Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. márc. 19. (ke) – József,Bánk,Józsa
Test-lélek-szellem

Szatmári Nóra:

Kelta fahoroszkóp (1.)

Az időszámításunk előtti évszázadokig nyúlik vissza a kelta horoszkóp eredete. A kelták az időszámításunk előtti V. században már egész Európát, egészen a Duna partvidékéig meghódították. Az államalapítás elmaradt, de az állandó törzsi viszályok nem. Papok és druidák irányították a vallási és kulturális életet, s különböző megfigyeléseik alapján hozták létre azt a kalendáriumot, melyben először jegyezték le a „fa jegyeken” alapuló horoszkópot. Most kezdődő sorozatunkban az egyes fa jegyeket ismertetjük. Elsőként a nyírfa és a berkenye kerül sorra.

A napévet a kelták 13 hónapos holdnaptárként számolták, egy szökőnappal. Az egyes hónapokat szent növényeikről nevezték el, így a különböző fák nemcsak szent, hanem egyben kozmikus szimbólumokká is váltak.

A kelták úgy gondolták, hogy az ember csak része, de semmiképpen sem ura a természetnek, s a növekedéshez ugyanúgy fényre, vízre, napsütésre van szüksége, mint a növényeknek. Ez az oka annak, hogy az eltérő időpontokban viruló növények s az ugyanekkor született emberek között komoly hasonlóságok vannak.

A fahoroszkóp az embernek a külvilág felé mutatott viselkedéséről és belső énjéről egyaránt árulkodik.

A hagyományos nyugati horoszkóptól teljesen eltérőek a jegyek kezdő és befejező dátumai. Felosztásban is más, ugyanis mind a 13 jegy további két típusra tagolódik. Minden jegy első két hetének szülötteit az újhold befolyásolja, ezért őket „Újhold-embereknek” is nevezik, míg a hónap második felében születetteket a Telihold, majd a fogyó hold befolyásolja, ezért is nevezik őket „Telihold-embereknek”.

A druidák azt is megfigyelték, hogy az egyes jegyeknek melyik fa lehet az ideális párja.

1. Nyírfa (december 24. – január 20.)
NyírfaA druida hit szerint a nyírfa képviseli minden fejlődés magvát, megújulást és újjászületést, hisz ez a fa növeszt lombot először a tél végét követően.

Ezért az e jegybe tartozó emberek előtt mindig nagy lehetőségek állnak. Az akadályok leküzdésére azonban állhatatosságra van szükségük. Jó vezetők válnak belőlük, nagyon jó szervezőképességgel rendelkeznek. Szimpatikus, barátságos, elegáns megjelenésű, vonzó, társaságban igen közkedvelt személyek.

Újhold-ember:
Impulzív és érzelmes. Kitartóan küzd céljaiért, és rendületlenül hisz abban, hogy minden akadályt legyőz. Ugyanakkor lobbanékony, néha meggondolatlan. Elfogultságra hajlamos, és gyakran zárkózott.

Telihold-ember:
Tisztán és jól látja a célokat, gazdag képzelőerővel bír. Jellemvonása, hogy tárgyilagosan szemléli a világot, nyílt személyiség. Azonban néha a föld felett jár, ekkor véleménye nem feltétlenül megalapozott.

A szerelmes Nyírfa:
Inkább a gyengéd szerelem, mint a túlfűtött szenvedély jellemzi. Rendkívül romantikus típus. Ritkán veszti el az eszét. Olyan párra van szüksége, aki mindent megtesz érte, és mellette áll nemcsak a jóban, hanem a rosszban is. Mindig képes a megújulásra. Szeretetteljes, gyöngéd kapcsolatra vágyik.
Ideális társa lehet: a Tölgy, a Fűz.

2. Berkenye (január 21. – február 17.)
BerkenyeNagyon intuitív személyiség, jól működik a hatodik érzéke, határozott és megértő. A tettek embere, törékenynek látszik, mégis nagyon erős. Szereti a vezető szerepeket.

Emellett sokszor tartózkodó, szereti az egyedüllétet. Gondolatait, terveit csak a hozzá nagyon közelálló családtagokkal, barátokkal osztja meg. Hűvös, de egyben szenvedélyes is, mások számára úgy tűnik, rengeteg titkot őriz. Szereti az egyedüllétet.

Újhold-ember:
Hajlamos a türelmetlenségre a magasabb tudásért folytatott küzdelem során. Bár általában igen zárkózott, buzgón támogatja a nagy társadalmi változásokat, ha azok jó ügyet szolgálnak.

Telihold-ember:
Kevésbé visszavonult, de hajlamos többet ígérni, mint amennyit képes megtenni. Nagy befolyással és ösztönző erővel bír. Tetteit minden helyzetben elsősorban egyéni érvényesülésének vágya vezérli.

A szerelmes Berkenye:
Gyakran elragadja a mindent elsöprő szerelem, és keresi a változatosságot, néha kalandokba bonyolódik. Féktelen, heves, szenvedélyes s egyben érzelmes is. Olyan pár az álma, aki folyton megújul, és izgalmakkal telíti meg mindennapjait. Ha féltékeny típusú társat választ, hamar továbblép. Ha szakít, az végleges döntésnek számít.
Ideális társa lehet: Mogyoró, Magyal.

(Folytatjuk)

Szatmári Nóra
Bella Stúdió
www.ezoterikus.hu

A szerző egyéb cikkei:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com