Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. ápr. 26. (pé) – Ervin
Nyílt tér

Szendi Gábor:

Halálos recept

Kedves Szendi Gábor! Nem részletezem az okát, évek óta szedek különböző antidepresszánsokat. Hónapok óta folyamatosan szedem a 2x150 mg Wellbutrint és 150 mg Velaxint. Akihez járok, idős, tapasztalt szakember. Maximális volt a bizalmam iránta, többen is dicsérték.

2/2. oldal

Megvonási tünetek?

Mondhatni, ez mind feltételezés, de a saját bőrömön tapasztaltam, és a halál gondolata is megfordult a fejemben a váratlanul jött tehetetlenség közepette. Kérdéseim az alábbiak:

Ezek valóban megvonási tünetek? Mikorra szűnnek meg? Nem kezdenék újra semmi más gyógyszert szedni.

Eleinte a fejem hátul egy nyitott tenyérnyi területen fájt. Most a két halánték, a homlok és a szem- és arcüregek fájnak.

Közben persze a háziorvost is hívtam, vírusbetegséget diagnosztizált, és teát, pihenést, vitaminok adását javasolta.

A fejfájásomhoz suhogás, bizonytalanság érzés, időnként enyhe szédelgés is társul. Most a szemüregeimnél és az orrgyökömnél fáj.

Elnézést, ha csapongtam össze-vissza, de a napokkal most sem vagyok teljesen tisztában.

A sírás is sokszor rám jön, ez a lányaimra van rossz hatással, hogy mindig szomorúnak, elesettnek, sírósnak látnak.

Kérem, segítsen, kisiskolás gyermekeimnek szükségük van rám! Egyetlen reményem Önben van.

Várom a válaszát, konzultáljon szakemberekkel, ha szükséges!
Előre is nagyon hálásan köszönöm: A.

Életveszélyes szerotonin szindróma

Kedves A!
Amit tapasztalt, az az életveszélyes szerotonin szindróma. Már az első két gyógyszer sem adható együtt, csak korábban szerencséje volt, ugyanakkor a fokozott feszültségnek már figyelmeztető tünetnek kellett volna lennie orvosa számára. De ha olyan alapvető dolgot nem tud, hogy azonos hatásmechanizmusú gyógyszerből nem írunk fel kettőt, mert szerotonin szindrómát okozhat, akkor nem várható el tőle, hogy apró figyelmeztető jelekre felkapja a fejét. Aki ezt elkövette, súlyosan veszélyezteti más emberek életét is.

Önmagában is kétséges, hogy bármelyik antidepresszáns hatásos volna, most jelent meg egy még teljesebb elemzés ezzel kapcsolatban, tehát önmagában kétségeim vannak az ilyesfajta pszichiátriai kezelés sikerességével kapcsolatban. De persze Maga tudja eldönteni, hogy használt-e a kezelés, vagy csak ugyanúgy van tőle, netán romlott az állapota a szedés alatt.

Amit most ajánlatos volna tenni, az, hogy vár, mert a túl sok szerotonin a gyógyszerek elhagyását követően egy-két nap alatt fel szokott szívódni. Az persze más kérdés, hogy a gyógyszerek hirtelen elhagyása viszont komoly megvonási tüneteket eredményezhet, fejfájása is erre utal. Az Algoflex szedése nem szerencsés, mert kb. 50%-kal fokozza az infarktuskockázatot, mellette érdemes volna vérhígítónak ómega-3-at szednie. Ezt amúgy is ajánlanám, olvassa el szájtomon az erről szóló írásaimat.

A gyógyszeradag fokozatos csökkentése

A megvonási tüneteket azzal lehetne elvileg csökkenteni, ha a Wellbutrint tovább szedi, majd – ha tervezi az elhagyást – nagyon fokozatosan csökkenti az adagot. De ezeknél a gyógyszereknél sosem tudni, mi a jó, az újraszedés is okozhat gondokat, de remélhetőleg a pár napi kieses talán nem okoz nagy zavart. Mindenesetre azt kell figyelnie, ha ismét szedni kezdi, nem alakulnak-e ki hasonló tünetek. Elvileg nem alakulhat ki, mert a korábbi két gyógyszerre is csak tartós szedés után jelentek meg az első tünetek. Ezért úgy gondolom, a Wellbutrin önmagában való szedése nem okoz problémát. De mint mondtam, általános tapasztalat, és az elemzések is ezt mutatják, hogy nem megoldás semmire.

A koleszterinről szintén olvashat webszájtomon, fölöslegesen mérgezi magát ezekkel a szerekkel. Speciel egy felvilágosult doktorral beszélt, bár sok ilyen lenne. Üdvözli:

Szendi Gábor
klinikai szakpszichológus

További hírek és aktualitások Szendi Gábor honlapján.

A szerző egyéb cikkei:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!

Hozzászólások
#2 ike00 2008-04-18 17:34:50
 
30 évig egézségügyi dolgozó voltam és nem gondoltam arra,hogy ú.n.kollegai szívességből lettem még betegebb.Tudniillik az elején csak alvászavarral küszködtem a válás után és a kedves kollaganő aki egyébként ideggyógyász főorvosnő a xanaxot írta fel és a rivotrilt amit 1 év után tudtam meg,hogy nem is szabadott volna együtt felírni.Depressziós lettem ami után pszichiáter kezdett el kezelni.Ezektől jól meghíztam és állandóan másikkal kísérleteztünk.At utolsó velaxintól már éjszaka rémálmaim voltak állandóan szédelegtem.Hála Istennek olvastam Dr.Lenkei könyvét ami által rájöttem micsoda kisérleti alany voltam.Abba hagytam fokozatosan de három hétig olyan elvonási tünetem volt amit a drogosok élnek át.Rákérdeztem egy gyógyszeréztől,hogy drog-e az antidepresszáns.Szemembe nem mert nézni csak kinyomtatta a mellékhatásokról szóló fejezetet és a kezembe nyomta.Itthon majd elájultam mi volt benne.Mert más van a mi gyógyszereink mellé téve és más bővebb pedig a gyógyszerészek szám.gépébe.Mint kiderült ő is olvasta Lenkei dr.könyvét és ő is a vitaminjait szedi.De ,hogy menjen a jól jövedelmező üzlet is eladja a gyógyszernek álcázott mérget is mint az antidepresszáns.Végül is nem hazudik ha megkérdezzük de minden zokszó nélkül kiadja a receptre felírt anti.depr.-is.Örülök,hogy Szendi úr korrekten áll ezekhez hozzá.Mert van nekem egy pszichológus sógorom akit kérdőre vontam a xanax miatt és ő azt válaszolta-végül is nem ő írta fel hanem az orvos.De ő is látta milyen rosszul voltam tőle.Ma jól vagyok és a rémálmaim is megszüntek.A vitaminok úgylátszik tudják a dolgukat.Tényleg mondja metg minden csak a profitszerzésen múlik.Mindenki a gyógyszergyár zsebébe van aki ezekkel kísérletezik és még annak sem néz utánna mi a hatásmechanizmusa egy adott gyógyszernek?
#1 Katha 2008-04-16 15:42:15
 
Kedves cikkiró hölgy "A"

Látogassa meg a következö weoldalt www.cchr.hu Ott sok adatot megtudhat ami majd segít önnek és családjának!!

Üdv. K

Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com