Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. ápr. 25. (csü) – Márk,Márkó,Márkus
Test-lélek-szellem

Az otthoni gyógymódok nagykönyve (2.)

Az alpesi és a Bach-virágterápia

A karácsonyi kínálat egyik mutatós kötete Az otthoni gyógymódok nagykönyve, Frank Zsófia és Kürti Gábor természetgyógyászok és a Puedlo Kiadó közös vállalkozása. Az alábbiakban folytatjuk az információs és energiagyógyászat fajtáinak ismertetését a könyv alapján.

3/1. oldal

Alpesi virágok – Alpenblüten

Az otthoni gyógymódok nagykönyveAz elixíreket Chlodwig M. Haslebner fejlesztette ki. A nap fényével és színes fényekkel informatikailag befolyásolt és alkohollal tartósított virágkivonatokat hegyi források vízével hígította. Az eszenciákat sötétlila, fényvédő üvegekben forgalmazzák.

Nyolc alpesi virág elixírjét használjuk, amelyek az alábbi virágokból készültek (a magyar elnevezések nem hivatalos fordítás eredményei, ezért a továbbiakban az eredeti virágneveket használom):

  1. Wilde Pfingstrose, azaz Vad bazsarózsa (vad pünkösdi rózsa)
  2. Tüpfel Johanniskraut, azaz Lyukaslevelű orbáncfű
  3. Frühlings-Schlüsselblume, azaz Tavaszi kankalin
  4. Zwerg-Alpenrose, azaz Törpe alpesi rózsa (törpe rododendron)
  5. Gamander Ehrenpreis, azaz Gamandor veronika
  6. Blauer Eisenhut, azaz Kék sisakvirág
  7. Alpen Mannstreu, azaz Alpesi iringó
  8. Weiße Narzisse, azaz Fehér nárcisz

A nyolc alpesi virág analógiában áll drágakövekkel, közülük hét virág a fő csakrák rendszerének megfelelő gyógyító színekkel is, egy virágot pedig az aurarendszerhez rendelt Haslebner. A nyolcas szám a taoizmus tanításaival, ezen belül a hagyományos kínai orvoslás (HKO) elemeivel, a Feng Shui Bagua területeivel és a Ji King hexagrammáival áll analógiában.

Az alpesi virágok, mint az előzőekben már említettük, a csakrarendszerrel és a csakrák színeinek megfelelő drágakövekkel is analógiában vannak.

Az alpesi virágok eszenciáját tehát a csakra rendszer és a taoizmus, illetve a hagyományos kínai orvoslás ismeretében tudjuk a leghatékonyabban alkalmazni.

Edward Bach virágterápiája

Edward Bach (1886-1936) brit orvos, aki homeopata orvosként kezdte pályafutását, 1930-36 között fejlesztette ki virágeszenciáit.

Saját elmondása szerint intuitíven felfedezte a vadvirágok gyógyító hatását. Előfordult, hogy séta közben inspirációja támadt arról, hogy a naptól felmelegedett növényen lévő harmatcseppek kivonják és tartalmazzák az illető növény gyógyító tulajdonságát. Azt állította, hogy elég kézbe vennie egy virágot vagy megkóstolnia egy szirmot, hogy intuitív módon tisztába jöjjön a növény gyógyító energiáival. Tulajdonképpen azt ismerte fel, hogy bizonyos növények rezgése megfelel egyes lelki problémáknak, s a virágok információját kinyerve, a lélekre ható, tehát nem hatóanyag elvű gyógyszer nyerhető a növényekből. Intuícióit továbbfejlesztve készítette napsütötte tiszta víz és növények felhasználásával a virágeszenciákat.

Először 12 gyógyító növény eszenciáját készítette el. A tizenkét gyógyító című írásában 1933-ban ez áll: „Tizenkét alapvető személyiségtípus létezik, és mindegyiknek van egy negatív és pozitív vonatkozása.

E tizenkét személyiségtípust a Hold mutatja meg nekünk, aszerint, hogy a születés órájában a zodiákus mely jegyében tartózkodott. Ennek alapján a következőkre derülhet fény:

  1. A személyiség típusa;
  2. Célja és feladata az életben;
  3. A gyógyír, amely ebben a feladatban a legjobban támogatja.

Gyógyítóként csak a tizenkét típus negatív vonatkozásával van tennivalónk.”
Majd így folytatja: „Személyiségünket megismerhetjük abból, hogy hol állt születésünkkor a Hold, az idegen hatások veszélyeit pedig a bolygók mutatják meg nekünk. Az asztrológusok túlzott jelentőséget tulajdonítanak a planétáknak: ha megmaradunk saját személyiségünknél, hűek maradunk magunkhoz, akkor nem kell félnünk sem a külső befolyásoktól, sem a bolygóerőktől. A gyógyírek segítenek nekünk személyiségünk megőrzésében.”

A cikksorozat egyéb írásai:
Kapcsolódó cikkek:
A szerző egyéb cikkei:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com