Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. ápr. 26. (pé) – Ervin
Homeopátia

Válaszol: dr. Sebő Zsuzsa homeopata

Tejképződés, pánik, vesekő

Ezentúl rendszeresen közreadjuk – természetesen megváltoztatott névvel – a tanácsadóinkhoz érkezett leveleket és a rájuk adott válaszokat, ha másokat is érintő információkról van szó. Ezúttal dr. Sebő Zsuzsanna homeopata orvos tanácsadónk levelezéséből válogattunk.

Anyatejképződés: vigyázzunk a szer potenciájával

Kedves Doktornő!
Háromhetes kislányomat anyatejjel táplálom. A mennyiség fokozására Phytolacca amer. nevű homeopátiás golyócskákat vettem. Mivel a legtöbb ilyen szer rosszul szedve apaszthatja a tejtermelést, elbizonytalanodtam az adagolást illetően. C30-as készítményem van. A babám igen jó evő, szeretném jóllakatni! Tisztelettel várom tanácsát!
Gabi

Kedves Gabi!
A C30-as potencia kifejezetten a tej elapasztására szolgál, meg ne próbálja! Ugyanez a szer C, CH 5 vagy 6-os potenciában serkent. Naponta többször alkalmazható. Jó hatású még a Ricinus is, ugyancsak alacsony hígításban.
Megkérdezhetem, miből gondolta, hogy ez a hígítás lesz jó?
Dr. Sebő Zsuzsanna

Kedves Doktornő!
Köszönöm a gyors választ! Sajnos én is erre gyanakodtam. A rossz potenciaválasztás oka a félreértés és a hozzá nem értés. Egy füzetben olvastam a D6?C30 potenciát. A gyógyszerész, aki egyébként nem ért hozzá, megrendelte, amit látott. Én meg elkezdtem szedni, és csak ezután olvastam utána.

Szerencsére nem az első gyermekemről van szó, a többieket is szoptattam, így hamar észrevettem, hogy valami nem stimmel! Most már csak abban bízom, hogy a hatás nem tart örökké (2 napig szedtem), és hogy az eddig bevált Laktoherb tea is segít, amíg újabb golyókat nem sikerül vennünk! Köszönettel:
Gabi

Vizsgák előtt pánik

Tisztelt Doktornő!
Szeretnék segítséget kérni öntől a megfelelő homeopátiás szer kiválasztásában. Problémám a következő. Vizsgák, nyilvános szereplések előtt és alatt kitör rajtam a pánik, bizonyos helyzetekben zavarba jövök, és nem tudok a feladatra koncentrálni. Heves szívdobogás, izzadás, remegés tör rám, önbizalomhiányban is szenvedek. Kérdésem az lenne, hogy az általam kiválasztott Argentum nitricum jó döntés-e, illetve hogy milyen adagban és mikor szedjem. Még nem próbáltam soha homeopátiás készítményeket, úgy tudom, mellékhatásuk nincs, és függőséget sem okozhatnak. Válaszát és segítségét előre is köszönöm. Tisztelettel:
Enikő

Kedves Enikő!
Jó szert választott. C, CH 15-ből este vizsga előtt 5 golyót szopogasson el. A másik szer, ami jó lenne, az Arsenicum album. Ezenkívül nagyon jó szer a Sedatif PC is. Kérem, tájékoztasson, hogy melyik vált be.

Homeopátiától függetlenül a kérdésem: összedől a világ, ismételhetetlen egy vizsga? Az életben nem ezen kell izgulni. Bocsánat, csak biztatásnak szántam. Üdv:
Dr. Sebő Zsuzsanna

Visszatérő vesekőképződés

Tisztelt Doktornő!
Szeretném megkérdezni, hogy ha a férjemnek visszatérően van veseköve (kalcium-oxalát típusú), akkor megelőzésre milyen adagolással szedjen a Lycopodium clavatum nevű szerből? Illetve valóban ez-e a legmegfelelőbb szer? Segítségét köszönöm:
Zsanett

Kedves Zsanett!
A Lycopodium olyan emberek szere, akiknek többek között kőképződésre van hajlamuk. A kőképződést alkati szerrel kell a későbbiekben megakadályozni, de hogy mi az alkati szere a férjének, azt homeopata orvosnak kell megállapítania. Mindenesetre meg lehet próbálni a Lycopodiumot (tüneti szerként) C, CH 15-ös potenciában naponta, kétnaponta, egyéni érzékenységtől függően. Üdvözlettel:
Dr. Sebő Zsuzsanna

Kapcsolódó cikkek:
A szerző egyéb cikkei:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!

Hozzászólások
#2 varjuvar 2007-07-30 14:43:24
 
Tisztelt Doktorno!
A ferjem felfazas miatti vesefajdalmakrol panaszkodik. Ritkan vannak ilyen fajdalmai.Ez egy eros torokgyulladast kovetoen jelentkezett (ugy tudom atterjedhet a gyulladas, ami meg alig mult el, vissza-visszater a szuro torokfajdalom, de laza mar nincs). Sorozatos felfazasok eredmenye is lehet a vesefajdalom, hiszen a nagy melegben gyakran lepett ki a szaunanak szamito kocsibol a huvosebb utcara atnedvesedett inggel (a munkajaval jar, hogy ezt gyakran meg kell tennie).
Milyen homeopatias szert ajanlana ezeknek a fajdalmaknak, vagy a vesefelfazasanak a kezelesere?
Koszonettel :Ildiko
#1 Makkmarcsi 2007-03-09 10:34:03
 
Tisztelt Doktornő,

Zoloft-ot írt fel a pszichiáterem előforduló izgatottságomra, érzékenységemre. Ez igaz, de nem vagyok "súlyos" eset .. ;) Szeretném a Zoloftot mást homeopátiás szerre felváltani, mert elég sok "rosszat" olvastam az antidepresszánsokról. Kisbabát szeretnénk nemsokára és a kutatási eredmények különösen felhívják a figyelmet, illetőleg tapasztalatokról számolnak be a terhesség alatti antidepresszánsok szedésének hatásáról a magzatra, de főként az ez által későbbiekben kialakuló káros következményekre a gyermekre vonatkozóan. Az SSRI-k használatának - nagy eséllyel - súlyos születési rendelenességére. A leggyakoribb káros hatásként a légzési rendellenességet, agitáltságot említi a vizsgált gyerekek 20-30%-ánál.

Ebben kérem tanácsát, mivel tudnám átváltani szépen fokozatosan a Zoloft-ot? .. nem szeretnék tovább ilyen típusú gyógyszereket szedni, ezt már eldöntöttem. Nem merem és nem is szeretném vállalni a kockázatot, mert a veszélyeztetettségi arány igen magas.

Köszönettel:
Andesz (33 éves)

Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com