Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. márc. 19. (ke) – József,Bánk,Józsa
Nyílt tér

Szendi Gábor:

Halálos recept

Kedves Szendi Gábor! Nem részletezem az okát, évek óta szedek különböző antidepresszánsokat. Hónapok óta folyamatosan szedem a 2x150 mg Wellbutrint és 150 mg Velaxint. Akihez járok, idős, tapasztalt szakember. Maximális volt a bizalmam iránta, többen is dicsérték.

2/1. oldal

Fölvetettem a múlt hét elején, hogy lehetne-e esetleg gyógyszert váltani, nem érzem jól magam, és időnként szorongásos félelmeim is vannak (pl. a redőny rácsain beszűrődő fény mozgása miatt félek, hogy valaki közvetlenül az ablak előtt mászkál).

A pszichiáter ajánlotta a Mocrim 150mg tabletta szedését, a Velaxin elhagyását követően. Előírás szerint szedtem őket a továbbiakban. Mellesleg megjegyzem, egyéb gyógyszereim is vannak. 44 éves munkanélküli vagyok, és belefér a napi programomba az ebéd utáni szunyóka.

Minden iránt érdektelen lettem

Előző napokban picit köhögtem, és mintha a hátam is fájt volna. Szombaton a szokásos pihenés után nem tudtam fölkelni. Gyengének, levertnek, fáradtnak, étvágytalannak, egyszóval minden iránt érdektelennek éreztem magamat. Szinte csak vegetáltam, időnként a környezetemből szófoszlányokat hallottam, de hogy milyen nap, milyen napszak van, semmit nem tudtam, csak feküdtem, mint egy darab fa. Mikor fölkeltem pisilni, ettem egy kekszet, hogy be tudjam venni a gyógyszereimet.

Másnapra még rosszabbul éreztem magamat, minden iránt közönyös voltam, annyi jutott az eszembe, hogy talán tüdőgyulladásom van (semmim nem fájt, de nagyon rosszul voltam), azért vagyok ilyen elesett. Este picit fölkeltem, és tudom, hogy a fentiek vezérelték minden mozdulatomat, sőt onnan jött az erő, hogy egyáltalán ülni tudtam, mert nem tudatosan bukkantam a neten egy oldalra.

Mire jó a gyógyszerkereső?

Először csak nézegettem, majd beirogattam a gyógyszereimet. A legrosszabb eredmény az 5-ös szint volt. Legvégül jutottak eszembe az antidepresszáns gyógyszereim, és majdnem elájultam az eredménytől. A két antidepresszáns együttes adása tilos! Nekem ugyanaz az orvos írta föl mindkettőt együttes használatra. Azonnal abbahagytam mindenféle gyógyszer szedését.

Közben a szomszédom elvitt tüdőröntgenre, szerencsére negatív volt az eredmény. Elmondtam mindent egy rokon orvosnak, az ő véleménye az volt, hogy a szívgyógyszeren kívül nem kellene mást szednem. (Szerinte pl. a magas koleszterinszint genetikai.) Úgy tettem, ahogy mondta. Csak a szívgyógyszert szedem és a fogamzásgátló tablettát. Napok óta iszonyú fejfájásom van. (Eddig nem tudtam, mi az.) A patikus Algoflexet adott, de csak ideig-óráig használ. Most jutott az eszembe, hátha elvonási tünet. Így kerültem erre az Ön oldalára.

Azt gondoltam, hogy orvos 10 millióból ha egyszer téved ekkorát. Meggyőződésem, hogy ha tovább szedem a fenti kombinációt, már nem élnék. Arra gondoltam (feltételezésem), hogy a gyógyszerhatások következtében leeshetett a pulzusom, azért voltam olyan, amilyen. Talán szívleálláshoz vezetett volna a terápia folytatása.

A szerző egyéb cikkei:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!

Hozzászólások
#2 ike00 2008-04-18 17:34:50
 
30 évig egézségügyi dolgozó voltam és nem gondoltam arra,hogy ú.n.kollegai szívességből lettem még betegebb.Tudniillik az elején csak alvászavarral küszködtem a válás után és a kedves kollaganő aki egyébként ideggyógyász főorvosnő a xanaxot írta fel és a rivotrilt amit 1 év után tudtam meg,hogy nem is szabadott volna együtt felírni.Depressziós lettem ami után pszichiáter kezdett el kezelni.Ezektől jól meghíztam és állandóan másikkal kísérleteztünk.At utolsó velaxintól már éjszaka rémálmaim voltak állandóan szédelegtem.Hála Istennek olvastam Dr.Lenkei könyvét ami által rájöttem micsoda kisérleti alany voltam.Abba hagytam fokozatosan de három hétig olyan elvonási tünetem volt amit a drogosok élnek át.Rákérdeztem egy gyógyszeréztől,hogy drog-e az antidepresszáns.Szemembe nem mert nézni csak kinyomtatta a mellékhatásokról szóló fejezetet és a kezembe nyomta.Itthon majd elájultam mi volt benne.Mert más van a mi gyógyszereink mellé téve és más bővebb pedig a gyógyszerészek szám.gépébe.Mint kiderült ő is olvasta Lenkei dr.könyvét és ő is a vitaminjait szedi.De ,hogy menjen a jól jövedelmező üzlet is eladja a gyógyszernek álcázott mérget is mint az antidepresszáns.Végül is nem hazudik ha megkérdezzük de minden zokszó nélkül kiadja a receptre felírt anti.depr.-is.Örülök,hogy Szendi úr korrekten áll ezekhez hozzá.Mert van nekem egy pszichológus sógorom akit kérdőre vontam a xanax miatt és ő azt válaszolta-végül is nem ő írta fel hanem az orvos.De ő is látta milyen rosszul voltam tőle.Ma jól vagyok és a rémálmaim is megszüntek.A vitaminok úgylátszik tudják a dolgukat.Tényleg mondja metg minden csak a profitszerzésen múlik.Mindenki a gyógyszergyár zsebébe van aki ezekkel kísérletezik és még annak sem néz utánna mi a hatásmechanizmusa egy adott gyógyszernek?
#1 Katha 2008-04-16 15:42:15
 
Kedves cikkiró hölgy "A"

Látogassa meg a következö weoldalt www.cchr.hu Ott sok adatot megtudhat ami majd segít önnek és családjának!!

Üdv. K

Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com