Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. ápr. 23. (ke) – Béla
Itthon

Weixl-Várhegyi László:

Az oxigénes víz gyógyító ereje (2.)

Az első részben szerzőnk ismertette találmányát, a szuperoxigénes vizet és annak jótékony hatásait. Most megtudhatjuk, hogyan hat az „oxigénbomba” az egyes betegségek esetében, miként lehet sokszor kiegészítő terápia, és hogyan növelhetjük szervezetünk oxigénellátottságát.

3/3. oldal

Új világ kezdődhet a sportolóknak

Nézzük meg, mi történik a velünk fokozott fizikai igénybevétel esetén. Ilyenkor a szervezet nagyon gyorsan felemészti a rendelkezésére álló oxigént, de e fokozott teljesítmény fenntartásához további energiára van szüksége. Mivel a vérben nincs már elegendő oxigén, ezért az izomszövet átáll az oxigénmentes (anaerob) anyagcsere üzemmódra. Ilyenkor elégetés helyett savas erjedéssel bontja a cukrot. Ennek a mellékterméke a tejsav, az izomláz okozója. A tejsav a májban bomlik le, ehhez is oxigén kell. (A máj oxigénraktárát az oxigénes víz fogyasztása 8%-ról akár 43%-ra is képes növelni.)

Ha nagyobb a szervezet oxigénellátottsága, akkor tehát a következő különbségek állnak elő sportolás közben:

  • – a test teljesítőképessége növekszik
  • az izomláz nem alakul ki olyan mértékben
  • az izomláz nem alakul ki olyan gyorsan
  • a test normális működése a fokozott igénybe vétel után egy pohár szuperoxigénezett oxigénes víz fogyasztásával sokkal hamarabb helyreáll, mint egyébként: 2 óra helyett 20 perc alatt!

Gondolják meg, ha igazak a fent leírtak, mennyi idő kell ahhoz, hogy a sportegyesületek elkezdjék használni ezt a „szert”?

Amit mindenki érez: a szellemi frissesség

Eddig olyasmiről volt szó, ami vagy csak áttételesen érezhető (pl. az egészségre gyakorolt hatás), vagy nem mindenkihez szólt (pl. a sport). A szuperoxigénezett oxigénes víznek azonban van egy olyan hatása, amelyet mindenki azonnal megérez: ez a közérzet és a szellemi frissesség javulása.

Ugye nem meglepő, hogy ez is az agy oxigénellátottságával áll kapcsolatban. Nézzünk egy példát. Képzeljük el, hogy egy zárt teremben hallgatunk előadást. Egy idő után a kis helyre bezárt sok ember elfogyasztja a teremben az oxigén nagy részét, mindenki figyelme lankadni elkezd, mindenki egyre fáradtabbnak érzi magát. Ezután jön a szünet, a szellőztetés, és helyreáll az éberség, mert újra van elegendő oxigén a levegőben. Pontosan ezt a különbséget lehet érezni már az első napoktól kezdve, mint az oxigénes víz fogyasztásával szervezetünk telítődik oxigénnel. A hatás azonnal érezhető.

Abban reménykedem, hogy ha a drogra rászokott fiataljaink megtapasztalják a szuperoxigénezett víz jó közérzetet biztosító hatását, akkor átszoknak a szervezetüket tönkretevő kábítószerekről a káros mellékhatásoktól mentes szuperoxigénezett vízre, és akkor egy átmulatott éjszaka után sem lesznek „másnaposak”, mert amíg megfelelő mennyiségű oxigén van a vérben, addig a szervezet nem fárad, és túlzott igénybevétel esetén is gyorsan regenerálódik.

Weixl-Várhegyi László
mérnök, radiesztéta, bioenergetikus, fitoterapeuta,
életmód- és táplálkozási tanácsadó- és terapeuta,
haj- és természetgyógyász,
a Magyar Természetgyógyászok és Életreformerek Tudományos Egyesületének tagja
Tanácsadás

A cikksorozat egyéb írásai:
A szerző egyéb cikkei:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com