KeresőKiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. máj. 27. (hé) – Hella
Test-lélek-szellem

Szatmári Nóra:

Kelta fahoroszkóp (6.)

Az időszámításunk előtti évszázadokig nyúlik vissza a kelta horoszkóp eredete. A kelták az időszámításunk előtti V. században már egész Európát, egészen a Duna partvidékéig meghódították. Az államalapítás elmaradt, de az állandó törzsi viszályok nem. Papok és druidák irányították a vallási és kulturális életet, s különböző megfigyeléseik alapján hozták létre azt a kalendáriumot, melyben először jegyezték le a „fa jegyeken” alapuló horoszkópot. Sorozatunkban előbb visszatérünk az általánosan érvényes tudnivalókra, majd folytatjuk és be is fejezzük az egyes fa jegyek ismertetését. Ezúttal a repkény, a nád és a bodza kerül sorra.

A napévet a kelták 13 hónapos holdnaptárként számolták, egy szökőnappal. Az egyes hónapokat szent növényeikről nevezték el, így a különböző fák nemcsak szent, hanem egyben kozmikus szimbólumokká is váltak.

A kelták úgy gondolták, hogy az ember csak része, de semmiképpen sem ura a természetnek, s a növekedéshez ugyanúgy fényre, vízre, napsütésre van szüksége, mint a növényeknek. Ez az oka annak, hogy az eltérő időpontokban viruló növények s az ugyanekkor született emberek között komoly hasonlóságok vannak.

A fahoroszkóp az embernek a külvilág felé mutatott viselkedéséről és belső énjéről egyaránt árulkodik.

A hagyományos nyugati horoszkóptól teljesen eltérőek a jegyek kezdő és befejező dátumai. Felosztásban is más, ugyanis mind a 13 jegy további két típusra tagolódik. Minden jegy első két hetének szülötteit az újhold befolyásolja, ezért őket „Újhold-embereknek” is nevezik, míg a hónap második felében születetteket a Telihold, majd a fogyó hold befolyásolja, ezért is nevezik őket „Telihold-embereknek”. A druidák azt is megfigyelték, hogy az egyes jegyeknek melyik fa lehet az ideális párja. Ismerjük meg együtt a kelta örökséget, a zodiákus rendszert, ezáltal még jobban megismerve Önmagunkat is! A születési időpontokból megállapítható, hogy egy személy mely fa jegybe tartozik, s eszerint milyen tulajdonságai vannak.

11. Repkény (szeptember 30. – október 27.)

RepkényVégtelen kitartása, tehetsége rendszerint komoly elismerést hoz számára. Színes egyéniség a maga sajátos, különc stílusával. Társaságban hangadó szerepet tölt be. Nem szeret mások irányítása alatt állni. Munkáját emellett nagy felelősséggel és jól végzi el.

Újhold-ember: Leggyakrabban radikális gondolkodó, rokon a Berkenye-jegy szülötteivel. Nagy eséllyel kiemelkedő művészi adottságokkal rendelkezik. Hajlik a határozatlanságra, sikerek és kudarcok váltják egymást egész életében.

Telihold-ember: Mindenki számára sikeresnek tűnik, még abban az esetben is, ha átmenetileg elfordul tőle a szerencse. Igen adakozó, de egyben okos befektető. Szem előtt tartja anyagi lehetőségeit. Bármikor képes mások manipulálására, és hajlamos arra, hogy mások hátrányos helyzetét kihasználja. Emiatt gyakran keveredik vitába, nagyobb konfliktusba vagy akár peres ügyekbe is.

A szerelmes Repkény: Szereti, ha szeretik, s ugyanezt a rajongást szívesen visszaadja másoknak. Ragaszkodik szerelméhez, néha túlzottan is, így oda kell figyelnie arra, hogy ne uralkodjon partnerén, különben hamar konfliktus alakulhat ki közöttük. Megbízható, őszinte társ.
Ideális társa lehet: Fűz, Kőris.

12. Nád (október 28. – november 24.)

NádKettős személyiségű, egyszerre dramatikus és szenvedélyes. Erőteljes egyéniség, sajnos erőszakosságot is rejt természete, és ritkán hajlik bármiféle megegyezésre. Fontos célokat tűz ki maga elé, nem tűr gyengeséget és semmittevést. Másokkal nem versenyez, legfeljebb magával és az idővel. Igazi túlélő, rendszeresen ellenségeskedéssel találja szembe magát. Ritkán kér segítséget másoktól. Szereti a kényelmet. Nem kerüli a kellemetlen helyzeteket, bárkivel vitába száll.

Újhold-ember: Barátságban a végleteket képviseli, egy ember vagy a barátja, vagy az ellensége. Rettentő türelmetlen természete miatt nehéz vele, gyakran robbanékony, hamar kivívja mások haragját. Érdekes, hogy mégis sokan tisztelik, főként ellenfelei.

Telihold-ember: Sokkal jobban viszonyul másokhoz, mint a hónap első felében születettek. Gyakran nyilvános elismerést is szerez. Azonban sokszor meggondolatlan, sok mindent akar elérni, így a legfontosabb dolgok irányítása kicsúszhat a kezéből.

A szerelmes Nád: Az érzelmek terén is igen lobbanékony megnyilvánulásai vannak. Mivel legtöbbször a föld felett jár néhány lépéssel, ezért jó, ha olyan partnert választ magának, aki erősen földhözragadt, s néha visszarántja őt is. Szenvedélyes, de egyben féltékeny is.
Ideális társa lehet: Berkenye, Magyal.

13. Bodza (november 25. – december 23.)

BodzaCsak nagyon lassan válik igazán felnőtté, érett gondolkodásúvá. Ifjúkorában szeleburdi, sok fölös energiát és időt pazarol mindenféle haszontalanságokra. Ugyanakkor szerencsés a pénzügyek területén, s ez akár fényűzésre is ösztönözheti őt. Gyakran nyugtalan, vágyik az újra, ismeretlenre, ennek megismerésére, gyakran elmélyül érdekes tanulmányokban, esetleg távoli vidékekre utazik, ezzel is kielégítve tudásszomját. Társaságban szeret hangadó lenni, és visszautasítja, ha irányítani akarják.

Újhold-ember: Szókimondó, hiányzik belőle a megfontoltság. Ami a szívén, az a száján. Rendkívül meggyőző szónok, harcol az igazságtalanság ellen, hisz igen érzékeny erre.

Telihold-ember: Széles látókörű, igazi polihisztor, minden társadalmi megmozdulásban benne van. Sokkal sikeresebb, ha csapatban munkálkodhat. Messze elkerüli a konfliktusokat.

A szerelmes Bodza: Mivel lassan érő típus, rendszerint csak idősebb korában találja meg az igazit. De ezért cserébe megbízható, őszinte társa lesz választottjának. Párjától ugyanezt várja el. Általában magához hasonló, vonzó partnerben találja meg élete párját.
Ideális társa lehet: Galagonya, Repkény.

(Vége)

Szatmári Nóra
Bella Stúdió
www.ezoterikus.hu

A szerző egyéb cikkei:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com