Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. márc. 29. (pé) – Auguszta
Egész-ség

Vén Péter:

A látástréning mindenkin segíthet

Állandó szerzőnk ezúttal azon elmélkedik, dr. Bates után vajon újabb 100 évet kell-e várni arra, hogy valaki együtt figyelje meg a modern kutatások eredményeit és a látástréning hatásait? A látás javításának „titka”, a megoldás pedig már 100 éve létezik: ez a látástréning.

3/1. oldal

A XXI. századra annyira megnőtt az egészséges látás romlásának esélye – tv, számítógép, internet, a helytelen táplálkozás miatti elsavasodás –, hogy szinte nincs olyan terület, ahol ne várná látásunkat valamilyen csapda. Az egyik életmód magazin több oldalon tárja fel a látás romlásának orvoslására alkalmazható régi és modern terápiákat. Ezek az írások késztettek a következők leírására.

Szerencsére itt, a Natúrsziget ingyenes internetes portál külön rovatot tart fenn a látásjavítás doyenjének, dr. Bates munkáinak magyarra való átültetésére, és elismert szakértő adhat személyes és újból csak ingyenes tanácsot a látás javításának gyógynövényekkel történő lehetőségeiről. Több specialista áll rendelkezésre akkor is, ha a látás karbantartásának egyéb útjait választanánk vagy személyre szabott kérdéseink volnának.

A szembetegségek háttere

Nagyon ajánlom a mindenki által csak „bükki füvesember”-ként ismert népi gyógyász gyógynövény kombinációit is, akinél nemrég jártam továbbképzésen, és rengeteget tanultam nem csak tudásából, hanem szakmai alázatából is.

Nézzük akkor magazin cikksorozatát, amelynek keretében tavaly közöltek utoljára dolgozatot tőlem a látástréningről. (Mindenkinek elküldöm ingyenesen, ha e-mailben igényt tartana rá...). A szembetegségek közül az egyik legelkeserítőbbet, a makuladegenerációt boncolgatják, a megelőzésre helyezve a hangsúlyt. Ugyanakkor a holisztikus szemlélet fontosságát emelik ki, hiszen a hagyományos szemészet nemigen foglalkozik azzal, hogy szembetegségeink hátterében vese-, fog-, homloküreg- vagy az immunrendszer problémái is állhatnak.

Olvashatunk az akupunktúráról és a makulára ható olyan új gyógyszerekről, amelyek koncentráltan tartalmazzák a makula – az éleslátás helye – nélkülözhetetlen „táplálékait”. Sajnos el kell ismerni, hogy némelyik ára nem a bérből és fizetésből élők vagy a nyugdíjasok kategóriájára szabott. Egyes, szembe adható injekció ára több százezer (!) forint, és egy havi kiegészítő tabletta adag ára elérheti a 4-5000 forintot.

A magazin egyik szerzője tíz tanácsot ad a szemünk egészségének védelmére, és milyen érdekes, a zeneterápia és a zöld hályog javításának összefüggését is elemzik, ami teljesen új módi a látásjavítás területén. Miután a Natúrsziget olvasói rég tudják, hogy a hályogok keringéssel összefüggésbe hozható betegségek, a máj és a vese működését is meg kell vizsgálni, de nagy szükség volna a stressz csökkentése, ami mindig kimutatható a hályogos betegek életmódjában. A zene ritmusa és hangzása újra megteremti a test és a lélek elveszett összhangját. Megtudhatjuk emellett, melyek a szem mikrotápanyagai, illetve, hogy mely zöldségek, gyümölcsök (sárgarépa, brokkoli, káposzta, meggy, fekete ribizke, áfonya) szolgálják a szem helyes működését.

A szemtréning nem látástréning!

A szemtréninggel két cikk is foglalkozik. Sajnálatos módon mindkettő átvette azokat az ellentmondásokat, amelyekkel a szaksajtó, a publikációk és maga a szemorvoslás is küzd. A szem tréningjéről szólnak, holott a látás tréningjéről kellene szólniuk.

Kapcsolódó cikkek:
A szerző egyéb cikkei:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!

Hozzászólások
#4 Nattamatta 2009-09-29 23:41:17
 
Kedves Péter ha elküldené a szemtréningről szóló anyagát megköszönöm, valamint milyen gyogyteát javasol a Bükki füvesember.
Válaszát köszönöm
Nattamatta
#3 rizó 2009-09-09 15:19:49
 
nagyon remek oldal mindenkinek ajánlani tudom.gratulálok
#2 Csiri Mari 2009-09-09 10:20:24
 
Kedves Péter ha elküldené a szemtréningről szóló anyagát megköszönöm, valamint milyen gyogyteát javasol a Bükki füvesember.
Válaszát köszönöm.
#1 frézia21 2009-09-09 08:44:38
 
T.Cim!
Nem régen találtam rá a NATURSZIGET-re,egyszerüen fantasztikus jónak tartom, úgy ahogy van. A közlemények - cikkek- szinesek, érdekesek, teljesen lefoglal olvasásuk, csak gratulálni tudok az egész
csapatnak.
Köszönöm. J. Gizella

Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com