaxációs tudományának segítségével – ideiglenesen ilyen szép eredményekre képes, mi lesz hónapok múlva, amikor majd a második, harmadik találkozónkra kerül sor?

Budapest, 2006. december

Kellemes év végi ünnepeket kíván minden kedves Olvasónak:

Vén Péter
szemtréner
www.szemtorna.hu
www.eyetraining.hu
Tanácsadónk – kérdezzen tőle!

A cikksorozat egyéb írásai:
A szerző egyéb cikkei:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com