Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. márc. 28. (csü) – Gedeon,Johanna,Hanna
Életmód

A szépség természete (1.)

Bőrünk mint tiszta tükör

Természetes kozmetikumok alkalma­zásával kevesebb hulladék képződik, és olyan anyagokat használunk, amelyek természetesek. Így kicsi a valószí­nűsége, hogy nem kívánt hatást váltanak ki. Természetes szépségápolással egész megjelenésünk, önbecsülésünk előnyösen változik.

2/1. oldal

Egyszerű alapanyagokkal

A kezelésekkor lehetőség van arra, hogy figyelembe vegyük az évszakokat, nők esetében a havi ciklust, a Hold fázisait és egyéb egyéni szakaszokat.

Aki elfogadja a korát, annak szépségével, bölcsességével és méltóságával él, harmóniát talál a természetes szépítőszerek használatában. Alapvető szempont, hogy a felhasznált anyagok harmonikus, egymás hatását erősítő, összehangolt egészet alkossanak, az éppen szükséges anyagok érvényesüljenek a kellő arányban. A szerek frissen készülnek, hogy hatékonyságuk a lehető legnagyobb legyen, tartósítószert nem tartalmaznak.

A kezelésekhez többnyire háztartásban megtalálható, egyszerű alapanyagok szükségesek. Nézzünk néhányat.

Citrom: visszaállíthatja a bőr savegyensúlyát. Levének szárító hatása van, ami alkalmassá teszi a zsíros bőr kezelésére. A citromos hajöblítés hasznos a szőkés haj számára.

Joghurt: megöli a bőrön lévő ártalmas baktériumokat, ezáltal használható pattanásos bőr kezelésekor. Pakolásokban, arcradírokban használatos.

Krumpli: arctisztítóként a normáltól a száraz bőrtípusig alkalmazható. Használhatjuk a bedagadt szemhéjra vagy a nap okozta égésekre.

Méz: tisztítja, puhítja és táplálja a bőrt, ezáltal hasznos alkotóeleme a pakolásoknak, arckrémeknek, kéz-, haj- és testápolóknak. Külső-belső balzsam.

Olívaolaj: alkalmazható fényszűrő napozóként. Felhasználható a károsodott haj, a száraz, pikkelyes bőr és a puha körmök kezelésére, erősítésére.

Rózsa: nyugtat, hámosít, összehúzó hatású és afrodiziákum. Erősítő és harmonizáló hatása miatt egyaránt használják a gyógyászatban és a kozmetikában, sőt a konyhában is.

: erős tisztító hatása miatt szájfertőtlenítőkben és szájvizekben hasznos, illetve körömfehérítő hatású.

Tojásfehérje: összehúzza, és finoman megfeszíti a bőrt.

Tojássárgája: hidratálóknál hasznos.

Egész tojás: használata a haj sűrűségét növeli, és fényt ad neki.

A kor figyelembevételével

Mindenkinek szüksége van ápolásra, hogy bőrét a legjobb formában tartsa, de az évek múlásával változik igényünk.

Csecsemők: tegyünk kevés tejet a fürdőbe, utána öblítsük le, hogy a baba bőre finom, puha maradjon. Fürdetés után alkalmazzunk finom masszírozást, hogy a kicsi ellazuljon.

Kisgyerekek: finom szereket használjunk a kényes bőrükre. Nagyon fog tetszeni nekik, ha a fejbőrüket finom olívaolajjal dörzsöljük be. Ez biztosítja, hogy sűrű, egészséges legyen a hajuk, mire a felnőttkorba érnek.

Tizenévesek: Ha pattanások kezdenek kialakulni, ragaszkodni kell az orvosilag előírt vagy szakember által végzett kezeléshez. Csak finom szappanokat, lemosókat és arcvizeket szabad használni, megfelelő zsírmentes hidratálókkal együtt.

Öregedő bőr: szárazabbá válik, kialakulnak a szarkalábak és ráncok. Olyan hidratáló krémet használjunk, ami nem túl nehéz. Alkalmazzunk hetente egyszer hidratáló arcpakolást. Az arctorna segíti, hogy jobb legyen az izmok tónusa, a bőr megjelenése.

Férfiak: a folyamatosan növekvő szőrzet túlnyomó részben állandó borotválkozást igényel. Arcszesz helyett használhatnak friss tejet, amit aztán alaposan öblítsenek le. Észre fogják venni, hogy a bőrük nem csíp, hanem puha és finom tapintású lesz. A férfiak bőre zsírosabb és vastagabb, mint a nőké, úgyhogy hetente egyszer gőzölhetik az arcukat. Kipróbálhatják a hajpakolásokat és a fejbőr masszírozását, hogy megakadályozzák a hajritkulást.

A cikksorozat egyéb írásai:
Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!

Hozzászólások
#1 kosaszerviz 2007-05-25 12:39:10
 
A hozzászólást moderálási elveink miatt töröltük, ennek okáról a beküldő
emailben értesítést kapott.

A szerkesztőség

Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com