KeresőKiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. ápr. 21. (va) – Konrád
Egész-ség

Gymnema – a jótékony cukorgyilkos

Cukorbetegeknek, fogyókúrázóknak

Melyik cukorbeteg ne örülne, ha gyógyszerszedés helyett elég lenne egy növény levelének rágcsálása? Van-e olyan fogyókúrázó, aki böjtölés, számolgatás, önsanyargatás helyett ne a gymnema fogyasztását választaná? Mielőtt sietnek vásárolni, azért beszéljenek az orvosukkal!

Dél-Indiában honos a Gymnema sylvestre nevű sűrű levelű, szőlőhöz hasonló futónövény, amely bokrokra és fákra kúszik fel. Ez a növény a cukor rombolójaként ismert, mert az ősi időkben az áyurvédikus orvosok megfigyelték, hogy ha a gymnema levelét fogyasztják, az elnyomja a cukor ízét. Ennek a felfedezésnek köszönhetően egyre nagyobb népszerűségnek örvend, és természetes vércukorcsökkentőként újra alkalmazzák.

Milyen területeken alkalmazható a gymnema?

  • Elnyomja az édes ételek ízét, és így a vágyat is ezen ételek után
  • Csökkenti a cukor anyagcseréjét: megakadályozza, hogy a belek az emésztés folyamán elnyeljék a cukormolekulákat
  • Cukorbetegség kezelésére
  • Segít beállítani a vér normál cukorszintjét
  • Szabályozza a testsúlyt
  • Irányítja és szabályozza a cukor iránti sóvárgás mértékét
  • A gymnema cukorfogyasztás közben csökkenti annak ízét
  • Elősegíti az egészséges koleszterinszintet

A fentiekből látszik, hogy a gymnema fogyasztása az egyik legtermészetesebb mód, amely segít a normál vércukorszint elérésében és megtartásában. Mindez a növényben található vegyületnek, a gimneminsavnak köszönhető, amely elősegíti a vércukorszint normalizálását. Ez az anyag képes gátolni a zsírok és a szénhidrátok felszívódását, így a cukorbetegség kezelésében és fogyókúrák kiegészítőjeként is kitűnően használható. Csökkenti a szénhidrát utáni vágyat és az éhségérzetet is, így könnyebb elkerülni a csokoládé és a sütemények „kísértését”.

Szabályozza a vércukorszintet, segíti a fogyókúrát

A Gymnema sylvestre levelek kivonata csökkenti a vércukorszintet. A kutatások kimutatták, hogy a gymnema megduplázhatja a hasnyálmirigy inzulintermelő sejtjeinek mennyiségét, és normálisra állíthatja vissza a vércukorszintet. Az 1-es típusú diabéteszes páciensekkel végzett kutatások kimutatták, hogy a gymnema növeli az inzulin hatékonyságát. Egy speciális kutatás során pedig azok, akik gymnema levél kivonatát szedték néhány hónapig, kevesebb inzulinra szorultak. Akiknek 2-es típusú diabéteszük volt (nem inzulinfüggő diabétesz), a gymnemalevél kivonat javította a vércukorszintjüket, és kevesebb gyógyszerre szorultak.

A Gymnema sylvestre, más néven gurmar leveleinek elfogyasztása után a nyelv ízlelőbimbói elzsibbadnak, így nem érzünk sem édes, sem keserű ízt. Ezért kapta tehát a növény „az édes elpusztítója” (Indiában: madhu-vinashi, gurmar) nevet. A gurmar tehát fantasztikus gyógynövény, amely egyensúlyba hozza a vércukorszintet, így kitűnően alkalmazható mindkét fajta cukorbaj gyógykezelésében.

A cukorháztartásra gyakorolt kedvező hatása mellett a Gymnema sylvestre (gimneminsav) étvágycsökkentő és a szénhidrát felszívódását gátló, így a szénhidrát anyagcserét szabályozó hatásáról is ismert. Egy egészséges diéta keretein belül a növény elősegíti a súlyvesztést, néhány heti rendszeres szedése után érezhető igazán hatásossága. Az optimális megoldás ahhoz, hogy elérjük a kívánt hatást, ha minden étkezéshez fogyasztunk belőle, tehát naponta háromszor.

(Forrás: Natúr Hírek)

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!

Hozzászólások
#4 főazegészség 2009-11-11 10:57:13
 
Én évek óta iszom ennek a növénynek a leveléből készült teát, csak megerősíteni tudom a saját és mások tapasztalatából a leírtakat.
#3 Major Éva 2009-10-29 19:33:01
 
majoreva@invitel.hu Szeretném megtudni a GIMNEMA beszerzési lehetőségét, hol és mennyiért lehet hozzájutni.Köszönöm.
#2 hidy erzsebet 2009-10-28 11:18:03
 
Nagyon érdekesek a cikkek, rengeteget lehet belőlük tanúlni. Csak gratulálni tudok az egész stábnak. Hiányosságnak csak azt emliteném, hogy legutobbi irásukban elfelejtették közölni hol és mennyiért szerezhető be ez a nagyszerű GYMNEMA
Hidy erzsébet ( hidy.erzsebet@gmail.com)
#1 B.T.Zita 2009-10-28 08:58:06
 
Érdekesnek és hasznosnak tartoma a"Cukorbetegeknek, fogyókúrázóknak" c. cikket. Sokak érdeklődését felketheti a készítmény (Gymnema), de sajnos nincs megadva a beszerzési forrás és az ár. Ha ezt megkaphatnák, sokan hálásak lennének, többek között én is.
Üdvözlettel:
B.Tárczy Zita (zita99@freemail.hu)

Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com