KeresőKiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. máj. 27. (hé) – Hella
Egész-ség

Látásjavítás – sikertörténetek (1.)

A látástréning komolyságát mi sem bizonyítja jobban, hogy szemorvos dolgozta ki immár 100 éve, és ma is legalább olyan hatékony, mint a múlt század elején. Sajnos az igazi titkaival csak kevesen vannak tisztában, a mai orvoslás hivatalosan nem ismeri el, és a könyvek is inkább valami másról beszélnek, mint a valódi, az eredeti tiszta forrásról. Az is igaz, hogy az egészséges nézési szokásokat manapság nehezebb fenntartani, mint akárcsak 30 évvel ezelőtt. A komputer, a kontaktüveg vagy a televízió feltalálása óta a merev, egészségtelen nézési szokásokat sokkal hamarább „megtanuljuk”, mint dr. Bates, New York-i szemorvos idejében (1860–1931). Arra gondoltam, hogy egy-egy sikertörténet közreadásával szélesítem a látástréningezők táborát. Íme az első.

Marika nénit épp ma vizsgáltam meg. Jobb szemén a szürke hályog teljesen eltűnt, a bal szemén már csak apróbb buborékok vannak, amelyek közepe már nem fekete, mint pár hónapja volt, hanem átlátszó.

Most az olasz tengerparton gyakorolt egy hetet, napi rendszerességgel, miközben a pihenésre is jutott bőven ideje. Elégedett voltam, mivel csupán fél éve látott neki a szemtornának. Első sikereit májusban reméltük hivatalosan is igazolni, akkor volt kiírva a soros szemészeti kontroll. Az általam megállapított tisztulás és a páciens pozitív beszámolója ellenére szomorú híre volt a főorvos úrnak:

– Meg kell műteni a bal szemét, hiszen már nem is látni a szemfeneket.
– Azt hittem, hogy dicséretet kapok – válaszolta lesújtva az idős hölgy –, hiszen a másik szemem is szürke hályogos volt.
– A másik szemen nem volt nagy a baj, hiszen tudja – állította mogorván az okkulista, bele sem nézve az általa korábban rögzített, mostani véleményének ellenkezőjét igazoló diagnózisba –, de a bal szemét nyáron meg fogom műteni – mondta, ellentmondást nem tűrő hangon.
Mikor a tanítványom beszámolt a hírről, nagyon megdöbbentem.
– Ne hagyjuk annyiban – mondtam. Kértem, hogy menjen el egy másik szemorvoshoz, mert a rosszabbik szem látása legalább 80%-os, tehát a műtét szükségtelen.
Sikerült a 70 éves szemtornászt bejuttatni egy igazán nagy tekintélyhez, akinek nem szóltunk az előzményekről.
Itt – érdekes módon – teljesen más volt a szakvélemény.
– Nincs szükség operációra, hiszen az egyik szemén épp hogy elkezdődött valami – mondta a klinika vezető szemészprofesszora –, míg a másikon kezdődő szürke hályog van 80%-os látással. Ősszel megvizsgálom újra, hogy lássuk, milyen sebességű a romlás folyamata.

* * *

Bizony sok effélét tapasztaltam már, de még mindig meglep az ortodox szemlélet újabb és újabb merevsége. Az, hogy a konkrét tények nem sokat számítanak. Marika néni mindennap egy órát gyakorol. Kedvence az ingázás, a szemeltakarás és a napoztatás.

Vén Péter
szemtréner
www.szemtorna.hu
www.eyetraining.hu
Tanácsadónk – kérdezzen tőle!

A cikksorozat egyéb írásai:
A szerző egyéb cikkei:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com