Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. ápr. 19. (pé) – Emma
Egész-ség

A szemorvosi kontroll kezdetbennem erősíti meg a látás javulását

Fannit 4 éve árpával kezelik, hiába. Rövid nyugalmi állapotok vannak, de a porcelánbőrű gyereknél a Tetran-adagolás ellenére rendre kiújul a kór. Decemberben szemüveget is kapott, és enyhe kancsalságot észleltem nála. Nagyon szépen halad a látástréning gyakorlatokkal.

Minden hónapban megnézem a fejlődését. Az árpát napfénykúrával kezeljük, azóta nem jött elő. Előre ült az osztályban, szemüvegét letette, és pár hét alatt simán olvasta a táblára írtakat. Áprilisban annyira javult látása, hogy az ovisok kontrolltábláját végig tudja olvasni külön-külön szemmel is. Amikor azonban az iskolát eszébe juttató betű- és számteszttel ellenőriztem a fejlődését, csak a tábla feléig jutott. A szemorvosok ezt nem fogadják el, pedig minden világos; agyunk csak azt látja jól a javulás első szakaszában, amit el is tud fogadni, ezért fontos, hogy a gyakorlatokat csak ismerős tesztekkel végezzék.

Felkészítettem az anyukát a szemorvosi vizsgálat szükségességére és ellentmondásosságára, mégis elkeseredve hívott fel. „A szemorvosnál a gyerek a legfelső betűt is alig látta”, panaszkodott, „és az orvos nem vette figyelembe, hogy a kisebb betűket viszont jól látta Fanni. Azt is mondta, hogy a szemtorna nem ér semmit, és erősebb szemüveg kell a gyereknek.”

Valóban, előzetesen éppen erre készítettem fel. Az ember nem érti, hogy az orvosok miért nem ismernek meg és fogadnak el egy olyan hatékony módszert, ami jó kezekben már 100 éve bizonyít. A szemorvosi kontroll persze szükséges, mert általa megtudjuk, hogy a gyerek idegen helyen képes-e már ellenőrzése alatt tartani a látását. (Tudnunk kell, hogy a látás emlékképek felidézése alapján történik, ami stressz hatására – dolgozat, felelés, a táblára írtak pontos másolása miatti izgalom, betegségek, szemorvosi kontroll, bámulás stb. – azonnal fénytörési hibát produkál, és elhomályosodnak a betűk.)

A gyakorlatok célja az emlékképek minőségének tökéletesítése, a pontos felidézési képesség elmélyítése és fenntartása minden lelki állapotban, élethelyzetben. Mihelyt az eredmények tartóssá és automatikussá válnak minden szituációban, a látás tökéletes marad a szemorvosnál is. Ekkor már visszaeséstől nem kell tartani, emlékeztettem a szülőt.

Végül felolvastam neki egy cikket egy korabeli hasonló fogadtatásról a Jobb látásért (Better Eyesight) című folyóirat-gyűjteményből, ami bizonyítja, hogy dr. Bates-nek, ennek a kiváló pionírnak még a saját kollégái méltatlan kritikáitól is szenvedni kellett..:

– Pár hete egy vak ember érkezett a rendelőbe – írja az 1921. márciusi szám 5. oldalán maga dr. Bates, a módszer atyja. – Mindkét szemét látóideg-sorvadás tette világtalanná. A kezelés után, ami csak ingázásból állt, mindkét szemével képes volt újra fénylátást észlelni. Nagyon lelkesen távozott, és megígérte, visszajön, amint a szomszédos városból erre hozza az útja.

Aztán kaptam egy hivatalos, közjegyzővel is hitelesített diagnózist, amiben kezelőorvosa így összegezte a helyzetet: „A páciens szemidegsorvadás miatt teljesen vak, ezen változtatni nem lehet.” Azóta nem láttam a beteget.

Vén Péter
szemtréner
www.szemtorna.hu
www.eyetraining.hu
Tanácsadónk – kérdezzen tőle!

Vén Péter következő, hatórás szemtréning tanfolyama június 16-án, szombaton 10-16 óra között lesz Budapesten.

Kapcsolódó cikkek:
A szerző egyéb cikkei:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com