Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. máj. 21. (ke) – Konstantin
Egész-ség

Magas vérnyomás kezelése, gyógyításaaz indiai ájurvéda ősi módszereivel

A magas vérnyomás (hipertenzió) a világon a legelterjedtebb olyan betegség, amelynek kezelésére az ember élete végéig szedendő gyógyszert rendel el az orvos. Természetgyógyász szempontból viszont nem más, mint a szervezet önszabályozó rendszerének egyfajta zavara.

5/5. oldal

Kapha túlsúly
Amikor a Kapha dósa kerül túlsúlyba, ugyancsak jellemzők a fejfájások, emellett ödéma alakulhat ki, tehát víz halmozódik fel különböző testtájakon, elsősorban az alsó végtagokon. Elhízás, túlsúly is jellemző ilyenkor, és egyfajta nyomott hangulat, esetleg letargia, depresszió is kialakulhat. Ilyen esetben a vérnyomás folyamatosan magas, szemben a Pitta dósa túlsúlya esetén ingadozó vérnyomással.

A Kapha dósa kiegyensúlyozására az ájurvéda azt tanácsolja, hogy kerüljük a tejtermékeket, a vajat, a tojást és a zsírban gazdag ételeket. Érdemes három hónapon át naponta kétszer 1 g Arjuna-t (Terminalia arjuna) bevenni, vagy pedig 250 mg Shilajitot (ez a készítmény Magyarországon is kapható a gyógyszertárakban és gyógynövény boltokban – a szerk.).

A Kapha típusú magas vérnyomás mindig az érelmeszesedés (arteriosclerosis) következménye. Ilyenkor az artériákban zsír rakódik le, amely szűkíti az áramlási keresztmetszetet, ez okozza a magas vérnyomást. A fent említett gyógynövények mindegyike hasznos az érelmeszesedés csökkentésére, az erek megtisztítására.

A kezelés kiegészíthető naponta három alkalommal bevett 100 mg kardamommal és fahéj fogyasztásával. Ezeket szintén három hónapon át érdemes fogyasztani, és közben rendszeresen ellenőrizni a vérnyomás alakulását.

Közreadta:
Kürti Gábor

Jelentkezés a szerző budapesti vagy váci természetgyógyászati rendelésére, valamint hét végi öngyógyító és gyógyító tanfolyamaira:
E-mail:
kurti.gabor@natursziget.com
Tel.: (30)-996-2787.

Forrás és további információ: Ayurveda For You
Az indiai gyógynövényekből készült komplex vérnyomáscsökkentő készítmény, a Rasagandha megrendelhető interneten is.

Kapcsolódó cikkek:
A szerző egyéb cikkei:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com