Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. ápr. 19. (pé) – Emma
Életmód

Jó szokások, amelyektől javul
a hangulatunk és tovább élünk

Dr. David Williams orvos kutató, a természetes gyógymódok egyik legnagyobb szaktekintélye szerint néhány „jó szokás„ sokat javíthat hétköznapi hangulatunkon, életünk minőségén, sőt meg is hosszabbíthatja azt. Emellett persze a legfontosabb a pozitív gondolkodás.

1. Emeljük magasra a kezünket!

Tudta, hogy a karmesterek tovább élnek, mint az átlagemberek? Mégpedig azért, mert munkájuk során huzamosabb ideig kell a magasban tartani a kezüket, ráadásul még mozognak is közben. Valószínűleg tudtukon kívül, de ezzel a mozdulatsorral erősítik a szívüket. Ezt az egyszerű műveletet otthon magunk is elvégezhetjük. Fogjunk egy botot, pálcát, ruhafogast vagy bármit, kapcsoljuk be a kedvenc zenénket és vezényeljünk hozzá! Megfigyelhetjük, hogy a zenére történő mozgással miként oldódik bennünk folyamatosan a feszültség, ráadásul jót teszünk a szívünknek is.

2. Együnk több szardíniát!

Ezeket az apró halacskákat valaha a csavargók eledelének tartották, ma viszont már az egészséges táplálkozás elengedhetetlen tartozékai. Nem véletlenül, hiszen olyan alapvető tápanyagokkal látják el szervezetünket, mint a Q10 koenzim és az ómega-3. A telítetlen zsírsavak létfontosságúak egészségünk megőrzéséhez, főképpen a szívnek és az agynak van szüksége rájuk. Dr. David Williams azt javasolja, hogy hetente kétszer feltétlenül iktassunk be az étrendünkbe egy konzervdoboznyi szardíniát!

3. Együnk sok keresztesvirágú zöldséget!

Ezek a növények glutationt tartalmaznak, amely antioxidánsként védelmet nyújt számunkra a vízben, ételeinkben és a levegőben előforduló szabad gyökök ellen. Fogyasszunk tehát kelbimbót, karfiolt, brokkolit, káposztát és kelkáposztát!

4. Szedjünk jó minőségű multivitamint!

A legjobb készítmények a szervezet számára (a szívnek, az agynak, a szemnek és a csontoknak stb.) legkedvezőbb összetételben tartalmazzák a vitaminokat, ásványi anyagokat és gyógynövényeket.

5. Mozogjunk!

A doktor utazásai során azt tapasztalta, hogy az aktív életet élő emberek a legegészségesebbek. A vacsora utáni 20-30 perces séta csodálatos dolog. Szokjunk rá! Lift helyett használjuk a lépcsőt! További lépéseket teszünk az egészségünkért, ha a bevásárlóközpont parkolójának legtávolabbi sarkában tesszük le az autót, ezzel is növelve aznapi mozgásadagunkat.

6. Gondolkodjunk pozitívan!

Végül, de nem utolsósorban, nagyon fontos a pozitív gondolkodás. Nem is hinnénk, mennyire egyszerű a képlet: életünket meghosszabbíthatjuk és minőségét is javíthatjuk, ha szemléletünket pozitívvá formáljuk. Mielőbb kezdjünk hozzá!

(Forrás: Dr. David Williams honlapja)

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com