Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. júl. 27. (szo) – Olga,Liliána
Egész-ség

Vén Péter:

Leggyorsabban a gyermekek látása javul

Egyre többen értik meg, hogy a megelőzés a romló látás esetén is kulcsfontosságú. Ha az első szemüveg helyett érkezik a nebuló, különösen ha 6-12 éves forma között van a gyerek, azonnali gyógyulásra számíthat. Nem véglegesre, mert otthon továbbra is gyakorolni kell.

Gyakorolni az egészséges nézési szokásokat, uralni őket, hogy aztán mielőbb újra automatikussá váljanak. Hihetetlen erőt ad a látástréningezőknek, a szülőknek, amikor látják, hogy a gyermeki agy szivacsként veti rá magát a helyes nézési szokásokra. Azonnal jó válaszokat küld a szemnek, és alig fél vagy egy óra múlva némelyik gyerkőc hibátlanul látja az egész a teszttáblát.

Aztán általában kezdődik az iszapbirkózás... Megértetni az elkeseredett szülővel, akinek egészen mást mondtak az orvosok, hogy a tőlük hallottak ellenére meggyógyul a gyerek szeme, ha tovább dolgoznak, és rendszeresen megcsinálják a házit...

Az orvosi érvek ismertek: ha az ember nem hordja a szemüveget, romlik a szeme, a szemproblémákra sajnos nincs természetes orvosság, és szemüvegből is egyre erősebb kell mjad stb. (Ha csak annyit elérnénk, hogy legalább próbakontrollra visszarendelnék a szegény másként gondolkodót)!

A hivatalos orvosi álláspont

A rosszalló orvosi véleményt is meg lehet érteni, hisz sokan nem ismerhették meg Bates doktor eredeti rendszerét. Nagy hiba, de ott tartunk, hogy ma már szinte mindegyik természetgyógyászati ágazat művelőinél lehet találkozni olyan félrevezető hirdetéssel, miszerint masszírozással, csodaszemüvegekkel stb. lehet a szemet gyógyítani. Tehát a szemészek joggal háborognak, hiszen semmilyen orvosi próbát nem állnak ki az ilyen úton „gyógyuló” esetek. Ezeket pedig az orvosok hajlamosak a látástréninggel elért „csodákkal” egy kalap alá venni.

Szerencsére az orvostudomány hivatalos álláspontjáról a most következő történet főszereplője mit sem tudott, és valósággal elszállt a szeméről a „gyógyíthatatlan” kór.

Ma egy kissé zárkózottabb 7 éves kisfiú volt konzultáción. Még húsvét előtt elrohantak a szülei, hogy kiváltsák a tizenakárhányezer forintos szuper szemüveget, de valahogy sikerült időben lebeszélni a gyerek fejéről a szupermankót. Szerencsénk volt, de mekkora! Ugyanis Marci alig fél óra elteltével már bele-belelátott a teszttábla utolsó soraiba, mégpedig egyre tartósabban és tévedhetetlenül. Pedig -2 dioptriát állapított meg nála a szemész pár napja. Hiába bizonygatta az anyuka, hogy a gyerek az iskola megkezdése előtt még jobban látott a sasnál. „A szem egyre rosszabb lesz szemüvegben is, nemhogy tornával és segédeszköz nélkül”, ez volt a nem valami feldobó, de mindenképpen korrekt, hivatalos orvosi válasz.

Marci példát vesz a sasszemű Boglárkáról

Tekintettel a szülő jogos és teljesen érthető szkeptikusságára – szemészorvos van a családban –, megkért, hadd vehesse fel a kapcsolatot egy ilyen azonnal gyógyult esettel. Előzetes „etikai normakontroll” következett, és Boglárka szülei engedélyezték a telefonszám kiadását.

Kis hölgyről van tehát szó, aki már átlépte az első X-et. Tizenkét éves. Kiszűrték az iskolában, de a szemorvos helyett hozzám jöttek a kezdődő rövidlátással és egy egészen enyhe, rejtett kancsalsággal. Ez utóbbi miatt Boglárka közeli látása ötször gyengébb volt a jobb szemén, míg a távoli betűket kétszer rosszabbul látta a normálisnál. Sztereo látása gyenge volt, mint ilyenkor lenni szokott, de rövid szemeltakarás után ez eltűnt valahogy.

Az otthoni feladatokat nagyon szorgalmasan végezte, mondta 2 hét elteltével, és a nagypapa is bólogatott. „Az unokám megszerette a szemtornát, legalább úgy, mint a sulit”, tette hozzá. Boglárka most, a második alkalommal már minden betűt elolvasott külön-külön szemmel. Az ismeretlen táblán olyan természetességgel olvasta a legkisebb betűket, hogy megijedtem, talán elcseréltem a törzslapját. De nem. A gyerek meggyógyult. Ha már nem volt új lecke, hát „sasoltunk” messzi dolgokat, mini betűket stb.

Mire nagyapó felocsúdott a könyvéből, Boglárka már messze járt. Egy méterről is beleolvasgatott a mikroszkopikus méretű betűkbe, a normális látás két-háromszorosát is látta, majd a parkolóban lévő autók rendszámát „magozgatta” az ablakban. A gyerek tehát sasszemű, de sztereo látása és a stabil gyógyulás eléréséhez még rá fog gyúrni egy kicsit.

Budapest, 2008. április

Vén Péter
szemtréner
www.szemtorna.hu
www.eyetraining.hu

Vén Péter szemwellness szombatot tart április 5-én 10-16 óra között Budapesten. Részvétel 12 éves kortól. A tréning minden szemüveges és nem szemüveges problémára ajánlott. Érdeklődés, további információ: (1) 216-1976, (30) 541-0527; info@szemtorna.hu

A szerző egyéb cikkei:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!

Hozzászólások
#3 szemtrener 2008-04-19 21:09:09
 
Kedves Anyuka, (Szigeth Szilvia) -mivel a kérdezz - felelek rovatom ideiglenesen problémás, itt válaszolok 11 hónapos kislánya nystagmus problémájára.

Előre kell vennem, hogy amerikai szemorvosi módszert alkalmazok, magam nem vagyok szemész!!!
Nem tudni mitől lehet a szemteke rezgése, a mai orvosi tudomány nem ismer rá gyógymódot. Azonban a gyereknél nagyban hozzá segithetünk az esetleges csökkenéshez, megszűnéshez, ha az egészségesebb nézési szokásokat stimulálunk az agy látási traktusára.
Kérem, kezdjenek vele ringatósdiba. Amennyit lehet ringassák. Ha nem billegeti magát a kiságyban, próbálgassák mutatni neki , mit tegyen. Talán utánozni kezdi a szülőt. Próbálkozanak a hintával is. Napi 3-4-szer is lehetne pár perces hintázást alkalmazni.

Már nyilván hallgat mesét a gyerek, annak ellenére, h. nem igazán érti. Vegyék ölbe a gyerekekt, úgy meséljenek neki, közben takarják el a szemét kezükkel . Ha nem engedi, fokozatosan alakitsák ki valahogyan.

Lehetne őt pörgetni is körbe -körbe... Fogják a kezét és pörögnek vele olyan gyorsan, hogy felemelkedjen a lába a földről. Előbb fog a szülő elszédülni, mintsem a gyerek.

Ha még kengorúzik a gyerek, akkor kifelé ültessék bele és igy közlekedjenek vele...

Az első jelek mindig a gyakorlatok után jönnek, pár pillanatig, percig, különösen akkor, ha a gyerek nem figyel nagyon valamit. Később már a napszaktól független lassulhat, meg- megállhat ez a rezgés. Jó munkát.
#2 szemtrener 2008-04-07 20:48:38
 
A szignifikáns változás csak látástréninggel érhető el. A nálunk megjelent könyvek inkább a rásegitő módszereket domboritják ki, amivel valóban csak keringés javulást lehet elérni, de áttörő sikereket nem.
Igy aztán a szemfenéki kép mindig változatlan marad és a tréningező joggal abba hagyja a rágyúrást..
Javaslom a Bates doktor által leírtakt, amelyek helyes alkalmazásával az agy hamar visszatalál az elvesztett egészséges nézési szokásokhoz és akár ujra tökéletes látása lehet.( Szemüveg nélkül)
szemtrener
#1 zsozsó 2008-04-02 12:19:48
 
Ez minden embernél változó, kamaszkoromban én is "rágyúrtam", változás volt, de nem szignifikáns!
Most is 37 évesen csinálom ,sokat tudok erről a témáról ,és sok tapasztalatom van róla,de áttörő javulást nem tapasztalok,mindenesetre a hagyományos orvoslásnál jobb, és humánusabb.Aszemorvosok a gazdasági egészségügyet támogatták mindig ,és nem a gyógyulást! Tisztelet a kivételnek, de az erősíti a szabályt! Üdv! Zsozsó

Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com