Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. márc. 19. (ke) – József,Bánk,Józsa
Test-lélek-szellem

Szatmári Nóra:

Kelta fahoroszkóp (5.)

Az időszámításunk előtti évszázadokig nyúlik vissza a kelta horoszkóp eredete. A kelták az időszámításunk előtti V. században már egész Európát, egészen a Duna partvidékéig meghódították. Az államalapítás elmaradt, de az állandó törzsi viszályok nem. Papok és druidák irányították a vallási és kulturális életet, s különböző megfigyeléseik alapján hozták létre azt a kalendáriumot, melyben először jegyezték le a „fa jegyeken” alapuló horoszkópot. Sorozatunkban előbb visszatérünk az általánosan érvényes tudnivalókra, majd folytatjuk az egyes fa jegyek ismertetését. Ezúttal a mogyoró és a szőlő kerül sorra.

A napévet a kelták 13 hónapos holdnaptárként számolták, egy szökőnappal. Az egyes hónapokat szent növényeikről nevezték el, így a különböző fák nemcsak szent, hanem egyben kozmikus szimbólumokká is váltak.

A kelták úgy gondolták, hogy az ember csak része, de semmiképpen sem ura a természetnek, s a növekedéshez ugyanúgy fényre, vízre, napsütésre van szüksége, mint a növényeknek. Ez az oka annak, hogy az eltérő időpontokban viruló növények s az ugyanekkor született emberek között komoly hasonlóságok vannak.

A fahoroszkóp az embernek a külvilág felé mutatott viselkedéséről és belső énjéről egyaránt árulkodik.

A hagyományos nyugati horoszkóptól teljesen eltérőek a jegyek kezdő és befejező dátumai. Felosztásban is más, ugyanis mind a 13 jegy további két típusra tagolódik. Minden jegy első két hetének szülötteit az újhold befolyásolja, ezért őket „Újhold-embereknek” is nevezik, míg a hónap második felében születetteket a Telihold, majd a fogyó hold befolyásolja, ezért is nevezik őket „Telihold-embereknek”. A druidák azt is megfigyelték, hogy az egyes jegyeknek melyik fa lehet az ideális párja.

9. Mogyoró (augusztus 5. – szeptember 1.)

MogyoróÉles a szeme és az esze, okos, rafinált, jól érvel. Kiváló vitapartner, politikus vagy író válhat belőlük. Rendkívül ügyes szervező – a legkisebb részletekig mindent előre megtervez, és mindezt kitűnően kivitelezi. Szeret másoknak tetszeni, és megfelelni, sőt általában fel is hívja a figyelmet magára, bárhol is legyen. Jó intuíciója van.

Újhold-ember: Tudásvágya hatalmas, kíváncsi természetű. Ha nem figyel oda, akkor tolakodóvá, esetleg alattomossá is válhat, így gyorsan kivívja más emberek ellenszenvét. Gondolkodása tárgyilagos, távol állnak tőle az irracionális dolgok.

Telihold-ember: Nyílt, temperamentumos, s ez néha erőszakosságba csap át. Szívesen vállal közszereplést, nevel és okít másokat. Becsületes, jól meghatározott elvek szerint él. Rossz tulajdonsága lehet, hogy bíráló magatartást mutat, ami túlérzékenységéből fakad. Sokszor ok nélkül is könnyű megsérteni.

A szerelmes Mogyoró: A Mogyoró jegy szülötte szereti betartani a játékszabályokat, hitéhez, céljaihoz minden körülmények között ragaszkodik. Kitartóan hűséges, de ugyanezt várja partnerétől is. Azonban a végletek embere is egyben, néha jégcsap, néha forró tűz. Általában ez a viselkedés hat partnerére is. Így kapcsolatai nem konfliktusmentesek. Ideális társa lehet: Tölgy, Fűz.

10. Szőlő (szeptember 2–29.)

SzőlőÉrzékeny természetű, lelkivilága könnyen darabokra törik. Mégis ellenfelei szemében nyugodtnak, stabilnak tűnik. Jó szervezőkészsége révén a legváratlanabb helyzetekben is talpon marad. Képes harmóniát és biztonságot teremteni otthonában, munkahelyén, azonban olykor a legrosszabb tulajdonságai antiszociálissá teszi őt mások szemében. Ez a kettősség számtalan vitát generál élete során, baráti társaságban, munkahelyen egyaránt.

Újhold-ember: Jól és könnyen kifejezi az érzelmeit, megfelelően hasznosítja energiáit. Kiegyensúlyozatlanságából adódóan azonban az élet bizonyos területein nehezen vagy egyáltalán nem tud boldogulni. Lelkesedik társáért, és mindenben támogatja őt.

Telihold-ember: Kiegyensúlyozatlanságát jelentősen csökkenti a szeptember 23-ai őszi napéjegyenlőség, emiatt teljes együttérzéssel képes a megbocsátásra. Nem könnyű megérteni őt, hajlamos arra, hogy túlzottan puhány, laza, felelőtlen életet éljen.

A szerelmes Szőlő: Higgadt, megfontolt a szerelemben, nem szereti a felesleges perlekedést. Olyan társat kell választania magának, aki szintén kerüli a vitákat, konfliktusokat, akárcsak ő, s a fergeteges szórakozások helyett mindketten előnyben részesítik az együtt eltöltött csendes estéket. Ideális társa lehet: Nyír, Éger.

(Folytatjuk)

Szatmári Nóra
Bella Stúdió
www.ezoterikus.hu

Kapcsolódó cikkek:
A szerző egyéb cikkei:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com