Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. ápr. 20. (szo) – Tivadar,Odett
Test-lélek-szellem

Szatmári Nóra:

Kelta fahoroszkóp (4.)

Az időszámításunk előtti évszázadokig nyúlik vissza a kelta horoszkóp eredete. A kelták az időszámításunk előtti V. században már egész Európát, egészen a Duna partvidékéig meghódították. Az államalapítás elmaradt, de az állandó törzsi viszályok nem. Papok és druidák irányították a vallási és kulturális életet, s különböző megfigyeléseik alapján hozták létre azt a kalendáriumot, melyben először jegyezték le a „fa jegyeken” alapuló horoszkópot. Sorozatunkban előbb visszatérünk az általánosan érvényes tudnivalókra, majd folytatjuk az egyes fa jegyek ismertetését. Ezúttal a tölgy és a magyal kerül sorra.

A napévet a kelták 13 hónapos holdnaptárként számolták, egy szökőnappal. Az egyes hónapokat szent növényeikről nevezték el, így a különböző fák nemcsak szent, hanem egyben kozmikus szimbólumokká is váltak.

A kelták úgy gondolták, hogy az ember csak része, de semmiképpen sem ura a természetnek, s a növekedéshez ugyanúgy fényre, vízre, napsütésre van szüksége, mint a növényeknek. Ez az oka annak, hogy az eltérő időpontokban viruló növények s az ugyanekkor született emberek között komoly hasonlóságok vannak.

A fahoroszkóp az embernek a külvilág felé mutatott viselkedéséről és belső énjéről egyaránt árulkodik.

A hagyományos nyugati horoszkóptól teljesen eltérőek a jegyek kezdő és befejező dátumai. Felosztásban is más, ugyanis mind a 13 jegy további két típusra tagolódik. Minden jegy első két hetének szülötteit az újhold befolyásolja, ezért őket „Újhold-embereknek” is nevezik, míg a hónap második felében születetteket a Telihold, majd a fogyó hold befolyásolja, ezért is nevezik őket „Telihold-embereknek”.

A druidák azt is megfigyelték, hogy az egyes jegyeknek melyik fa lehet az ideális párja.

7. Tölgy (június 10. – július 7.)

TölgyA fák királya. Gazdag képzeletvilággal rendelkezik. Fantáziája határtalan. Energikus és bátor. Optimista, mindig igazat mond, járjon is ez bármilyen következménnyel. Ritkán meggondolatlan. Terveit általában egyedül, segítség nélkül éri el. Színes egyéniség, aki dicsőségre vágyik, ezért igyekszik mindent meg is tenni. Nagylelkű, ösztönös érzéke van a túlélésre. Jellemző rá az önfeláldozó magatartás, családjáért, közvetlen barátaiért bármit megtesz.

Újhold-ember: Szereti a kockázatvállalást, és olyan kötelezettségeket is elvállal, melyeket nehéz teljesítenie. Vezetői ambíciói vannak, és képes felülemelkedni az emberi kapzsiságon és zsugoriságon is.

Telihold-ember: Ő már kevésbé hajlandó anyagi áldozatokat hozni boldogulásáért. Mivel úgy érzi, hogy nehéz helyzetekben is csak saját magára számíthat, ritkán kér segítséget másoktól. Pedig néha nagy szüksége lenne rá.

A szerelmes Tölgy: Akár hölgy, akár úr tölti be a szerelemben a Tölgy szerepét, ő viseli a kalapot, ő akar irányítani. Olyan partnerre van szükség, akit nem zavar az alárendelt szerep. Ugyanakkor szüksége van a szeretetre, melyet szívesen viszonoz. Egyben szenvedélyes, s ha szerelmes, ez tölti be a központi szerepet életében.
Ideális társa lehet: Repkény, Nyír.

8. Magyal (július 8. – augusztus 4.)

MagyalRitkán vállal kockázatot. Döntéseit alaposan megfontolja, minden lehetőséget átgondolva. Ezért előfordul, hogy jó dolgokról marad le. Magabiztos, zárkózott, ritkán nyílik meg. Elszántan, bátran járja a saját útját. Sok jó tulajdonság ötvöződik benne, így különleges és pozitív egyéniség. Rendkívül gyakorlatias ember, képes egyszerű logikával igen komoly problémákat is megoldani. Szívesen segít embertársain is.

Újhold-ember: Mások álmainak megvalósulását anyagilag és erkölcsileg egyaránt támogatja, mindezt általában önzetlenül. Megértő, mégis vakon derűlátó, ez néha káros következményekkel járhat.

Telihold-ember: Ő már sokkal inkább saját álmait igyekszik megvalósítani, a személyét ért kritikára rettentő érzékeny, ezért időről időre visszavonul a világtól. Bár a legtöbbször a történelem és a hagyomány érdekli, mégis belőle válhat komoly közszereplő.

A szerelmes Magyal: Nehezen lesz szerelmes, de ha ez végre sikerül, a legodaadóbb, legkedvesebb partnerré válhat. Fontos számára a kölcsönös megbecsülés, szeretet, bizalom. Szenvedélyes, jó szerető, várja élete nagy szerelmét, akivel élete végéig általában együtt is marad.
Ideális társa lehet: Nád, Éger.

(Folytatjuk)

Szatmári Nóra
Bella Stúdió
www.ezoterikus.hu

A szerző egyéb cikkei:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com