Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. márc. 28. (csü) – Gedeon,Johanna,Hanna
Itthon

Weixl-Várhegyi László:

Az oxigénes víz gyógyító ereje (2.)

Az első részben szerzőnk ismertette találmányát, a szuperoxigénes vizet és annak jótékony hatásait. Most megtudhatjuk, hogyan hat az „oxigénbomba” az egyes betegségek esetében, miként lehet sokszor kiegészítő terápia, és hogyan növelhetjük szervezetünk oxigénellátottságát.

3/1. oldal

Milyen betegségekkel áll összefüggésben az oxigénhiány?

A kutatók kimutatták, hogy ha a szervezet általános oxigénellátottsága túl alacsony, akkor sokkal nagyobb a rák kialakulásának a veszélye, és fokozott az áttét kialakulásának lehetősége is. Ezzel egyáltalán nem azt szeretném mondani, hogy a fokozott oxigénbevitel önmagában képes lenne visszafordítani a sejtburjánzást, az viszont tény, hogy a megelőzésben komoly szerepe lehet/lesz az oxigénterápiának. Azt is igazolták már, hogy az oxigénes kezelés nagyon hatékony kiegészítője lehet a sugárterápiának.

Eddig a kórházakban oxigénmaszkkal vagy oxigénsátorban való elhelyezéssel próbálták javítani a beteg szervezet oxigénellátottságát, ami sem a beteg tüdők légzéskapacitásának csökkenése, sem pedig a fekvő helyzetben való puha, sejtes légzés miatt nem volt megfelelő. Az oxigénszifonnal előállított szuperoxigénezett víz a 2000 mg/liter oxigéntartalmánál fogva biztosítja a beteg szervezet oxigénellátottságának jelentős javítását. Itt kell megjegyeznem, hogy szuperoxigénezett vizet csak tiszta vízzel szabad készíteni! A tiszta víz vagy a patikai, illetve a forgalomban lévő, élelmiszeripari desztilláló készüléken előállított desztillált víz, vagy a reverz ozmózisos eljárással szűrt és tisztított víz lehet, de ebben az esetben tilos a reverz ozmózisos vizet „visszasózni” szerves vagy szervetlen ásványi anyagokkal, sókkal!

Az oxigénhiány meglepő módon elsavasítja a szervezetet. Lehet, hogy megtaláltuk a szervezet elsavasodásának az egyik alapvető okát? Ám ez szerencsére visszafelé is működik, azaz a fokozott oxigénbevitellel lúgosítani tudjuk a szervezetet! Az elsavasodás rengeteg betegséggel összefüggésbe hozható. Az biztos, hogy a fokozott igénybevételnek kitett emberek szervezete (pl. a dohányzás, a stressz vagy a cukros, zsíros, húsos ételek túlzott fogyasztása révén) általában jobban savasodik, így náluk nagyobb a savasodással járó betegségek kockázata is.

Mivel a fokozott oxigénbevitel lúgosítja a szervezetet, segít az egészséges állapot visszaállításában. Ez a szervezet lúgosításának viszonylag egyszerű, nagyon kényelmes és nagyon olcsó módja. A szuperoxigénezett oxigénes víz persze önmagában nem pótolja sem a mozgást, sem a kiegyensúlyozott étrendet, ám mivel ilyen egyszerű és olcsó, azoknál is működik, akik egyébként csak keveset tudnak tenni az egészségükért!

Az elsavasodás közvetlen kapcsolatban van a gyomor túlsavasodásával is, így a magas gyomorsavból eredő betegségeknél az oxigénes víz fogyasztása a probléma gyökerénél fejti ki jótékony hatását. Felsorolásként hadd említsek meg még néhány közvetett hatást: a vér magasabb oxigéntartalma javítja a végtagokban a mikrokeringést (ez kifejezetten előnyös például cukorbetegség esetén), erősíti a tartószöveteket, így kiegészítheti a visszér kezelését, valamint javítja a szívizom oxigénellátottságát. Az oxigénezett víz emellett baktérium- és vírusölő hatású, tehát erősíti az immunrendszert is.

Hogyan növelhető a szervezet oxigénellátottsága?

Egy kis biológia: a vérben az oxigént nem a vérben található víz szállítja (az oxigén alig oldódik a vízben), hanem a hemoglobin. Ebben van egy vasatom, amely megköti az oxigént. Csakhogy a vas az oxigénnél sokkal jobban megköti a szénmonoxidot, így ha eleve kevés oxigén áll a szervezet rendelkezésére, akkor a vér ellátottsága érezhetően csökken. Egészségesnek mondható az, ha a vér az oxigénszállító kapacitásának a 98-99%-át kihasználja, ám az életvitelből – és különösen a dohányzásból – eredően ez 90-92%-ra is csökkenhet!

A cikksorozat egyéb írásai:
A szerző egyéb cikkei:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com