Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. máj. 8. (sze) – Mihály
Itthon

Weixl-Várhegyi László:

Az oxigénes víz gyógyító ereje (2.)

Az első részben szerzőnk ismertette találmányát, a szuperoxigénes vizet és annak jótékony hatásait. Most megtudhatjuk, hogyan hat az „oxigénbomba” az egyes betegségek esetében, miként lehet sokszor kiegészítő terápia, és hogyan növelhetjük szervezetünk oxigénellátottságát.

3/2. oldal

Az oxigénnel dúsított vízből a gyomor tízszer olyan hatékonyan tudja telíteni a vért oxigénnel, mint a tüdő! Az oxigénes víz rendszeres fogyasztásával tehát elérhető, hogy a szervezet ellátottsága ismét elérje az egészséges szintet. A szövetek oxigénellátottságának növekedésével a májban is nő az oxigén koncentrációja. Ez azért fontos, mert a máj a legfontosabb oxigénraktárunk, lebontja a szervezetben keletkező méreganyagokat, és ehhez elegendő oxigénre van szüksége. A belégzéssel felvett oxigén esetén a máj szabad oxigéntartalma 8%-os, míg a gyomorból felvett oxigén esetén ez 43%-ra nőhet. Ez a plusz (sokszorta annyi) oxigén szinte hihetetlenül feljavítja a máj méregtelenítő képességét, hatékonyabban és gyorsabban lebomlanak a káros anyagok, anélkül, hogy túlzottan megterhelnék a májat.

A dohányzóknak fokozottan ajánlott!

Mit okoz a dohányzás az ember szervezetében, és hogy hogyan tudja ezt a káros hatást minimalizálni az oxigénezett víz fogyasztása? A dohányzásnak két fő mellékhatását kell kiemelnünk. Az egyik, hogy a dohányzás során szabad gyökök keletkeznek a szervezetben, a másik, a szén-monoxid keletkezése a szervezetben. Mindkettő nagyon káros. A szabad gyökök semlegesítéséhez az oxigénes víz fogyasztása – ha csak kis mértékben is –, de hozzájárul.

Vizsgáljuk meg ezért most azt, hogy mi a helyzet a szén-monoxiddal. Köztudott, hogy a szén-monoxid mérgező gáz, túl nagy mennyiségben akár halálos is lehet. Miért? A válasz: az emberi szervezetben az oxigént a vérben található vörösvértestek szállítják. Ezek a vörösvértestek meg tudják kötni az oxigént, meg tudják kötni a szén-dioxidot, és meg tudják kötni a szén-monoxidot is. A szervezet oxigénellátása úgy működik, hogy (főként) a tüdőben a vörösvértestek felveszik az oxigént, a szövetekben leadják, helyette ott felveszik a keletkező szén-dioxidot, ami aztán a tüdőben újra kicserélődik oxigénre. Ez a normál körforgás.

Ha azonban szén-monoxid is kerül a vérbe, akkor azt a vörösvértestek azt „örökre” megkötik. (A szén-monoxid 200-szor erősebben kötődik, mint amennyire az oxigén.) Ha egy vörösvértest találkozik egy szén-monoxid molekulával, akkor azt úgy megköti, hogy többé – szinte az életciklusa végéig – már nem tud újra oxigént szállítani. Ezek a vörösvértestek tehát nem pusztulnak el a szén-monoxidtól, hanem megkötik őket, élik tovább az életciklusukat, de nem termelődnek helyettük új vörösvértestek. A dohányzó ember szervezetében így folyamatosan kevés az oxigént szállítani képes vörösvértest. Ennek egyértelmű következménye az, hogy a dohányzóknál a szövetek oxigénnel való ellátottsága még az átlagnál is rosszabb, tehát fokozottan ki vannak téve mindenféle betegségnek.

Mi a megoldás? A szén-monoxid miatt használhatatlanná vált vörösvértestekkel nem tudunk mit kezdeni. Azt kell ilyenkor elérnünk, hogy a megmaradt vörösvértestek az átlagosnál nagyobb arányban szállítsanak oxigént. Mivel ezt a gyomorból sokkal hatékonyabban lehet a véráramba juttatni, az oxigénes víz fogyasztásával folyamatosan magas (azaz elégséges) szinten lehet tartani a vér oxigéntartalmát. A szervezet sokkal jobban fog működni, így lényegesen csökken a betegségek kialakulásának kockázata, illetve az oxigénes víz nagy segítséget nyújt a már kialakult betegségek gyógyításához. Ez persze nemcsak a dohányzókra igaz, hanem mindenkire.

A cikksorozat egyéb írásai:
A szerző egyéb cikkei:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com