KeresőKiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. máj. 23. (csü) – Dezső
Egész-ség

Válaszol: Weixl-Várhegyi László

Pattanások, sclerosis multiplex (SM)

Rendszeresen közreadjuk – természe­tesen írójuk megváltoztatott nevével – a tanácsadóinkhoz érkezett e-maileket és a rájuk adott válaszokat, ha másokat is érintő információkról van szó. Ezúttal Weixl-Várhegyi László természet­gyógyász tanács­adónk levelezéséből válogattunk.

3/3. oldal

Kísérője-e a hőemelkedés az autoimmun betegségnek?

Kedves Weixl-Várhegyi László Úr!
Ezúton szeretném a segítségét kérni az alábbiakkal kapcsolatban: én sclerosis multiplexben (SM) szenvedő 32 éves hölgy vagyok. Ezt 2004 szeptemberében diagnosztizálták nálam. Nem vagyok tünetmentes, bár igénybe vettem több hagyományos orvosi kezelést is. A diagnózis felállítása után kb. 1 hónappal hőemelkedés jelentkezett nálam (37,2-37,8), ami azóta is tart. 2005 januárjában nagy dózisú szteroid kezelést kaptam vénásan, hogy tünetmentesítsenek. Nem sikerült, viszont candidiasist kaptam a sok gyógyszertől, 2 évig diétáztam emiatt.

A neurológusok egymással ellentétes álláspontot képviselnek az SM-mel kapcsolatban. Egyesek szerint lehet autoimmun betegség kísérője a hőemelkedés, mások szerint nem. Számos kivizsgáláson részt vettem – többek között a Lázambulancián is –, minden leletem negatív. Más betegségem nincs, gyógyszert nem szedek.

A kérdésem az lenne, hogy alternatív módszerrel lehet-e esélyem a gyógyulásra, van-e tapasztalata az SM-mel kapcsolatban, illetve javítható/gyógyítható-e az Ön módszereivel az SM-beteg életminősége? Visszajelzését előre is köszönöm. Tisztelettel:
Ilona

Kedves Ilona!
Valószínűleg AB vagy B vércsoportú, ugyanis ezeknél a vércsoportúaknál gyakoribb ez a betegség. A csirke húsában vannak olyan lektinek, amelyek ezt előidézik, de a napraforgóolaj és a margarin is ludas benne, mert a 0-ás vércsoportúaknál is meg-megjelenik ez a betegség. Nekik sem jó a napraforgó, meg az olaja sem, a margarin meg egyenesen mérgez mindenkit, az A vércsoportúakat is, ezért ők is megkaphatják ezt a betegséget, meg a sok húsevés is ilyen következménnyel járhat.

Szigorúan a vércsoportja szerint kellene táplálkoznia, de úgy, hogy a teljes gyógyulásig csak a vércsoportra jellemző, jótékony minősítésű ételek tegyék ki az étkezésének minimum 80%-át! A másik ok az ómega-3 zsírsavak hiánya. Táplálékkiegészítőben kellene szednie a gyógyulásig 3x2-t étkezéskor, a gyógyulás után már elég a 3x1 is, de azt is folyamatosan kellene szednie. Annál jobb egy ómega-3-as táplálékkiegészítő, minél nagyobb az EPA és a DHEA tartalma. Ezek az idegrendszer regeneráló anyagai.

Persze a legjobb szerek sem érnek semmit, ha nem fekszik ki az elektroszmogból, vagy nem harmonizálja, nem szünteti meg a különböző elektromos és elektromágneses sugárzásokat, ugyanis ezek is okozhatják az SM-et. Statisztikai adatok igazolják, hogy az elektromosság terjedésével hasonló arányban nőtt az SM betegek aránya is.

Ha nem változtatja meg az eddigi megbetegítő életmódját és táplálkozását, akkor nem sok a reménye a gyógyulásra. Ha viszont felismeri, hogy nem mástól kell várni a segítséget, hanem saját magának kell megtennie mindent a gyógyulásáért, akkor nagyon gyors javulás fog beállni.

A mozgás minden gyógyszert pótol, s olyan gyógyszert még nem találtak fel, amely a mozgást pótolná! Ha a betegségére hivatkozva egyre jobban beszűkíti a mozgásterét ahelyett, hogy növelné azt, akkor nem sok esélye van. Nekem van nagyon sok gyógyult SM-es betegem a 15 éves praxisomban, de csak azok gyógyultak meg, akik a terápia megtartása mellett meg tudtak bocsátani önmaguknak és másoknak, megszerették magukat, másokat pedig úgy szerettek, hogy nem szabtak feltételeket, és nem vártak viszontszeretetet a feltétel nélküli szeretetükért. Fontos, hogy ne ártsunk sem magunknak, sem embertársainknak, még gondolatban sem!

Fontos lenne a bélflóra folyamatos pótlása, mert a sok szteroid elpusztította a hasznos bélbaktériumokat a beleiben. Kellene szednie az arany- és ezüstkolloidokat, Spirulina algát, szelént, antioxidánsokat, mega dózisú B-vitaminokat. Jó lenne tudni a vércsoportját is, hogy még komplexebb terápiát tudjak adni a leírtaknál.

A lázat nem szabad csillapítani, mert az csak az SM-et előidéző mikroorganizmusokat szeretné megölni, ugyanis a láznak ez a természetes funkciója, mivel hővel sterilizál. Az ezüstkolloidot rövid ideig, de nagy dózisban kellene használnia.

Szóval alternatív módszerekkel nemcsak az életminőség javulását tudja elérni, hanem teljes gyógyulást is. Szeretettel:
Weixl-Várhegyi László

Weixl-Várhegyi László tanácsadónk mérnök-radiesztéta, bioenergetikus, fitoterapeuta, életmód- és táplálkozási tanácsadó és terapeuta, természetgyógyász, a Magyar Természetgyógyászok és Életreformerek Tudományos Egyesületének tagja.

Kapcsolódó cikkek:
A szerző egyéb cikkei:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com