Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. ápr. 26. (pé) – Ervin
Egész-ség

Németh Imréné Éva:

Az új influenza ellen – másképpen

A világméretűvé vált új influenzáról folyamatosan tájékoztatnak a hírműsorok, a nemzetközi és hazai közegészségügyi szervek azonnali óvintézkedéseket léptettek életbe. Megnyugtatásunkra itthon bejelentették, hogy ha szükségessé válik, azonnal megkezdik az oltóanyag gyártását.

3/3. oldal

A fekete ribizli (Ribes nigrum L.) levelének és termésének fogyasztásával megemelhetjük a C-vitamin szükségletünket. Az influenzás megbetegedések első számú növényi gyógyszere. Termésének fogyasztásával (kompót formájában) lázunkat is csillapíthatjuk, de gyulladáscsökkentést és méregtelenítő folyamatokat is támogathatunk használatával.

A kerti majoránnát (Majorana hortensis Moench., Origanum majorana L.) az ókori Egyiptomban Osiris szent növényeként tisztelték. A római császárság előkelő asszonyai majoránna olajával illatosították hajukat. Őshazája Délnyugat-Ázsia (Ciprus, Dél-Törökország) és Észak-Afrika, itt évelő növény. A XVI. században került Magyarországra. Nálunk egyéves növény, olyan jó minőségben termesztik, hogy az egész világon ismertté vált.

A magyar konyha nélkülözhetetlen, általánosan ismert fűszernövénye, egyben gyógynövény. Fő hatását az egész növényre jellemző kellemes, fűszeres illatanyag adja. Az illatanyag több komponensű illóolajat (gamma-terpinén, alfa-terpineol, citral, eugenol, terpineol, linalool, szabinén) tartalmaz, de cserző- (rozmaringsav) és keserűanyagot, valamint C-vitamint is találhatunk benne. Belsőleg javítja az étvágyat és az emésztést. Oldja a szélgörcsöket és enyhíti a felfúvódás kellemetlen tüneteit is. Vizelethajtó, lázcsillapító, fertőzés és gyulladás elleni szerként is felhasználhatjuk gyógyító erejét, de vírusölő hatása is kiváló. Más gyógynövényekkel együtt kiválóan alkalmazható.

A citromfű (Melissa officinalis L.) a kiskertekben szívesen termesztett, kedvelt mézelő gyógynövény. Fő hatásait illóolaja, annak további fő komponensei, a flavonoidok és cserzőanyagok, a nyálka- és savtartalma adják. Az aromaterápia gyakran használt szere. Belsőleg a legtermészetesebb, mellékhatás nélküli nyugtató. A szervezet bármely területén fellépő és ideges feszültségből eredeztető betegség elleni tea alkotó eleme. Erősíti az idegeket, nyugtatja a szívet, oldja a görcsöket, szélhajtó, izzasztó, epeműködést elősegítő. A bélműködést javítja, antivirális hatása révén elpusztítja az övsömör és herpesz vírusait.

Mi adja a gyógynövények erejét?

A gyógynövények nagykönyveA gyógynövényekben rejlő erő a természeti elemek felhasználásával, átalakításával a napsugárból (hő és fény), az esőből (víz és oxigén), a földből (tápanyagok, ásványi anyagok) és a levegőből (oxigén) tökéletes gondossággal előállított bioenergiájából adódik, amely semmivel sem pótolható, csak másolható. Ez az élő bioenergia mértani pontosságú harmóniával kapcsolja össze a gyógynövény termelte alkotóelemeket, hatóanyagokat az emberi szervezettel, az emberi lélekkel, mellékhatás és káros következmények nélkül.

A szintetikusan előállított, azonos hatóanyagú gyógyszerből azonban hiányzik ez a bioenergia és annak emberre gyakorolt hatása mindig kérdőjeleket hagy maga után. Gyakran csak évtizedek elmúltával derül fény a káros mellékhatások következményeire (nem vitatva természetesen a gyógyszerek indokolt helyzetben történő alkalmazását).

Igyekezetünk, hogy a magunk erejével, a természet adta ajándékok alkalmazásával legyőzzük a világjárvány veszélyét, nem maradhat siker nélkül. Ehhez kívánok minden olvasónak erős lelkületet és rendíthetetlen egészséget.

Németh Imréné Éva
fitoterapeuta, természetgyógyász
Életmód-tanácsadás
Tel.:(24)-530-570 vagy(20)-974-2394

Ön mit gondol? Mondja el a Fórumban!

Kapcsolódó cikkek:
A szerző egyéb cikkei:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!

Hozzászólások
#1 fajcsikildi 2009-11-19 08:30:43
 
Németh Imréné Évától kérdezem hogy melyik gyógynövényt ajánlja az immunrendszer erősítéhez egy kismamának?

Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com