Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. ápr. 26. (pé) – Ervin
Egész-ség

Doktor, vegyen hűtőszekrényt!

H1N1: az orvosok félnek az oltástól

Bármennyi kérdés, ellenérv merült is fel eddig, elkezdődik az oltási kampány, pedig még nem kapunk választ arra, milyen mellékhatások várhatók, hiszen ennek vizsgálatára nem is juthatott idő. Csak remélhetjük: elegendő ismeretek híján lelkiismeretes orvos nem adja be az oltást.

Jóllehet a háziorvosok megkezdik a rizikócsoportba tartozók H1N1 vírus elleni oltását, a doktorok körében egyre nagyobb a bizonytalanság. A legtöbben a vakcina nem várt mellékhatásaitól féltik a betegeiket.

Az ország felkészült a járványra, várhatóan mától, szeptember 29-től megkezdik a térítésmentes vakcinára jogosultak első csoportjának oltását a háziorvosok – jelentette be az egészségügyi miniszter. Székely Tamás egyelőre nem tudta megnyugtatni a vakcina nem várt mellékhatásai és az oltóanyag esetleges hatástalansága miatt aggódó doktorokat.

Hűtőkapacitás – hogyan oldják meg a háziorvosok?

A szokatlanul nagy mennyiségű oltóanyag megfelelő raktározása kapcsán viszont szolgált jó tanáccsal a tárca vezetője, azt javasolta a háziorvosoknak, hogy mihamarabb szerezzenek be hűtőszekrényeket.

Székely Tamás korábban, a parlamenti szakbizottság meghallgatásán is hangsúlyozta: a legfontosabb, hogy a doktorok rendelkezzenek megfelelő hűtőkapacitással, hiszen egy-egy átlagos praxisban több száz oltóanyagot kell a felhasználásig tárolni, ami akár több hónap is lehet.

A tárca vezetője szerint a legszerencsésebb, ha a betegeket akkor hívják be, amikor a vakcinát leszállítják.

A háziorvosok aggódnak

A megkérdezett háziorvosok többsége a miniszterrel ellentétben nem a hűtés miatt aggódik, hanem a vakcinától tart. A név nélkül nyilatkozó doktorok szerint rohammunkában készült a vakcina, így nem volt elég idő arra, hogy az oltás esetleges mellékhatásait feltérképezzék.

A cikk folytatását ide kattintva olvashatják.

(Forrás: webbeteg.hu)

Ön mit gondol? Mondja el a Fórumban!

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!

Hozzászólások
#1 tiah 2009-09-30 07:26:25
 
Üdvözlöm!

OLvastam a cikküket a H1N1-el kapcsolatban, sok minden felmerült nbennem. Én 14éves korom ota autoimmun beteg vagyok és ugy tudo hogy olyan oltásokat nem kaphatok ami teljes sejtes mert az mmunrendszerem nem tudná kezelni a virust és megbetegethetem illetve életemmel játszanék. Kérdezném én hogy ezekután ha kötelezővé teszik bevállalhatom e? mert nem sok értelmét látom, az eddigi "nagy média felkapott" dolgoktol még sose betegedtem meg egészségesen táplálkozom illetve táplálék kiegészitők mellet immun sup. szereket kapok.

Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com