Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. ápr. 23. (ke) – Béla
Nagyvilág

Cukorbeteg?
Igyon minél többször zöld teát!

Aki cukorbetegségben szenved, annak érdemes mindennap több alkalommal is zöld teát fogyasztania. A zöld tea fogyasztása ugyanolyan hatékony, és sokkal biztonságosabb, mint a világon a legismertebbnek számító, diabétesz elleni gyógyszer, az Avandia (rosiglitazone).

Az utóbbiról, tehát a gyógyszerről azt is tudni kell, hogy a szívroham kockázatát 43%-kal növeli.

A zöld tea egy olyan antioxidánst tartalmaz (epigallocatechin-gallát – EGCG), amely ugyanannyira hatékony a kezdődő vagy kismértékű cukorbetegségben, mint az Avandia.

Állatkísérletekben bebizonyosodott, hogy azoknak az egereknek a szervezete, amelyeknek a táplálékába EGCG-t juttattak, ugyanolyan mértékben tolerálta a cukorterhelést és termelt inzulint, mint az Avandia-adagolásban részesülő egereké. Természetesen a vizsgálat során olyan egerekkel kísérleteztek, amelyek már cukorbetegek voltak. A 10 hetes vizsgálatsorozat végén a zöld tea kivonat továbbra is védőhatást gyakorolt az inzulintermelő szövetekre, és más pozitív módon is hatott a hasnyálmirigyre.

A tanulmány, amelyet a svédországi Karolinska Intézet kutatói tettek közzé, megerősítette azt, amit a szakértők már hosszabb idő óta tudtak. A zöld teát először 70 évvel ezelőtt alkalmazták sikeresen diabétesz kezelésére, és a legfrissebb humán kutatások ugyancsak azt találták, hogy minél több zöld teát iszik a cukorbeteg, annál jobb lesz az állapota. A leghatékonyabbnak a zöld tea akkor bizonyult, ha naponta legalább 6 csészével fogyasztottak belőle.

A kutatásokról a cukorbetegség kutatására alakult európai társaság adott hírt Amszterdamban.

(Forrás: Healthy.net, European Association for the Study of Diabetes, Amsterdam, 2007. szeptember 19.).

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!

Hozzászólások
#1 solteszj 2008-03-12 09:23:37
 
kiprobalom

Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com