Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. márc. 29. (pé) – Auguszta
Test-lélek-szellem

Szatmári Nóra:

Kelta fahoroszkóp (3.)

Az időszámításunk előtti évszázadokig nyúlik vissza a kelta horoszkóp eredete. A kelták az időszámításunk előtti V. században már egész Európát, egészen a Duna partvidékéig meghódították. Az államalapítás elmaradt, de az állandó törzsi viszályok nem. Papok és druidák irányították a vallási és kulturális életet, s különböző megfigyeléseik alapján hozták létre azt a kalendáriumot, melyben először jegyezték le a „fa jegyeken” alapuló horoszkópot. Sorozatunkban visszatérünk az általánosan érvényes tudnivalókra, majd folytatjuk az egyes fa jegyek ismertetését. Ezúttal a fűzfa és a galagonya kerül sorra.

A napévet a kelták 13 hónapos holdnaptárként számolták, egy szökőnappal. Az egyes hónapokat szent növényeikről nevezték el, így a különböző fák nemcsak szent, hanem egyben kozmikus szimbólumokká is váltak.

A kelták úgy gondolták, hogy az ember csak része, de semmiképpen sem ura a természetnek, s a növekedéshez ugyanúgy fényre, vízre, napsütésre van szüksége, mint a növényeknek. Ez az oka annak, hogy az eltérő időpontokban viruló növények s az ugyanekkor született emberek között komoly hasonlóságok vannak.

A fahoroszkóp az embernek a külvilág felé mutatott viselkedéséről és belső énjéről egyaránt árulkodik.

A hagyományos nyugati horoszkóptól teljesen eltérőek a jegyek kezdő és befejező dátumai. Felosztásban is más, ugyanis mind a 13 jegy további két típusra tagolódik. Minden jegy első két hetének szülötteit az újhold befolyásolja, ezért őket „Újhold-embereknek” is nevezik, míg a hónap második felében születetteket a Telihold, majd a fogyó hold befolyásolja, ezért is nevezik őket „Telihold-embereknek”.

A druidák azt is megfigyelték, hogy az egyes jegyeknek melyik fa lehet az ideális párja.

5. Fűzfa (április 15. – május 12.)
FűzfaA fűzfa szülötthöz igen nehéz közel kerülni vagy mélyebben megismerni, mivel a hold minden rejtélyessége és titka vonatkozik rá. Lelke hatalmas, bármikor bárkinek szívesen segít, könnyű mozgósítani, mert nagyon kifinomult a szociális érzéke. Pozitív jelleméhez tartozik az állhatatosság és az eszesség. Szép és bájos, sikeres az életben. Meg kell ismerni, hogy valódi véleményt lehessen alkotni róla. Sokszor álmodozik, néha szeszélyes.

Újhold-ember:
Hajlamos a rendkívül hirtelen hangulatváltozásra, s ez a kívülállók számára megbízhatatlanságot jelent, mégis képes a változásokhoz alkalmazkodni, és a felkínálkozó lehetőségekből gyorsan kovácsol előnyt.

Telihold-ember:
Öntörvényű, nem veszi figyelembe környezete alapvető elvárásait sem. Azonban bármilyen helyzetben előnyére válhat, hogy nagyon jó az emlékezőtehetsége és talpraesett.

A szerelmes Fűz:
Állandóan gyötri a féltékenység, igaz viszont, hogy egy fűz szerelméhez nem férhet kétség. Olyan partnert kell választania, aki elviseli a féltékenységgel együtt járó jeleneteket, és ezen könnyen túlteszi magát. Könnyen sértődik, hamar békül, szüksége van arra, hogy partnere állandóan mellette legyen.
Ideális társa lehet: Éger, Mogyoró.

6. Galagonya (május 13. – június 9.)
GalagonyaIgazi úttörő, állandóan tele van újabb és újabb ötletekkel. Sokoldalú tehetség, és bármilyen változáshoz könnyen alkalmazkodik. A régi kelta bárdokhoz és druidákhoz hasonlóan tehetséges előadóművész, és szívesen kerül befolyásos helyzetbe. Tisztában van ellenfelei, ellenségei gyöngéivel, ugyanakkor csak ritkán könyörtelen, miközben lehetőségeit nagyon jól kihasználja. Jó szervező, gyakorlatias, és családszerető.

Újhold-ember:
Lobbanékony, impulzív, érzéki természetű. Ha egyszer eldöntötte, mit tesz, rendkívüli biztonsággal és ügyesen véghez is viszi, bármi legyen is a kitűzött cél.

Telihold-ember:
Teljesen ellentétesen közelít a különböző dolgokhoz, mint az Újhold-ember. Nehezebben köt barátságokat vagy kezd új szerelmi kapcsolatba, és ritkábban kötelezi el magát bármilyen ügy vagy egy személy mellett. Viszont széles látókörű, érdeklődik a gondolatiság rejtelmei iránt.

A szerelmes Galagonya:
A Galagonya szülött sértődékeny típus, de valójában csak jó színész, mert elsősorban arra vágyik, hogy kiengeszteljék, szeressék. Társát viszontszereti, kitartó, hűséges. Szereti, ha felnéznek rá, s társában elsősorban a biztonságot keresi. Ritkán mélyek az érzései.
Ideális társa lehet: Berkenye, Bodza.

(Folytatjuk)

Szatmári Nóra
Bella Stúdió
www.ezoterikus.hu

A szerző egyéb cikkei:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com