Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. ápr. 27. (szo) – Zita,Mariann
Egész-ség

A „vak szem” és a látástréning – a látásjavítás sikertörténetei (15.)

Jó tíz éve nem tartottam önálló tanfolyamot, mert a látástréning individuális. Most újra próbát teszek, gondoltam, hisz öngyógyító tudatunk sokat fejlődött, és talán jobb hozzáállást fogok tapasztalni. A hatórás, intenzív látástréning tanfolyamon sokat tanultam.

Az egyik legfontosabb tapasztalat az volt, hogy a fiatalok aránya szépen nő – és velük együtt a mikrosebészeti úton történő látáskorrekció hibáinak előbukkanása. Két fiatal hölgy azért vett részt a tanfolyamon, hogy a lézeres szemműtét után újra előjött rövidlátását, illetve az éjjeli vezetésnél a szembe jövő kocsi reflektorfényében tapasztalt korcsolyapálya-szerű fényudvart látástréninggel korrigálja.

A lézeres „csodamódszer” negatív hatásai

Sikerült lézeres „csodamódszer” mélyen titkolt negatív hatásaira felhívni a figyelmet, és mindkét esetben kimutatni az öngyógyítás hatékonyságát, amiben eddig – információim szerint – csak nekem van némi, egyértelműen pozitív tapasztalatom. (Azt nem tudom, melyik fajta lézeres kezelést végezték el rajtuk és hol, és főleg, hogy mennyiért. Amellett senkit nem kívánok lebeszélni a kényelmes és gyors mikrosebészeti beavatkozásokról. A két példa pusztán a tények feltárása. Ezeknek a műtéteknek sincs több kontraindikációjuk, mint bármely más operációnak. Csakhogy a társadalombiztosítás nem fedezi a költségeket, és bottal üthetik mindketten a legalább 300 ezer forintos műtét költségeit. Erről szintén beszélni kell...)

A maradék látással élők most sem mutattak érdeklődést, pedig rendkívül alapos szervezés és kedvezmények megcsillogtatása előzte meg e réteg bevonását. Mint ismeretes, nekik az orvosi kezelés befejezése után más eshetőségük nincs a javulásra. A mintegy 15 ezer magyarországi érintettből egyetlen beteg jött el a kísérőjével. Egy olyan érdeklődő, akinek a sav szétmarta a szemeit, és bal szemével gyakorlatilag semmit, jobb szemével csupán formákat képes látni, kb. 20 cm-re.

Maradék látásnál is lehetséges a javulás

A foglalkozás elején bizonytalanul kereste az elé tartott A/4-es lap széleit, de félórás szemeltakarás után határozottan meg tudta fogni azokat, és árnyékokat számolt a betűk helyén.(A/4-es méretű látástesztről van szó.) Az ingázás után az amúgy résre nyitott szemei egyre jobban tágultak, a szemfehérje véres zavara nyugodtabbá vált, az óraüveg-szerű sclerán a fehér kötőszöveti állomány kezdett visszahúzódni. A napfürdős gyakorlatnál pedig felszakadt az összenövések egy része, a szem teljesen nyitva állt, és pregnáns feltisztulásnak voltunk tanúi.

A tanfolyam tisztelt hallgatói szerint kis csodáról is beszélhetnénk. Mivel pörgés volt – 50 főt mozgattam –, nem igazán jutott idő arra, hogy végig csak rá figyeljek, de mintha ilyeneket mondott volna a körülötte állóknak: „Pedig évekkel ezelőtt Amerikában is voltam a szememmel, mégsem tudtak olyan eredményt elérni, mint a természet most, röpke 3-4 óra alatt.”

Vén Péter
szemtréner
www.szemtorna.hu
www.eyetraining.hu
Tanácsadónk – kérdezzen tőle!

Vén Péter a bevezető pilot (vagyis kísérleti jellegű) szemtréning tanfolyam után remélhetőleg sorozatban tartja majd a tréningeket több nagyvárosban. Információink szerint az elsőre június 16-án, szombaton 10-16 óra között kerül sor Budapesten – a szerk.

A cikksorozat egyéb írásai:
Kapcsolódó cikkek:
A szerző egyéb cikkei:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!

Hozzászólások
#4 Szántó Árpád 2007-05-19 21:18:41
 
Gizus
Nem tudom,hogy retina levállás utáni operációra is jó a szemtréner? Operáció óta rosszabbodik a szemem, és félek nagyon,hogy nagy bajom lessz.Hol lehet érdeklődni a szemtrénerről?
#3 szemtrener 2007-05-11 21:18:26
 
Bár ez itt nem a reklám helye kedves Olga, Kedves Tildus,
még akkor sem, ha kvtln .nekem cimezték a kérdést. A tanfolyamról a honlapon keresztül, v. az itteni archívumban lévő elérhetőségen kerszetül tudok információt küldeni. A dátumot már meg tudom erősíteni. Níyiregyházán nincs egy éve, hogy tartottam előadást, egy őszi miskolci tanfolyamnak lesznek inkább esélyei. A gyereknek meg lehet tanitani a tréninget, de a kancsal gyerekkel kapcsolatos óvatossági tudnivalókat kérem, nézze meg a honlapon.
Üdvözlettel: Vén Péter
#2 0712olga 2007-05-10 12:33:28
 
Tisztelt Vén Péter!
A családomban hármunknak is szemtengelyferdülése van. Én az orvosi javaslat ellenére sem hordom állandóan a szemüveget, 15 éve nem is romlott jelentősen a látásom. Szivesen részvennék egy ilye tréningen. Sopronban lakunk. 5 éves fiamat is meg tudnám rá tanítani? Jó megoldás ön szerint, ha állandóan hordja a szemüvegét?
Köszönettel: Olga
#1 tildus 2007-05-09 17:22:46
 
Tisztelt Vén Péter!
Ha Nyíregyházán vagy környékén tartana ilyen tréninget nagyon szívesen felkeresném,
mert az ilyen gyógyítási módszerekben jobban bízom mint a lézeres vagy másmilyen
beavatkozásban. Tisztelettel
Tildus

Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com