Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. ápr. 26. (pé) – Ervin
Életmód

Weixl-Várhegyi László:

Tavaszi tisztítókúrák (2.)

Van még egy újabb kori víztisztító berendezés, amely majdnem desztillált víz minőségű tiszta vizet képes előállítani, ez pedig a reverz ozmózisos ( fordított ozmózisos) eljárással szűrt és tisztított víz. Ez ugyanis minden, a vízmolekulánál nagyobb szennyeződést kiszűr.

2/2. oldal

A máj az egyik legjobban igénybe vett belső szervünk, ezért ha nincs epekövünk, akkor is meghálálja a máj ezeket a tisztítókúrákat. Úgy fogjuk magunkat érezni egy-egy negyed- vagy félévente végzett tisztítókúra után, mintha mázsás súlyt vettek volna le a vállunkról.

Vesetisztítás, vesekő eltávolítása kés nélkül

A vesetisztításra önmagában a desztillált víz vagy a reverz ozmózisos eljárással szűrt és tisztított víz is megfelelő lenne, még kőhajtásra is. Vesekövet az alábbi ősi módszerrel lehet elhajtani, függetlenül attól, hogy milyen típusú az a vesekő (kalciumoxalát, weddelit stb.) vagy vesekövek. Független attól is, hogy a vesében, a húgyvezetékben vagy a hólyagban van-e a kő.

A módszer a következő: venni kell, vagy ha itt az ideje, szedni 15 dkg, magvakat is tartalmazó csipkebogyót. Ezt a mennyiséget áztassuk be 1,5 liter desztillált vízbe, és 12-16 óra után szűrjük le. A leszűrt, értékes vitaminokat és enzimeket tartalmazó hideg áztatmányt tegyük félre, a magvas részre pedig öntsünk 3 liter desztillált vizet, és kezdjük el forralni, lehetőleg gáz- vagy fatüzelésű tűzhelyen. Amikor elkezd forrni, attól kezdve fél óráig lobogva forraljuk. Ilyenkor a hosszú forralás következtében kifőnek a csipkebogyó magjából azok az anyagok, amelyek oldják a veseköveket. Amikor lejárt a fél óra, vegyük le a tűzről, és hagyjuk lehűlni kézmelegre. Ekkor szűrjük le, akár ki is nyomkodhatjuk a sűrűjét. Az így kapott mennyiséget össze kell keverni az előzőleg már fél napig áztatott, értékes összetevőket tartalmazó lével, és meginni egy nap alatt, víz helyett, étkezés előtt és étkezések között. A kövek nagyságától és számától függően egy-két hét alatt teljesen kitisztítja a vesét és a húgyutakat.

Hidegen sajtolt olajok

A szív és az érrendszer, valamint a máj tisztítására kiválóak a hidegen sajtolt, vércsoportnak megfelelő olajok. Az érrendszeri gyógyszerek zömét szőlőmagból, szőlőmagolajból készítik. Sokkal értékesebb és olcsóbb, ha a szárított szőlőmagot megőröljük, és belekeverjük az ételeinkbe. Napi egy-két teáskanálnyi mennyiség már igen hatásos, főleg ha olajakat is alkalmazunk. A legjobb a hidegen sajtolt szőlőmagolaj. Ebből napi 2 evőkanál kell egy átlagos termetű felnőttnek.

Lenmagolajból napi 1 evőkanál kell, kendermagolajból, bio-szójaolajból 1-1 evőkanál. Ezeket az olajokat össze kell keverni reggel és a nap folyamán elfogyasztani. Kenhetjük kenyérre, tehetjük turmixba, meglocsolhatjuk vele a kiszedett levest, tésztát, főzeléket, rizst vagy nyers salátákat. A lényeg az, hogy estére fogyjon el a reggel összekevert mennyiség. Tehetünk bele még 1-1 evőkanál dióolajat vagy extraszűz olívaolajat is.

Nem kell félni az olajoktól. Régi mondás: „Olaj a szájban! Béke a májban!” Sütésre, főzésre vagy olíva- vagy szőlőmagolajat használjunk, mert használatuk során a sütési hőmérsékleten nem keletkeznek karcinogén anyagok, mint a napraforgó-, vagy repceolajoknál.

A belek tisztán tartása

Nagyon fontos a belek tisztítása és tisztán tartása is. Béltisztítást beöntéssel, kolon-hidroterápiával lehet elérni. Ezek macerásak és drágák, bár nagyon hasznosak. Kevesen ismerik az indiai útifűmaghéjjal való béltisztítást, melynek alkalmazása nemcsak a beleket tisztítja és méregteleníti, hanem a teljes emésztőcsatornát a szájüregtől a végbélig. A legjobb az a termék, amelyet ájurvédikus eljárással készítettek, s árban is ez a legkedvezőbb.

Naponta 1 evőkanállal kell ebből a porból a szájba tenni, és fél liter desztillált vagy ozmózisos vízzel, lassú, apró kortyokban lenyelni. Ha 1 dl vízzel is „lemegy”, akkor is meg kell rá inni a fél literből visszamaradó többi vizet! Ha étkezés előtt 10-15 perccel vesszük be, fogyasztó hatást is tapasztalunk. Ha közvetlenül étkezés előtt fogyasztjuk, akkor nem változik a súlyunk, de ha étkezés után tesszük ezt, akkor hízni fogunk. Súlyunkat is lehet tehát ily módon szabályozni.

Az ízületek tisztítására és kenésére a már általánosan ismert eljárások mellett szintén kiváló a tiszta víz (desztillált vagy reverz ozmózisos). Az ízületek kenését pedig a lépes mézben lévő lép elszopogatásával tudunk elérni.

Az egész szervezet kitisztítására nagyon hatásos a vércsoport szerinti táplálkozás, de ez egy hosszabb téma. Majd külön cikkben fogunk vele foglalkozni.

Weixl-Várhegyi László
mérnök, radiesztéta, bioenergetikus,
fitoterapeuta, életmód- és táplálkozási tanácsadó és -terapeuta,
természetgyógyász, a Magyar Természetgyógyászok és Életreformerek Tudományos Egyesületének tagja.
Tanácsadás

(Vége)

A cikksorozat egyéb írásai:
Kapcsolódó cikkek:
A szerző egyéb cikkei:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!

Hozzászólások
#2 home 2008-02-13 23:50:32
 
Kedves László!
Nagyon örülök, hogy a vízről nagyon megegyezik a véleményünk, és nagyon érdekesnek és megfontolandónak tartom a különböző kőelhajtási technikákat amiket leírt, melyekkel kevés helyen lehet találkozni. Ne haragudjon, de ezen a helyen szeretném az előző hozzászóló megjegyzéseit kiegészíteni illetve korrigálni.
Tisztelt Talabér Ilona! Az Ön készüléke csak hasonló lehet. Nem vagyok meggyőződve, hogy minden paraméterében megegyező, tehát Ön állít olyat ami valótlan. A kiszállási díjat talán szándékosan de rosszul számolta. Országos szervízhálózat jelentős része már működik. Ha valóban elolvasta a honlapot, hogynem vette észre, hogy tartalmazza a beszerelés és a szükséges beszerelési eszközök et, alkatrészeket. Amit nem tud kérdezze meg és ne vádaskodjon!!! Mindezekután meg kell kérdeznem, hogy ki az aki nem mond ítéletet olyanról amit nem ismer?
Szerintem Várhegyi úr helyett Ön vonja vissza hozzászólásában leírtakat.
Üdvözlettel Miskey Sándor
#1 888888 2008-02-13 12:30:40
 
Kedves Weixl-Várhegyi László !

Nagy örömmel olvastam a cikkét, és köszönöm az értékes információkat. Én is ilyen készüléket használok, ilyen vizet fogyasztunk és minden ezzel készül,a kenyértől a levesig.
Kicsit elszomorodtam azonban, amikor az árakról, és a különböző cégek minősítéséről olvastam. Azt gondolom, hogy nincs ehhez joga, és kérem, ha lehet, nyíltan vissza kellene vonnia, amit ezekről írt. Ön nyilvánvalóan nem ismeri a különböző értékesítési rendszerek felépítését, és pláne sosem volt pénze belőle. Én egy MLM rendszer tagja vagyok, és innen vettem a készülékemet, és pont ezért tudom azt mondani, hogy amit Ön leírt, az abban a formában nem igaz. A natursziget webáruházában levő "tiszta víz" lapjáról tájékozódtam, és az a készülék, ami az enyémnek felel meg, 126000Ft-ba kerül,plusz a kiszállás, ami az Én esetemben 380km, *40Ft= 15200+3000=18200 Ft.
126000+18200Ft= 144200Ft. Én a berendezésemet 115980Ft-ért vettem, házhozszállítással, szakemberi beszereléssel és garanciával és króm csapteleppel, ami szintén nincs benne a webáruházi árban, hogy a szűrőcserékről már ne is beszéljek. Itt nem tudtam meg, hogy mennyibe kerülnek az egyes szűrők, az általam használt rendszerben a szűrők ára nagyon kedvező, és szükség szerint kell őket cserélni. Az R/O membrán pedig 1 évnél jóval hosszabb életű. Én sosem mondanék ítéletet olyan valamiről, amiről semmit vagy nagyon keveset tudok, és arra kérem, Ön se tegye, és vonja vissza az erre vonatkozó mondatait.
Köszönettel, és tisztelettel: Talabér Ilona

Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com