KeresőKiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. máj. 28. (ke) – Emil,Csanád
Holdnaptár

Holdfázisok segítsége

Minden időnek, évszaknak, holdfázisnak, sőt minden órának saját ereje van. Ha ezeket okosan használjuk, kiegyensúlyozottabbak és egészségesebbek lehetünk. Ha az újhold, a növekvő Hold, a telihold, majd a fogyó Hold időszakaival összhangba kerülünk, akkor közérzetünk érezhetően javul, energiánkat pedig megsokszorozhatjuk.

Az újhold tisztító és testet-lelket gyógyító erőt ad.
Ha ezeken a napokon nem veszünk magunkhoz szilárd ételt, a testi felfrissülés mellet kitartásban, lényeglátásban erősödünk. Könnyebben megszabadulhatunk káros szenvedélyünktől, sikeresebben kezdhetünk el egy egészséges életmódot. Tehát ha e napon szigorúan böjtölünk, betegségeket előzhetünk meg, a szervezet méregtelenítési készsége ezen a napon a legerősebb.

A növekvő hold gyarapít – amint a Hold sarló formáját növeli, ez kb. 14 napos időszak –, mi is látványosabban gyarapodunk, pontosabban ezek a napok a testi, a szellemi és lelki kiteljesedés napjai (minden kétszeresen hat!). Ilyenkor könnyebben gyógyíthatók hiánybetegségeink: szervezetünk hatékonyabban és gyorsabban hasznosítja a felvett anyagokat. Tehát jobban beépülnek szervezetünkbe az ásványi anyagok, a vitaminok, de a szénhidrátok, zsírok, fehérjék is. (Figyelem: a fogyókúra és a tisztítókúra nehezebben valósítható meg, a testsúlyunk is jobban szaporodik, így többet kell mozogni, pontosabban a testi és szellemi megerőltetés ajánlott!) Figyelembe kell venni a fentieken kívül azt is, hogy a méreganyagok, valamint mindaz, ami egészségünket károsítja (a plusz kilók is!), szintén könnyebben raktározódik.

A telihold (Holdtölte) beteljesít.
A legfényesebb éjszaka fontos felismeréseinket és döntéseinket segíti elő, akár magánéletünkben, akár munkánk kapcsán. Egészségügyi vonatkozásban – mivel a telihold feszült energiával párosul – nem alkalmas kockázatos műtétre, sőt a meditálás szempontjából sem a legideálisabb.

A fogyó Hold a tisztulás ideje ( a holdtöltét követő kb. 14 nap).
Ezért a legalkalmasabb a tisztító kúrák végzésére, valamint a fogyókúra kezdésére. Ilyenkor kevesebb táplálékra van szükségünk, kisebb a mozgásigényünk, ezek a napok lassúbb életvezetésre és kevesebb energiát igénylő tevékenységre alkalmasak.
A fogyó Hold ideje alatti napokon, amikor a Hold a Föld (Bika, Szűz, Bak) és a Víz (Rák, Skorpió, Halak) elem csillagjegyeiben tartózkodik – főleg a Szűz és Skorpió jegyében –, a tisztító gyógytea-kúrák hatékonyabbak. (Pl. Szűz napokon gyógyíthatók a legjobban az anyagcsere-problémák.)
A kúrák idején kerüljük a nehéz ételeket, és próbáljunk kevés szilád táplálékot fogyasztani. (Helyezzük előtérbe a frissen préselt gyümölcsleveket, fokozzuk az ásványvíz fogyasztását, a gyógynövények közül a csalánlevél és a mezei zsurló teaként való mértékletes fogyasztása ajánlott.)

« Vissza az előző oldalra
« Új dátum keresése

old.natursziget.com