Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. márc. 29. (pé) – Auguszta
Homeopátia

A homeopátia kézikönyve (1.)

Három alapelv a homeopátiában

A karácsonyi könyvkínálatból kiemelkedik A homeopátia kézikönyve, 9 kiváló magyar homeopata orvos közös vállalkozása. A mű a Puedlo Kiadó gondozásában jelent meg. A modern kor első átfogó, gyakorlati kézikönyve méltó mind az érdeklődők, mind a szakemberek figyelmére.

3/1. oldal

Bevezető

A homeopátia kézikönyveMióta Hahnemann útjára indította a homeopátiás gyógymódot, egyre nő a homeopátia tisztelőinek, használóinak tábora. Mai civilizált világunkban, amikor ételeinkből, italainkból, sőt, még a levegőből is ártalmas anyagok tömege jut szervezetünkbe, természetes, hogy mind többen keresnek egy mellékhatás nélküli, mégis hatékony gyógymódot.

A hagyományos gyógyászatban dolgozó orvosok is egyre gyakrabban javasolják pácienseiknek a homeopátiás gyógyszerek szedését.

A homeopátia népszerűségének növekedése különösen figyelemre méltó a laikusok körében. Mind több és több család tart házi patikájában homeopátiás szereket.

Könyvünkben a leggyakrabban előforduló akut megbetegedések homeopátiás kezeléséhez adunk segítséget. A homeopátiás gyógyszerek házi használatát elsősorban az alábbi esetekben ajánljuk:

  • enyhe lefolyású, banális betegségeknél, amikor egyébként sem fordulnánk orvoshoz, a homeopátiás szerrel hamarabb érhető el gyógyulás (pl. nátha, torokgyulladás, gyomorrontás stb.)
  • súlyosabb formában jelentkező akut betegségeknél az orvosi segítség eléréséig homeopátiás gyógyszereinkkel a testi és lelki tüneteket egyaránt enyhíthetjük
  • amikor a hagyományos gyógyszeres kezelés nem kívánatos (pl. várandósság idején, szoptatás alatt, gyógyszerallergia esetén)
  • hagyományos orvosi kezelés kiegészítésére (pl. sérüléseknél, műtétek előtt, után stb.)
  • bizonyos esetekben a már kivizsgált, hagyományosan vagy homeopátiával kezelt krónikus betegségek tüneteinek akut fellobbanásakor (pl. asztmás roham, visszeresség, epekő okozta görcsroham stb.)

A homeopátiát szelíd gyógymódnak is nevezik, de tudni kell, hogy csak a homeopátia alapelveinek ismerete és szakmai szabályainak betartása mellett lesz a kezelés mellékhatás nélküli és eredményes.

Panaszaikra, tüneteikre lehetőleg egy szert válasszanak ki, figyelembe véve a potenciaválasztásra és az adagolásra vonatkozó ajánlásokat is. Amennyiben döntésükben bizonytalanok, konzultáljanak homeopátiás gyógyításban jártas orvossal.

Fontos: a homeopátiás öngyógyítás nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot és kezelést. Időben kérjenek segítséget akár allopátiával, akár homeopátiával gyógyító orvostól.
A szerzők nevében:
Dr. Sebő Zsuzsanna
gyermekgyógyász, homeopata

A homeopátia alapelvei

A HOMEOPÁTIA szó görög eredetű. Jelentése: homoion – hasonló, pathos – szenvedés. A nyelvújító magyarok a XIX. sz. elején hasonszenvészetnek fordították. Mivel a világon mindenhol az eredeti, hahnemanni megnevezést használják, mi is maradjunk a HOMEOPÁTIÁ-nál.

A cikksorozat egyéb írásai:
Kapcsolódó cikkek:
A szerző egyéb cikkei:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com